PDA

Zobacz pełną wersję : Łukasz nareszcie BLOGuje! - Wordpress + Prophoto4 - prośba o opinie

KuLeR
04-11-2012, 10:45
Witam.

W związku z tym, że w końcu udało mi się postawić blog oraz nowe portfolio ----> http://lukaszjaskowiak.pl/lukasz-nareszcie-bloguje-jako-bonus-nowe-portfolio/ (wszystko działa w zestawie Wordpress + Prophoto4) chciałbym prosić Was o opinie na jego temat. Zarówno te pozytywne, negatywne, merytoryczne lub nie, luźne, sztywne... :)

Chodzi o szatę graficzną, przyjazność użytkownikowi, szybkość wczytywania, intuicyjność itd.

Kilka rzeczy jest jeszcze do zrobienia więc cały czas nad tym siedzę to do sugestii mogę się pozytywnie ustosunkować.

Swoją drogą tutaj taka mała dygresja. Swoje strony robię sam. Poprzednią klepałem z poziomu HTML i CSS'a. Namordowałem się okrutnie. ;) Teraz siedzę sobie w przyjaznym panelu administratora i na bieżąco mogę wprowadzać zmiany. Zdecydowanie polecam takie rozwiązanie. :) Gdyby ktoś miał w tym zakresie jakieś pytania to jeśli tylko będę umiał chętnie pomogę.

Pozdrawiam!

artuss811
04-11-2012, 11:05
Mega foty w portfolio jak dla mnie amatora :-)

KuLeR
04-11-2012, 11:12
Mega foty w portfolio jak dla mnie amatora :-)

Foty wiem, że są dobre. ;) Bardziej chodzi o to: Jak Ci się je oglądało, szukało... :)

Bardzo dziękuję za uznanie.

artuss811
04-11-2012, 11:20
Foty wiem, że są dobre. ;) Bardziej chodzi o to: Jak Ci się je oglądało, szukało... :)

Bardzo dziękuję za uznanie.

Skromność :-) tak to fajnie wszystko się przegląda

Toma
04-11-2012, 23:08
hej, jeśli dasz radę wyregulować wyszarzenie miniatur w portfolio, to poszedłbym w przyciemnienie ich i tylko minimalne podbicie przy najeździe myszką, bo bez tego, mimo różnorodnej kolorystyki - jest po prostu blado i ponuro

pozdr
T

Pyra001
04-11-2012, 23:14
Wybieram [Kategorie] - [sport] - [żużel] i ..... nic. Nie ma żużla :(

Śprotek
05-11-2012, 00:15
Całkiem fajnie się ogląda. Jedyne, co bym zmienił to wycentrowanie pokazu slajdów, po wybraniu kadegorii - bo teraz jest od razu u góry i z dołu zostaje sporo miejsca.

Piotrek 77
06-11-2012, 21:01
ogólnie blog fajny, czytelny - to duży plus.
Ale otwierając go trochę się wystraszyłem - strona Łukasz Bloguje, trochę mnie zszokowała. Mianowicie spodziewałem się strony o fotografii, a tu proszę zdjęcie na cala stronę - wygląda tak jak z kroniki policyjnej. Nie chodzi o twój wygląd. Gdyż to samo zdjęcie tylko mniejsze inaczej się prezentuje - na stronie pt. "o mnie".
Jeszcze uwaga co do pokazu slajdów - nie zamulaja się otwierają się dosyć szybko, to duży plus.
Pokaz zdjęć - już wczesniej pisali o przyciemnieniu ich, ale tez nie wiem czy nie byłoby lepiej jakby jedno było duże i kilka małych, albo po prostu mniej tych zdjęć.
Nie działają tobie kategorie - bez względu co się wybierze zawsze otwiera się główna strona.

Fajna skórka wordpressa
- mam odnośnie jej pytanie czy jest płatna i jak z pokazem slajdów czy to jest na tej skórce czy jakiś osobny skrypt?

fotouser
07-11-2012, 00:02
Ogolny odbior to ze jest ok. Dobrze mi sie oglada. Przyczepiam sie do drobnicy, bo skoro pytasz.

1) kasacja linka "blog" co odsyla na strone glowna, to sprawa zalatwia Twoje logo
2) fotografia sluba to obok juz wole dzial fotografia nie slubna (jakas taka spojnosc by byla, bo tu fotografia, a tam juz portfoli)
3) archiwum - z gory byl zdjal, najwyzej zostawil na dole, bardzo rzadko jestem zainteresowany co np ktos robil w paxdziernik 2011, do starszych postow doklikam sie normlanie
4) 'Mało tego! Na tym samym silniku stworzyłem swoje nowe, odświeżone portfolio" - widac zes inzynier :), normalny czlowiek przy slowie silniku sie pogubi.
5) z gory bym zdjal kategorie i na dole bym zdjal powtorzona 'fotografia sluba i nieslubne portfolio' i w 1 rzedzie ustawil znajdz/kataegorie/archiwum

KuLeR
08-11-2012, 21:14
Dzięki za wszystkie komantarze.

hej, jeśli dasz radę wyregulować wyszarzenie miniatur w portfolio, to poszedłbym w przyciemnienie ich i tylko minimalne podbicie przy najeździe myszką, bo bez tego, mimo różnorodnej kolorystyki - jest po prostu blado i ponuro
pozdr
T

Ustosunkowano się pozytywnie. :)

Wybieram [Kategorie] - [sport] - [żużel] i ..... nic. Nie ma żużla :sad:

Zapraszam do częstych odwiedzin. Żużla na pewno będzie sporo. :)

Całkiem fajnie się ogląda. Jedyne, co bym zmienił to wycentrowanie pokazu slajdów, po wybraniu kadegorii - bo teraz jest od razu u góry i z dołu zostaje sporo miejsca.

Myślałem o tym. Szczególnie, że tego typu uwaga pojawiła się już kilka razy. Problem tylko w tym, że przeszukałem wszystkie ustawienia i nić takiego nie mogę znaleźć. :/

ogólnie blog fajny, czytelny - to duży plus.
Ale otwierając go trochę się wystraszyłem - strona Łukasz Bloguje, trochę mnie zszokowała. Mianowicie spodziewałem się strony o fotografii, a tu proszę zdjęcie na cala stronę - wygląda tak jak z kroniki policyjnej. Nie chodzi o twój wygląd. Gdyż to samo zdjęcie tylko mniejsze inaczej się prezentuje - na stronie pt. "o mnie".
Jeszcze uwaga co do pokazu slajdów - nie zamulaja się otwierają się dosyć szybko, to duży plus.
Pokaz zdjęć - już wczesniej pisali o przyciemnieniu ich, ale tez nie wiem czy nie byłoby lepiej jakby jedno było duże i kilka małych, albo po prostu mniej tych zdjęć.
Nie działają tobie kategorie - bez względu co się wybierze zawsze otwiera się główna strona.

Fajna skórka wordpressa
- mam odnośnie jej pytanie czy jest płatna i jak z pokazem slajdów czy to jest na tej skórce czy jakiś osobny skrypt?

Kategorie działają.

Skórka to ProPhoto4. Jest płatna. Ale nie żałuję ani jednego wydanego dolara ;) -----> http://www.prophotoblogs.com/buy/

Ogolny odbior to ze jest ok. Dobrze mi sie oglada. Przyczepiam sie do drobnicy, bo skoro pytasz.

1) kasacja linka "blog" co odsyla na strone glowna, to sprawa zalatwia Twoje logo
2) fotografia sluba to obok juz wole dzial fotografia nie slubna (jakas taka spojnosc by byla, bo tu fotografia, a tam juz portfoli)
3) archiwum - z gory byl zdjal, najwyzej zostawil na dole, bardzo rzadko jestem zainteresowany co np ktos robil w paxdziernik 2011, do starszych postow doklikam sie normlanie
4) 'Mało tego! Na tym samym silniku stworzyłem swoje nowe, odświeżone portfolio" - widac zes inzynier :smile:, normalny czlowiek przy slowie silniku sie pogubi.
5) z gory bym zdjal kategorie i na dole bym zdjal powtorzona 'fotografia sluba i nieslubne portfolio' i w 1 rzedzie ustawil znajdz/kataegorie/archiwum

ad. 1 link do bloga zostawiam. Strona jest tak zbudowana, że witryna główna i blog to jedno. Ale uważam, że jak te dwa linki będą w to miejsce prowadzić to będzie okej.

ad. 2 Ustosunkowano się pozytywnie. :)

ad. 3 Patrz ad. 2 :)

ad. 4 :) Te słowa są skierowane przede wszystkim do osób, które też z blogiem walczyły i Wordpress nie kojarzy się z wielką czarną dziurą. Jak ktoś liznął Wordpressa to kojarzy, że "ma silnik". :)

ad. 5 Jeszcze trawię.