Zobacz pełną wersję : Bracketing D7000 pomoc ze zdjeciami
Witam, tak jak w temacie, możę ktoś mi krok po kroku wyjaśnić jak zrobić zdjecie przy pomocy Bracketingu ??
Bo nie moge się zbytnio połapać jak to zrobić :/ Czytałem też instrukcję obsługi itp, ale zbytnio mi nie wychodzi :/
1) naciskasz guzik bracketingu
2) pokrętłem z tyłu wybierasz tryb:
+2 - dwa zdjęcia, 0 EV i +
-2 - dwa zdjęcia, 0 EV i -
3 - trzy zdjęcia 0 EV, + i -
3) pokrętłem z przodu wybierasz krok (0.3 EV do 2 EV)
4) naciskasz spust i robisz zdjęcia.
prościej się wytłumaczyć nie da.
jacek dr
31-10-2012, 13:52
1. przękręc włącznik zasilania aby włączyć aparat. Patrz ilustracja str .2 instrukcja obsługi .
2. znajdz przycisk w korpusie aparatu oznaczony literkami BKT.Patrz ilustracja str 3,przycisk oznaczony nr 3
3 .wciskając przycisk BKT ,obracaj pokrętłem sterowania aby wybrac liczbę zdjęc.Patrz instrukcja obsługi str.109,pkt 2.
(główne pokrętło sterowania znajduje się z tyłu body,jesli niema pewności patrz ilustracja na stronie 5 instrukcji obsługi,przycisk oznaczony nr 13)
4. wciskając przycisk BKT,obrac pokretłem pomocniczym aby wybrać wartośc EV
(pokretło pomocnicze wygląda tak samo jak pokrętło główne,nalezy szukać w przedniej części body)
5. wykadruj ustaw ostrośc i nacisnij przycisk wyzwalania migawki.
6. wykonaj tyle zdjęć ile wybrałeś w pkt 3,kazde będzie się rózniło o skok EV jaki wybrałeś w pkt 4
Napisz z którym punktem masz problem.
o ktoś mie uprzedził z odpowiedzią :)
A najlepiej kup statyw i pilota,i jeszcze raz przysiąz uczciwie do czytania instrukcji.
powodzenia.
A ja dodam tylko od siebie, że najlepiej to zrobić w trybie zdjęć seryjnych i że spust migawki trzeba w tym trybie trzymać. W trybie zdjęć pojedynczych musisz go nacisnąć tyle razy ile masz mieć zdjęć z BKT.