PDA

Zobacz pełną wersję : Dzialanosc gospodarcza i dofinansowania ogolnie

Strus
13-11-2012, 11:46
Byl kiedys watek ale nie moge jakos go odszukac :(

Mam na razie takie banalne pytanie. Wszedlem na strone WUP w Lodzi żeby zobaczyc w ogole jakies informacje na ten temat. Jest tam lista roznych programow ale.... Wszedzie w warunkach jest podany wiek albo do 25 lat albo po 45. Czyli że jak ktos jest w przedziale 25-45 to o jakiejkolwiek dotacji moze sobie pomarzyc ? Bo troche mi sie to dziwne wydaje.

http://pokl.wup.lodz.pl/index.php/component/content/article/81/176

Slon
13-11-2012, 11:51
zazwyczaj podane przedzialy wiekowe oznaczaja osoby traktowane priorytetowo - osoby takie dostana dodatkowe punkty przy ocenie wniosku. Startowac moze, a jak bedziesz mial bardzo dobrze napisany wniosek, to jest spora szansa na sukces

freefly
13-11-2012, 11:57
A do czego Ci ta dotacja. Dotacje są dla osób, które nie mają pieniędzy i spełniają warunki postawione przez Urząd Pracy. Sądzę, że jest tam wszystko jasno napisane.

Strus
13-11-2012, 11:59
A jak myslisz ? Do czego sa dotacje ?

RobertMiernik
13-11-2012, 12:00
Chyba raczej "dofinansowania ogólnie" a nie działalność gospodarcza...

Niestety jeśli nie jesteś bezrobotną kobietą z terenów wiejskich będziesz miał w tej chwili mocno pod górkę z dotacjami na rozpoczęcie działalności, konkurencja jest gigantyczna (oczywiście od regionu zależy, ale im większe miasto w okolicy tym gorzej).

freefly
13-11-2012, 12:03
A jak myslisz ? Do czego sa dotacje ?

W twoim przypadku? Czy w ogóle? Bo nie wiem.

Strus
13-11-2012, 12:07
To jakby na jedno wychodzi. Dlaczego zakladasz że mój przypadek jest jakis inny? Wracam do PL, mysle o otworzeniu dzialalnosci. Dotacja by mi sprawe znacznie ulatwila. Cos Cie tu dziwi ? Bo nie rozumiem Twoich wypowiedzi.

Rafał_Sz
13-11-2012, 12:32
To jakby na jedno wychodzi. Dlaczego zakladasz że mój przypadek jest jakis inny? Wracam do PL, mysle o otworzeniu dzialalnosci. Dotacja by mi sprawe znacznie ulatwila. Cos Cie tu dziwi ? Bo nie rozumiem Twoich wypowiedzi.
Bo Ty jako emigrant z (w) UK zapewne s**sz pieniędzmi. A jeszcze z Londynu, to panie hoho!. Tak przynajmniej wydaje się wielu osobom tu, w temacie tych, co za granicą. :) Nawet jeśli tak jest, to nie rozumiem dlaczego by nie szarpnąć kasy jeśli dają.

Co do dotacji, z tego co wiem, to osoby w sile wieku zawodowego mają problem z kasą z urzędu, bo z założenie pośredniaki itp. chcą dotować młode niedojdy albo te już niedojdy. ;) Poza tym, pewnie wszystkie programy są już rozdane i trzeba czekać do wiosny jak będą wdrażać nowe.

Strus
13-11-2012, 12:40
Ja wlasnie na wiosne planuje takze to nie jest problemem. Po prostu zaskoczyly mnie te kryteria. Latwo to na pewno nie bedzie ale pomiedzy miec a nie miec roznica jest na tyle duza że i tak warto sprobowac.

A że opinie takie sa to wiem. Przeciez w Jukeju to Eldorado normalnie jest i zycie to w zasadzie za darmo. W Londynie szczegolnie... Koniec OT

Rafał_Sz
13-11-2012, 12:55
Jeśli to ma być coś związanego z działalnością foto, o dotacje itp. zapytaj koleżankę Imago (http://forum.nikoniarze.pl/member.php?u=1213)
(Napisz, że wiesz ode mnie ;))
(http://forum.nikoniarze.pl/member.php?u=1213)