Zobacz pełną wersję : UWAGA [email protected]
Tak wiec dostalem email z adresu podanego w tytule z faktura wystawiona przez "PLAYa" bez mojego nazwiska na kilka numerow telfonow, ktore nie sa nawet podane w calosci na kwote 414zl z platnoscia do 05.11.2012
Co ciekawe, od 2005 roku nie mieszkam w Polsce, ostatni abonament mialem w ORANGE i zerwalem umowe w styczniu 2005, wiec na 100% jest to oszustwo i pisze o tym jako ostrzezenie przed zlodziejami....lub balaganem w samym PLAY:D
Email dla zainteresowanych.
Są jeszcze wiadomości wysyłane przez niby allegro (chociaż z innego adresu) w związku z płatnością rachunku. Najlepsze jest to, ze otrzymałem takiego na maila, którego nie mam zarejestrowaego w serwisie ;)
Greg, dzięki za ostrzeżenie. Swoją drogą, takiego maila można traktować jako samo przypomnienie, info, natomiast szczegóły i fakturę pobiera się ze strony Play24, co już jest bezpieczne, czyż nie?
W mejlu może być link do strony do złudzenia przypominającej stronę Play. Zalogujesz się na niej podając prawdziwe login i hasło, a twórcy strony sprawdzą czy czasem do innych usług nie pasują.
Tak, w emailu jest link do strony logowania.....
HadrianKubasiewicz
28-10-2012, 15:12
Tez dostaje maile z tego adresu i sa to normalne rachunki za tel i wszystko sie zgadza - zadnego oszustwa tam nie ma...
Sent from my iPad using Tapatalk
A moze ktos wpisal Twojego maila do powiadomien o rachunkach. Zadzwon do play, albo mapisz im info podajac nr faktury oraz nr klienta z tego awizo i niech oni wyjasnia.
Tak, w emailu jest link do strony logowania.....
To jeszcze raz zapytam - czy wchodzicie na swoje konta poprzez linki w mailach? Czy nie jest bezpieczniej zapisać sobie adres w zakładce lub wpisać ręcznie i oczywiście bez zapamiętania hasła, a maila traktować tylko jako przypomnienie o płatności?
Tez dostaje maile z tego adresu i sa to normalne rachunki za tel i wszystko sie zgadza - zadnego oszustwa tam nie ma...
Tak tez wyczytalem w googlach, ale ja nie mam nic wspolnego z PLAY
A moze ktos wpisal Twojego maila do powiadomien o rachunkach. Zadzwon do play, albo mapisz im info podajac nr faktury oraz nr klienta z tego awizo i niech oni wyjasnia.
Mam zamiar ich zignorowac, bo nic z nimi wspolnego nie mam.....
Zastanawia mnie to, ze na fakturze nie ma zadnego nazwiska?!
To jeszcze raz zapytam - czy wchodzicie na swoje konta poprzez linki w mailach? Czy nie jest bezpieczniej zapisać sobie adres w zakładce lub wpisać ręcznie i oczywiście bez zapamiętania hasła, a maila traktować tylko jako przypomnienie o płatności?
Ja nie;)
Zwlaszcza kiedy chodzi o pieniadze:D
Play nie wysyla mailem faktury tylko awizo, fakture pobiera sie z ich strony. Nie ma tam danych osobowych tylko numer faktury, kwota itp.
Tak wyglada awizo od play:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img100.imageshack.us/img100/8708/awizow.jpg)
Dokladnie taki smietnik dostalem z 5cioma numerami telefonow.......dobra w taki razie to jest blad PLAYa......niech sie sami ciagaja z prawowitym wlascicielem:D
Chyba, ze ktos uzyl moich danych osobowych do zakupu telefonow w PLAY:P
Greg jak chcesz to mozemy to sprawdzic. Moze masz jakiegos Ajfona5, o ktorym nie wiesz :razz:
Greg jak chcesz to mozemy to sprawdzic. Moze masz jakiegos Ajfona5, o ktorym nie wiesz :razz:
hehe.....chcial bym;)
Moze do nich napisze email;)