emet_b
11-11-2012, 17:45
Temat jest dość obszerny, trochę czytałem, ale wolę sie Was podpytać.
Od nowego roku pozbywamy się z domu odbiornika TV, ale pomyślałem, że w razie czego warto mieć choćby kartę TV w komputerze. I tu zaczynają się rozterki-jaką??
Może najpierw napiszę co mam:
- okrągłą (60cm antenę satelitarną), która na chwilę obecną obsługuje nTV.
- podpięcie pod antenę zbiorczą, która obsługuje obecnie 10 kanałów cyfrowych HD
Moje pytanie brzmi, co z tego mogę wycisnąć przy odpowiedniej karcie? HD korci.
Ile muszę wydać na takową kartę?
Karta ma być pod PC, więc kupować z gniazdem PCIexpres czy USB?
Chciałbym aby bezproblemowo była obsługiwana chociaż "zbiorówka", z podstawowymi 10cioma kanałami, jednak jeśli udałoby się wycisnąć coś z anteny satelitarnej, też by było miło:)
Mam również monitor z gniazdami USB i zastanawiam się czy można nabyć taką kartę, która zadziała bez odpalania kompa (tylko monitor i karta)?
Wiadoma sprawa, że im taniej tym lepiej;)
A może na początek coś takiego: http://allegro.pl/not-only-tv-tuner-usb-dvb-t-lv5tdelux-mpeg4-hdtv-i2760145923.html
Od nowego roku pozbywamy się z domu odbiornika TV, ale pomyślałem, że w razie czego warto mieć choćby kartę TV w komputerze. I tu zaczynają się rozterki-jaką??
Może najpierw napiszę co mam:
- okrągłą (60cm antenę satelitarną), która na chwilę obecną obsługuje nTV.
- podpięcie pod antenę zbiorczą, która obsługuje obecnie 10 kanałów cyfrowych HD
Moje pytanie brzmi, co z tego mogę wycisnąć przy odpowiedniej karcie? HD korci.
Ile muszę wydać na takową kartę?
Karta ma być pod PC, więc kupować z gniazdem PCIexpres czy USB?
Chciałbym aby bezproblemowo była obsługiwana chociaż "zbiorówka", z podstawowymi 10cioma kanałami, jednak jeśli udałoby się wycisnąć coś z anteny satelitarnej, też by było miło:)
Mam również monitor z gniazdami USB i zastanawiam się czy można nabyć taką kartę, która zadziała bez odpalania kompa (tylko monitor i karta)?
Wiadoma sprawa, że im taniej tym lepiej;)
A może na początek coś takiego: http://allegro.pl/not-only-tv-tuner-usb-dvb-t-lv5tdelux-mpeg4-hdtv-i2760145923.html