Zobacz pełną wersję : ETUI na filtry
Witam,
Podpowiedzcie proszę czego używacie do przechowywania filtrów. Chodzi mi o jakieś wygodne etui na kilka filtrów (zwykłych, ew. nakręcanych) z jakiegoś miękkiego materiału, które jednak nie daje kłaczków na filtrach ewentualnie jakiś pojemnik. Oryginalne pudełka są OK. ale przenoszenie ich, otwierane w terenie itd. to koszmar, który dodatkowo może źle się skończyć.
Pozdrawiam
Gobi
ja właśnie wyłącznie takowych używam...są najsztywniejsze, najbezpieczniejsze...i najszczelniejsze...jakoś nie mogę się przekonać do tych materiałowych...
Witam,
Podpowiedzcie proszę czego używacie do przechowywania filtrów. Chodzi mi o jakieś wygodne etui na kilka filtrów (zwykłych, ew. nakręcanych) z jakiegoś miękkiego materiału, które jednak nie daje kłaczków na filtrach ewentualnie jakiś pojemnik. Oryginalne pudełka są OK. ale przenoszenie ich, otwierane w terenie itd. to koszmar, który dodatkowo może źle się skończyć.
Pozdrawiam
Gobi
Ja używam czegoś takiego,foty na PW,nic sie nie czepia,brak farfocli i paprochów,filtry sa czyste!
Roztoczański
21-03-2007, 01:14
poszukaj na allegro - sa takowe zdaje sie lowepro produkuje. Sam zamierzam nabyc, więc nie wiem jak to sie sprawuje w praktyce. Jesli ktoś ma doświadczenia to zapraszam do podzielenia sie uwagami...
Roztoczański
21-03-2007, 01:16
łysol wyslij i mi te foty...
Macie tu pod bokiem...:)
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=21554
Pozdrawiam
Nikon produkuje bardzo fajne etui na filtry.
Roztoczański
21-03-2007, 01:52
Vadim - chodzi nam o etui na filtry a nie na karty...
Paweł Tometczak
21-03-2007, 07:55
http://www.torbylowepro.pl/product_info.php?cPath=86&products_id=461
Łysol - ja tez poproszę o fotki, mail poszedł na PW (thx)
Ojjjj- nie zauważyłem że już wysłałeś :-) - dzięki
Co do tego pokrowca Lowepro - to taki rozkładany z luźno wkładanymi filtrami to, IMO nie jest szczęśliwym pomysłem. Na 100% skończy się to przypadkowym wysunięciem filtra nakręcanego, bo są dosyć ciężkie.
Gobi
Roztoczański
21-03-2007, 21:47
Paweł Tometczak - czy używasz tego etui?? jak ci sie sprawuje jeśli tak...
Paweł Tometczak
22-03-2007, 21:24
Nie ja tego etui nie mam, bo i po co? Filtry nosze w plastikowych oryginalnych opakowaniach.