PDA

Zobacz pełną wersję : quantuum dual 600ws

kris750
03-11-2012, 17:44
witam
dopiero co kupiłem lampe jak w temacie ale coś jest dla mnie niejasne
mianowicie chodzi o potencjometr. Niech mi ktoś wytłumaczy, lub tez sprawdzi na swojej lampe, jak to w końcu jest z tą wartością 1/32. U mnie jest oczywiscie potencjomentr do 1/32 ale faktycznie moc jest redukowana do 1/16, sprawdzałem swiatlomierzem. Zatem trafila mi sie uszkdzona lampa, czy tak w tych lampach juz tak jest? Kiedys byly wersje tych lamp z regulacja do 1/16, a potem pojawily sie te same lampy, ale ze zmienionym oznaczeniem. Zatem czy oprocz zmiany w nadruku cos w samych lampach uleglo zmianie? Dziwi mnie jeszcze sprawa, że jesli lampa ma faktycznie regulacje do 1/32 to gdzie znajduje sie podzialka dla 1/16? Czy ktos bylby tak miły i zrobil prosty test, lampa na pelnej mocy i lampa na minimum mocy, u mnie zmierzona roznica to okolo 4ev.

charlie_kr
03-11-2012, 18:54
Ja miałem kiedyś tą lampkę, nie narzekałem. Miałem z regulacją 1/32 i dawała radę. Niestety już nie pamiętam jak to było z potencjometrem dokładnie, ale czy to ma aż takie duże znaczenie?

kris750
03-11-2012, 20:55
czekaj nie wiem czy ja jasno napisalem, chodzilo mi o to ze moja lampa po weryfikacj swiatlomierzem wcale nie ma regulacji do 1/32 tylko do 1/16, wiec sadze ze jest cos z nia nie tak, a lampa jest nowa wczoraj zakupiona wiec jesli jest nie tak jak byc powinno by. czemu mialbym np. nie zazadac wymiany na sprawna.

lok
03-11-2012, 23:03
A czy przypadkiem nie było tak że chyba starsza seria miała właśnie regulację 1/16 nowsze chyba 1/32. Może ci się stara seria trafiła. Proszę tylko niech to ktoś potwierdzi.

kris750
03-11-2012, 23:29
no wlasnie tylko pytanie czy ta regulacje maja jedynie dla ozdoby, czy tez w srodku czymkolwiek roznia sie od wersj 1/16?