Zobacz pełną wersję : Zapach na jesień/zimę
logitech55
28-10-2012, 10:54
Planuję kupić zapach na zimę. Myślałem o Dior homme intense tylko nie wiem jak z jego trwałością - może ktoś używa? Jaki jeszcze zapach polecacie na zimę?
A jakie znaczenie w doborze ma pora roku? :D
militarius
28-10-2012, 11:39
Wunderbaum Black :D
A jakie znaczenie w doborze ma pora roku? :D
Choćby takie, że w upalne dni powinno się dobierać zapachy świeże, delikatne, rześkie a chłodniejszą porą można się zdecydować bez podduszenia otoczenia na bardziej "ciężkie", słodkie. Nic tak nie przyprawia o mdłości jak wyperfumowany jakimś słodkim, duszącym zapachem człek w letni, upalny dzień, gdy nie ma czym oddychać... :)
logitech55 - polecam zajrzeć do Super-Pharmy. Nie wiem czy we wszystkich ale w Malcie jest promocja na drugi perfum za pół ceny, przy czym wszystkie i tak już są poprzeceniane o ok 50%. Dwie firmowe wody po 100ml kupisz za ok 250-300zł, gdzie normalnie tyle sztuka kosztuje. Naprawdę warto.
Co do zapachu - moim zdaniem nie ma co pytać innych. Na każdej skórze perfum pachnie zupełnie inaczej, każdy ma swój gust itd...
promocja na drugi perfum za pół ceny
Na każdej skórze perfum pachnie
Brrr... :)
Wyłącznie "perfumy"! :)
No tak to jest jak się pisze w pośpiechu... polska język trudna język :D
logitech55
28-10-2012, 13:02
Wunderbaum Black :D
Choinki nie chcę ;)
logitech55 - polecam zajrzeć do Super-Pharmy. Nie wiem czy we wszystkich ale w Malcie jest promocja na drugi perfum za pół ceny, przy czym wszystkie i tak już są poprzeceniane o ok 50%. Dwie firmowe wody po 100ml kupisz za ok 250-300zł, gdzie normalnie tyle sztuka kosztuje. Naprawdę warto.
Co do zapachu - moim zdaniem nie ma co pytać innych. Na każdej skórze perfum pachnie zupełnie inaczej, każdy ma swój gust itd...
Wodę chcę zakupić w perfumerii internetowej (nie allegro - gdzie jest połowa podróbek albo i więcej) Do Poznania mam za daleko a na stronie nie ma nic ciekawego.
dareknik
28-10-2012, 16:19
Wystarczy samo Homme (bez intense), pewnie ten Intense jest jeszcze mocniejszy, ale po co.
Bardzo fajny wieczorowy zapach, nie koniecznie tylko na zimę.
Fajny też jest i podobny w zapachu: Man Calvin Klein, Baldessarini Private Affrairs Hugo Boss i Silver Black Azzaro.
grzegorzant
29-10-2012, 13:12
Ja przez dłuższy czas używałem Armani Attitude, ale zniknął ze sklepów:(Do zakupów w necie nie mogę się jakoś przekonać. Podobno same podróby
dareknik
29-10-2012, 22:47
Zobacz Code Armaniego, podobny zapach.
Bardzo fajny zapach to Gucci (jasno niebieski).
Fierce od Abercrombie & Fitch
One od D&G
zobacz jeszcze Azzaro Chrome, dość intensywny a rześki... lub z ciężkich kultowy Hugo Boss Number One...
A czy możecie polecić coś za mniej niż 300 zł, może za 100? Wkurzają mnie drogie zapachy, za szybko się kończą i zaczynam uważać się za jelenia, dlatego, że zdarzało mi się takie kupować.
dareknik
19-11-2012, 17:43
Ładne zapachy robi i do 100 zł Pierre Cardin np.: Emotion, Pour Home, Style. Można je dostać tanio w Rossmanie. Tam też można dostać te droższe firmy (zapachy) ale dużo taniej.
Z fajnych tańszych jest Back Seduction Banderasa. Trwały i zacny.