Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Aleja gwiazd(y)
Nikonozaur
09-11-2012, 22:02
Z płytkiej, październikowej szuflady:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/811/polejesienne80aneff.jpg/)
Zapraszam.
Dobry Fot. Liście na pierwszym planie kapitalnie się ułożyły dla całości, słoneczko subtelnie błysnęło. Super...
Pięknie złapane światło. Szuflada płytka, ale konkretna. Ciekawe jak by w pionie wyglądało.
bardzo ładny symetryczny kadr z przyjemnym światłem. Szkoda, że tak mało liści w koronach.. Słabo się do tego przygotowałeś - trzeba było poprzyklejać
ostrytux
10-11-2012, 12:42
Bardzo ładnie to wygląda!
Pytam z czystej ciekawości... Czy masz wersję, na której słońce jest przesłonięte pniami?
krzysztofz24
10-11-2012, 17:54
Fajno, fajno i w kadrze i w swietle.
Ale zdecydowalbym sie na pewien zabieg, ktory by mz dal +10 do klimatu.
Przyciemnil bym troche spory obszar, gornych rogow zdjecia. Dosyc szare i bladawe jest tam niebo w przeciwienstwie do powera miedzy drzewami.
Wydaje mi sie, ze tak byloby bardziej klimatycznie i jasnosc nieba w roigach nie odciagala by wzroku od tej alei drzew i slonca, ktore graja tu pierwsze skrzypce.
Nikonozaur
10-11-2012, 18:23
Pytam z czystej ciekawości... Czy masz wersję, na której słońce jest przesłonięte pniami?
Nie, takiej wersji nie mam, w sumie jedynie żałuję, że słoneczko nie jest naprawdę centralnie tylko nieco z boku, spóźniłem się dosłownie dwie minuty. Taka okazja zdarza się raz w roku i jak "odkryłem" tę alejkę kawał czasu temu od razu pomyślałem o właśnie takim kadrze. Wrócę tam jeszcze - za rok. ;)
Fajno, fajno i w kadrze i w swietle.
Ale zdecydowalbym sie na pewien zabieg, ktory by mz dal +10 do klimatu.
Przyciemnil bym troche spory obszar, gornych rogow zdjecia. Dosyc szare i bladawe jest tam niebo w przeciwienstwie do powera miedzy drzewami.
Wydaje mi sie, ze tak byloby bardziej klimatycznie i jasnosc nieba w roigach nie odciagala by wzroku od tej alei drzew i slonca, ktore graja tu pierwsze skrzypce.
Jest to wynik lekkiej mgiełki, widać ją zresztą w tle. W sumie w jej wyniku całe zdjęcie jest lekko "przymulone". Jakby niebo było niebieskie zadbałbym o jego "prawidłowy" wygląd. A przynajmniej spróbował. ;)
jarekf34
10-11-2012, 18:31
Szkoda, że tak mało liści w koronach.
No wtedy to mogłoby jeszcze ciekawiej wyglądać, ale cóż za dużo by się chciało, trzeba oko nacieszyć tym co podano :) Bardzo fajny fot.
Nie, takiej wersji nie mam, w sumie jedynie żałuję, że słoneczko nie jest naprawdę centralnie tylko nieco z boku, spóźniłem się dosłownie dwie minuty. Taka okazja zdarza się raz w roku i jak "odkryłem" tę alejkę kawał czasu temu od razu pomyślałem o właśnie takim kadrze. Wrócę tam jeszcze - za rok. ;)
Ja też "mam" podobną drogę i identyczne "problemy egzystencjalne" ;)
Lubię takie kadry, światło zagrało.
w sumie jedynie żałuję, że słoneczko nie jest naprawdę centralnie tylko nieco z boku
Nie widać tego raczej. Wiadomo jaki był zamysł. No ale, dążmy do perfekcji ;)
krokus66
10-11-2012, 20:05
Bardzo ładne klimatyczne zdjęcie zrobiłeś. Ułożenie słońca, delikatna mgiełka, jak zwykle dopracowane.
Tomek5657
10-11-2012, 22:59
Klimatycznie super, chociaż przyciemnienie rogów to nie głupi pomysł (ciekawe jak by wyglądało). Kolorki też bardzo ładne :). Gratulację za zdjęcie.
Pablo 77
11-11-2012, 21:00
Fajna aleja ładnie pokazana :)