PDA

Zobacz pełną wersję : Micro-Nikkor AF 60mm f/2.8 D

seth
19-03-2007, 15:58
Wiem ze już byly wątki o tym obiektywie, ale linki w nich podane nie działają. Chciałem zapytać czy może ktos pracuje z tym szkłem i mogłby podzucić jakieś sample i czy da się z tym zapolować na jakiegoś robala czy raczej potrzebuję coś dluższego?Z góry dzięki.

Pozdrawiam

lucki
19-03-2007, 16:52
Nie kupuj tego szkła, jest tak ostry, że możesz się nim pociąć :). Chyba Andy_O ma takie szkiełko, jak poszukasz w jego wątkach to znajdziesz też fotki nim robione.

seth
19-03-2007, 17:34
Nie kupuj tego szkła, jest tak ostry, że możesz się nim pociąć :). Chyba Andy_O ma takie szkiełko, jak poszukasz w jego wątkach to znajdziesz też fotki nim robione.

dzięki, wiem że jest ostry i dobry, ale mnie chodziło, aby mi ktoś powiedział czy do do robali bedzię ok czy lepiej pozbierac na 105 vr.

pzdr

Gobi
19-03-2007, 23:49
dozbieraj do vr... 60-kę mam, używam bardzo często, dla moich zastosowań OK., doskonałe szkło pod każdym względem z wyjątkiem AF - IMO jest bardzo niepewny, zwłaszcza przy zdjęciach z małych odległości (niekoniecznie makro)

G.A.
20-03-2007, 00:02
moim zdaniem do robaczkow 60 niezbyt sie nadaje - nie wiedzieć czemu uciekaja jak szalone na widok tego wspaniałęgo pod wieloma względami nikkora ;) chyba zdecydowanie wolą stopiątke ;) ponadto vr umożliwi wieksze przymkniecie

boobass
20-03-2007, 00:04
właśnie znabyłem i jest to świetne szkiełko, niestety wymaga cierpliwości i sprawnej ręki. Ja oczywiście zbierać zacząłem również na 105vr - jedno drugiemu nie przeszkadza ;)

seth
20-03-2007, 00:07
ehhh powoli zaczyna wygladac ze jednak 105 vr... matko bosko! ! ! alez bedzie zbierania ;) ... coż nikt nie obiecwał ze dslr to tania zabawa :twisted:

edit:

...kobieta mnie zabije ;)