PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Dębowa droga.

Pablo 77
14-11-2012, 11:09
Zapraszam.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img706.imageshack.us/img706/8521/dsc52102.jpg)

Duder
14-11-2012, 11:56
Świetne, malarskie. Jedyne czego żal to brak odrobiny powietrza za drzewem po prawej.

ajma
14-11-2012, 12:01
Piękne miejsce, ładnie wypatrzone - tak się zastanawiam czy nie ładniej jeszcze by było szerszym kątem to sfotografować.

krunz
14-11-2012, 12:27
Ładnie oddany nastrój jesieni. Podoba się :)

RobertSoul
14-11-2012, 18:09
.... Jedyne czego żal to brak odrobiny powietrza za drzewem po prawej.

A ja chciałbym dodać, że chętnie zobaczyłbym korony tych drzew przemieszanych zielono-żółtymi liścmi :)
Podoba się :)

Nikonozaur
14-11-2012, 20:50
Piękna miejscówka w dobrym wykonaniu. Zimą może się elegancko zaprezentować w BW.

Pyzik
14-11-2012, 22:14
Światło i kadr pięknie razem grają. Wracaj w to miejsce, bo warto. Jestem ciekawy innych jego interpretacji...

Bartek_902
14-11-2012, 22:39
Pięknie ! wciąga i aż by się chciało zobaczyć co jest za tą mgłą :)

ostrytux
14-11-2012, 23:08
Bardo fajnie, niemniej podpisuję się pod uwagą Duder-a :)

basket
15-11-2012, 03:38
Świetne, malarskie. Jedyne czego żal to brak odrobiny powietrza za drzewem po prawej.
Albo ciaśniej z lewej

ART69
15-11-2012, 10:00
Urokliwe miejsce pokazałeś, ale kadr wg mnie ciut ciasny :-)

krzysztofz24
16-11-2012, 17:04
Tak podana kombinacja rozproszonego swiatla i mgly nie moze sie nie podobac. Kadr spoko.
Kolorystycznie mi sie podoba i dobrze jest Ale wchodzac w niuanse, no mialbym niedparta ochote, miajac otwarte to zdjecie w jakims rawerze lekko dlubnac w kolorystyce;-). Ciut wiecej megenty i zolty moze bardziej w strone pomaranczowego przesunac...
Tak jak teraz jest ladnie i dobrze, no ale mialbym ochote cos dlubnac:-).

PABLOOK
16-11-2012, 18:21
Klimacik i barwy jak najbardziej podobać się mogą :).
Co do samego kadru, to faktycznie jak już wyżej napisano coś jest nie tak.
Wydaje mi się, że zastosowanie trochę dłuższej ogniskowej i ciaśniejsze kadrowanie wyszło by na dobre tej focie.
Akurat lubię zamknięcia boków w takich kadrach drzewami, jednak w tym wydaniu wydają się zbyt ciężkie i przytłaczające.
Natomiast co do pozostawienia oddechu po obu stronach konarów, mogło by to poprawić i zrównoważyć kompozycję.
Ja akurat za takim rozwiązaniem nie przepadam, gdyż uważam, że wzrok niepotrzebnie wtedy wędruje nie tam gdzie trzeba ;).

Pablo 77
16-11-2012, 21:30
Tak podana kombinacja rozproszonego swiatla i mgly nie moze sie nie podobac. Kadr spoko.
Kolorystycznie mi sie podoba i dobrze jest Ale wchodzac w niuanse, no mialbym niedparta ochote, miajac otwarte to zdjecie w jakims rawerze lekko dlubnac w kolorystyce;-). Ciut wiecej megenty i zolty moze bardziej w strone pomaranczowego przesunac...
Tak jak teraz jest ladnie i dobrze, no ale mialbym ochote cos dlubnac:-).
Kolor rzecz gustu :)

Klimacik i barwy jak najbardziej podobać się mogą :).
Co do samego kadru, to faktycznie jak już wyżej napisano coś jest nie tak.
Wydaje mi się, że zastosowanie trochę dłuższej ogniskowej i ciaśniejsze kadrowanie wyszło by na dobre tej focie.
Akurat lubię zamknięcia boków w takich kadrach drzewami, jednak w tym wydaniu wydają się zbyt ciężkie i przytłaczające.
Natomiast co do pozostawienia oddechu po obu stronach konarów, mogło by to poprawić i zrównoważyć kompozycję.
Ja akurat za takim rozwiązaniem nie przepadam, gdyż uważam, że wzrok niepotrzebnie wtedy wędruje nie tam gdzie trzeba ;).

Mnie się podoba choć przyznam,że mam małe doświadczenie jeśli chodzi o takie kadry.
Spróbuję to przyciąć tak dla siebie i na przyszłośc postaram się wykroić coś lepszego :)

Dzięki Pawle za rzeczową opinię z której na pewno wyciągnę wnioski.
Pozdrawiam

Bartekkw
16-11-2012, 22:31
A mnie cieszy to ze wreszcie z pola zszedles ;) BDB fot

maniak666
16-11-2012, 22:39
A mnie cieszy to ze wreszcie z pola zszedles ;) BDB fot
Nie zszedł, tylko przechodził na drugie:wink:
Z drobnymi uwagami co do kadru , o których poprzednicy już wspomnieli,bardzo mi się klimat, kolorystyka podoba.

Pablo 77
16-11-2012, 22:41
Nie zszedł, tylko przechodził na drugie:wink:
Z drobnymi uwagami co do kadru , o których poprzednicy już wspomnieli,bardzo mi się klimat, kolorystyka podoba.

Dobrze to ująłeś :)