Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Dąb - [Nemeth]
Witam
Szuflada.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/10/oak_by_maciej_koniuszyd5jjnr4-1.jpg
źródło (http://fc06.deviantart.net/fs71/f/2012/304/f/0/oak_by_maciej_koniuszy-d5jjnr4.jpg)
pozdr.
Powiem krótko, że to jest zajebiste.
Adam Majchrzak
30-10-2012, 20:58
Doskonałe!
...no i mistrz drugiego planu, zachwyca! :)
Pozdrawiam! =]
Pierwszorzędna fotografia...!
Rewelacja!
Jak wyrwane z jakieś baśni. Pięknie.
bardzo dobre, pod każdym względem. Nie ma co się rozpisywać tylko pogratulować można.
Nikonozaur
30-10-2012, 21:34
Piękne, do pełni szczęścia brakuje mi "normalnego" rozmiaru. ;)
jak zazwyczaj u Ciebie - wszystko zaczyna się od przemyślanego, bdb kadrowania, reszta to tylko dopełnienie. Jest super!
Świetna praca :-) dołączę się do Andrzeja z prośbą o większy rozmiar :-)
Warto z szuflady wyciągnąć, kurz zdmuchnąć, a rozmiarem dopasować do możliwości jakie daje forum. :-) Podoba się.
Dzięki :) Fajnie, że się podoba.
(...) brakuje mi "normalnego" rozmiaru. ;)
(...) dołączę się do Andrzeja z prośbą o większy rozmiar :-)
Warto (...) rozmiarem dopasować do możliwości jakie daje forum. (...)
Mógłbym dać najwyżej w 800 px ale nie chce mi się akcji zmieniać ;) Większe do netu daję tylko tradycyjne panoramy.
maniak666
30-10-2012, 22:40
Mógłbym dać najwyżej w 800 px ale nie chce mi się akcji zmieniać ;) Większe do netu daję tylko tradycyjne panoramy.
Leniuszek:razz:
Nie jestem wielkim fanem Irenek, ale ta zabija wprost.
I jak ktoś wcześniej wspomniał, ten drugoplanowy "Pinokio" wymiata po prostu.
Boisz się "pożyczek"? Bo przecież duża wersja na odbiór może mieć tylko pozytywny wpływ.
Boisz się "pożyczek"? Bo przecież duża wersja na odbiór może mieć tylko pozytywny wpływ.
Gdybym bał się "pożyczek" to musiałbym przestać wrzucać zdjęcia do neta ;) Chodzi bardziej o "wydruczki". Pytania i prośby o przesłanie na maila większego pliku bo zdjęcie tak się podoba, że chciałby delikwent sobie druknąć (z podpisem rzecz jasna, żeby nie było ;) ) wcale nie są jakąś rzadkością. Co prawda na upartego jak się chce i wie jak, to się da, ale po co ułatwiać sprawę ;)
A to czy plik ma 700, 800 czy 1600 px na bok to jakie to ma znaczenie dla odbioru? Jak mi się zdjęcie podoba to nie ma znaczenia czy oglądam je na 15" czy na 24", czy ma 700 czy 1000 px bo to i tak traktuje to jako podgląd do druku.
Gdybym bał się "pożyczek" to musiałbym przestać wrzucać zdjęcia do neta ;) Chodzi bardziej o "wydruczki". Pytania i prośby o przesłanie na maila większego pliku bo zdjęcie tak się podoba, że chciałby delikwent sobie druknąć (z podpisem rzecz jasna, żeby nie było ;) ) wcale nie są jakąś rzadkością. Co prawda na upartego jak się chce i wie jak, to się da, ale po co ułatwiać sprawę ;)
A to czy plik ma 700, 800 czy 1600 px na bok to jakie to ma znaczenie dla odbioru? Jak mi się zdjęcie podoba to nie ma znaczenia czy oglądam je na 15" czy na 24", czy ma 700 czy 1000 px bo to i tak traktuje to jako podgląd do druku.
Wydaje mi się, że ma kluczowe znaczenie. Do tej pory wydawało mi się to tak oczywiste, że aż nie wiem co napisać. :)
Sebastianito
30-10-2012, 23:40
Bajecznie wykonana fotografia, nie ma sie oabsolutnie do czego przyczepic. Swietnie!
Widać kwestia podejścia. Nie muszę na monitorze oglądać foty w przedziale co najmniej 1000 - 1600 px by ocenić czy kadr mi się podoba czy nie ;)
edit: no chyba, że oglądamy zdjęcia onanistycznie na zasadzie - stopień rozmydlenia rogów kadru na szerokim kącie ;) albo FF, BF bateryjek. To tak, wówczas pełna zgoda :D
Widać kwestia podejścia. Nie muszę na monitorze oglądać foty w przedziale co najmniej 1000 - 1600 px by ocenić czy kadr mi się podoba czy nie ;)
... i to jest jedyny aspekt, dla którego rozmiar nie ma znaczenia. :)
edit: Takiego onanizmu we mnie nie ma ale lubię dobre jakościowo zdjęcia.
Jak się daje duży rozmiar to "odpalają" jakość, plastyka, perspektywa zaczyna silniej działać. Bywa, że duży rozmiar to drzwi otwarte do "efektu WOW".
Możemy sobie długo deliberować bo mamy odmienne zdania :)
To nie rozmiar prezentowanego na forum zdjęcia jest ważny tylko druk (albo odbitka). Końcowy efekt wyczuwalny pod palcami. Monitor (w większości wypadków rozkalibrowany) to tylko ersatz.
krzysztofz24
31-10-2012, 01:11
Super fota.
Ja robie 3 wersje. Do netu 1000-1024. Taka ciut wieksza, powiedzmy 1300, tak dla siebie i np do zalinkowania tu na forum. I jakby mnie naszlo na pelen ekran;-), to 1920.
Takze, pora zmienic workflow;-). Bo dla tego zdjecia na pewno warto.
Nic dodać, nic ująć.
Moim zdaniem perfekcyjne zdjęcie.
Pozdrawiam
jacekz40
31-10-2012, 13:02
Piękne...i zatrzymuje w zapatrzeniu :)
Świetny kadr, jest w nim spokój i powaga.