Zobacz pełną wersję : Wysyłka do Francji
Czesc:)
Mam takie krótkie zapytanie - jaką opcją najlepiej bedzie wysłać list do Francji, jezeli wysylam przez Pocztę Polską?
Polecony, Priorytet, Express(wyłącznie przy priorytecie)? Pytam się, bo wiem że czasami niektóre opcje "wydłużają" czas dostawy....a zależy mi na czasie.
Dzięki! :)
List priorytetowy, bez zadnych dodatkow typu "polecony". Do 3 dni roboczych powinien byc na miejscu. Jak dodasz do priorytetu "polecony" moze isc i 2 tygodnie. Nie znam uslugi priorytet+express. Jak musisz miec pewnosc, ze dojdzie nie masz wyjscia i tylko polecony w dowolnej kombinacji.
Do Kitaju idzie ~1,5 tyg (PP, polecony+priorytet), wiec do Francji powinno isc 3-4x krocej ;)
Do Kitaju idzie ~1,5 tyg (PP, polecony+priorytet), wiec do Francji powinno isc 3-4x krocej ;)
I z tym poleconym możesz się zdziwić. 3-4 dni to za mało czasu na Polskę :)
Najlepiej priorytet.
o i lotniczą oczywiście ...
Priorytet z definicji jest lotniczy.
No właśnie. Za granicą chyba nawet odpowiednikiem naszego "priorytetu" jest "air mail".
Są takie przypadki, ze zwykły list dochodzi na drugi dzień na podkarpacie, a czasami tydzień idzie do Płocka ;)
Ale dzięki za podpowiedź! :) Wysyłam priorytetem.