artuss811
12-11-2012, 08:00
Przeczytałem już wszystkie wątki związane z tym tematem i kilka stron tematycznych, ale niestety nie znalazłem odpowiedzi na pytanie, wiele jest tego typu wątku tylko każdy trochę inny i tyczy różnej problematyki. W moim małym studio chce głownie prowadzić fotografie produktowa, ale i może pokuszę się o jakiś portret, jednym słowem chce żeby ten zastaw był bardziej kreatywny niż tylko do zastosowania namiotu bezcieniowego i małych przedmiotów.
Pierwszy zestaw, który wybrałem to miał być
2x porasolko softbox 100cm
2 lampa jedna SB-700 i YN460II
i oczywiście jakiś stojak tła
drugi to
2 lampy studyjne 200Ws
Softbox lub octa jakieś modyfikatory gridy itp.
Stojak i tła
I jeśli chodzi o zestaw 2 to, jakiej wielkości softboxy lub octy żeby mieć jakąś regulacje, a nie na max, bo soft duży i czy tej samej wielkości czy jeden mniejszy drugi większy. Czytałem, że oświetlenie też się dzieli na główne, wypełniające i pomocnicze, jakie modyfikatory stosować, jakich wielkości do moich potrzeb. Dziękuje za wszystkie rady
Pierwszy zestaw, który wybrałem to miał być
2x porasolko softbox 100cm
2 lampa jedna SB-700 i YN460II
i oczywiście jakiś stojak tła
drugi to
2 lampy studyjne 200Ws
Softbox lub octa jakieś modyfikatory gridy itp.
Stojak i tła
I jeśli chodzi o zestaw 2 to, jakiej wielkości softboxy lub octy żeby mieć jakąś regulacje, a nie na max, bo soft duży i czy tej samej wielkości czy jeden mniejszy drugi większy. Czytałem, że oświetlenie też się dzieli na główne, wypełniające i pomocnicze, jakie modyfikatory stosować, jakich wielkości do moich potrzeb. Dziękuje za wszystkie rady