Zobacz pełną wersję : Dzialanosc gospodarcza i dofinansowania ogolnie
Byl kiedys watek ale nie moge jakos go odszukac :(
Mam na razie takie banalne pytanie. Wszedlem na strone WUP w Lodzi żeby zobaczyc w ogole jakies informacje na ten temat. Jest tam lista roznych programow ale.... Wszedzie w warunkach jest podany wiek albo do 25 lat albo po 45. Czyli że jak ktos jest w przedziale 25-45 to o jakiejkolwiek dotacji moze sobie pomarzyc ? Bo troche mi sie to dziwne wydaje.
http://pokl.wup.lodz.pl/index.php/component/content/article/81/176
zazwyczaj podane przedzialy wiekowe oznaczaja osoby traktowane priorytetowo - osoby takie dostana dodatkowe punkty przy ocenie wniosku. Startowac moze, a jak bedziesz mial bardzo dobrze napisany wniosek, to jest spora szansa na sukces
A do czego Ci ta dotacja. Dotacje są dla osób, które nie mają pieniędzy i spełniają warunki postawione przez Urząd Pracy. Sądzę, że jest tam wszystko jasno napisane.
A jak myslisz ? Do czego sa dotacje ?
RobertMiernik
13-11-2012, 12:00
Chyba raczej "dofinansowania ogólnie" a nie działalność gospodarcza...
Niestety jeśli nie jesteś bezrobotną kobietą z terenów wiejskich będziesz miał w tej chwili mocno pod górkę z dotacjami na rozpoczęcie działalności, konkurencja jest gigantyczna (oczywiście od regionu zależy, ale im większe miasto w okolicy tym gorzej).
A jak myslisz ? Do czego sa dotacje ?
W twoim przypadku? Czy w ogóle? Bo nie wiem.
To jakby na jedno wychodzi. Dlaczego zakladasz że mój przypadek jest jakis inny? Wracam do PL, mysle o otworzeniu dzialalnosci. Dotacja by mi sprawe znacznie ulatwila. Cos Cie tu dziwi ? Bo nie rozumiem Twoich wypowiedzi.
Rafał_Sz
13-11-2012, 12:32
To jakby na jedno wychodzi. Dlaczego zakladasz że mój przypadek jest jakis inny? Wracam do PL, mysle o otworzeniu dzialalnosci. Dotacja by mi sprawe znacznie ulatwila. Cos Cie tu dziwi ? Bo nie rozumiem Twoich wypowiedzi.
Bo Ty jako emigrant z (w) UK zapewne s**sz pieniędzmi. A jeszcze z Londynu, to panie hoho!. Tak przynajmniej wydaje się wielu osobom tu, w temacie tych, co za granicą. :) Nawet jeśli tak jest, to nie rozumiem dlaczego by nie szarpnąć kasy jeśli dają.
Co do dotacji, z tego co wiem, to osoby w sile wieku zawodowego mają problem z kasą z urzędu, bo z założenie pośredniaki itp. chcą dotować młode niedojdy albo te już niedojdy. ;) Poza tym, pewnie wszystkie programy są już rozdane i trzeba czekać do wiosny jak będą wdrażać nowe.
Ja wlasnie na wiosne planuje takze to nie jest problemem. Po prostu zaskoczyly mnie te kryteria. Latwo to na pewno nie bedzie ale pomiedzy miec a nie miec roznica jest na tyle duza że i tak warto sprobowac.
A że opinie takie sa to wiem. Przeciez w Jukeju to Eldorado normalnie jest i zycie to w zasadzie za darmo. W Londynie szczegolnie... Koniec OT
Rafał_Sz
13-11-2012, 12:55
Jeśli to ma być coś związanego z działalnością foto, o dotacje itp. zapytaj koleżankę Imago (http://forum.nikoniarze.pl/member.php?u=1213)
(Napisz, że wiesz ode mnie ;))
(http://forum.nikoniarze.pl/member.php?u=1213)