Zobacz pełną wersję : Prośba o ocenę NEFów z T 17-35 2.8-4
przespol
09-11-2012, 21:43
Nie chcę duplikować postów także odsyłam do wątku o Tamronie i Sigmie.
Proszę o ocenę sampli, które dostałem od sprzedawcy. Z góry dziękuje za pomoc!
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?p=2965719#post2965719
przespol
10-11-2012, 17:28
Osoba chętna do pomocy ciągle poszukiwana :)
Chętnie pomógłbym, ale możesz je tu wstawić nie jako .zip, a jako .jpg ?
mr_crowley
15-11-2012, 00:37
sprzedawca moglby sie troche do zdjec przylozyc, w krzaczkach niebo przepalone, i nie ostre, pozostale robione przy silnym bocznym swietle, nie ostre, mgliste, ogniskowa ok 17 i 35 ale wszystko przy pelnej dziurze,
zdjecia wg mnie nie zachecaja do kupna tego szkla, no ale ja mam nikona od miesiaca i sie nie znam...
pozdrawiam
Rossi_PL
15-11-2012, 01:13
Już poprzez PW z przespol ustaliliśmy, że ze względu na brak porządnych sampli odpuści sobie. Co jak co, ale chyba dawanie sampli z kwiatkami/chwastkami jest jednym z najgorszych mozliwych testów bo AF zawsze może sobie polecieć po tych przestrzennych łodygach itd., więc nie jest to wymarzona scena do testu i to jeszcze szerokiego kąta;)Natomiast wymarzyć moglibyśmy sobie ścianę, którą nawet jako tako widać na zdjęciu nr6., niestety nie w całym kadrze, i na dodatek AF poleeeeciał bo nie można ostrości znaleźć.
przespol
15-11-2012, 13:17
Dokładnie. Odpuściłem sobie a szkło zniknęło z aukcji, także może ktoś się teraz z niego cieszy (lub nie ;) )