PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Portret jesienny

CathyNoo
26-10-2012, 22:03
Witam :) Portret w jesiennym klimacie.Modelka śliczna Milena lat 11 :)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img593.imageshack.us/img593/4962/forumml.jpg)

rmn1
27-10-2012, 03:01
No ładną będzie miała kiedyś pamiątkę. Za 40 lat wstawi na fejsa i będzie szał. Super!

TheKilla
27-10-2012, 09:15
kolorki smutne, ale nie jesienne... co nie znaczy, że nie ładne:)

pgaik
27-10-2012, 09:45
jak najbardziej czuję jesienny klimat - dobry kwadrat ;)

obywatel N
27-10-2012, 09:46
Bardzo mi się podoba, jesienny nastrój, klimat i to spojrzenie. Nic dodać, nic ująć taka jesienna tęsknota za latem.
Lubię taki sentymentalizm (choć im dłużej się przyglądam to widzę rodzący się uśmiech takie omamy :-)

malachowskim
27-10-2012, 09:47
coś słaba ta jesień. kadr ok.

CathyNoo
27-10-2012, 11:10
kolorki smutne, ale nie jesienne... co nie znaczy, że nie ładne:)
Czy tylko brązy,żółcie i pomarańcze są jesienne?

coś słaba ta jesień. kadr ok.
Zawsze musi być tak dosłownie,człowiek z liściem na głowie?Dla mnie jesień to też nostalgia,stan duszy,nastrój...

koral
28-10-2012, 11:24
Moim zdaniem czuć jesień w tym kadrze i kolorystycznie i nastrojowo. Mnie bardzo przypadł do gustu ten portret. Modelka czarująca.

josephebeloki
28-10-2012, 13:33
Mnie się kojarzy z tymi strasznymi reklamami PLUSA. Kolorystyka grobowa/ponura. Jeszcze krzyż do góry nogami na szyję i ćwieki i normalnie HORROR. Nie kojarzy mi się to z jesienią... chyba, że macie na myśli 1 listopada.

BRAK KOLORÓW JESIENI=> WESOŁYCH I PRZEPLATAJĄCYCH SIĘ.
Podpowiadają mi tutaj : Coś w deseń "Rodzina Adamsów".

Kompozycja w porządku zatem można to jakoś naprawić :)

CathyNoo
28-10-2012, 13:54
Mnie się kojarzy z tymi strasznymi reklamami PLUSA. Kolorystyka grobowa/ponura. Jeszcze krzyż do góry nogami na szyję i ćwieki i normalnie HORROR. Nie kojarzy mi się to z jesienią... chyba, że macie na myśli 1 listopada.

BRAK KOLORÓW JESIENI=> WESOŁYCH I PRZEPLATAJĄCYCH SIĘ.
Podpowiadają mi tutaj : Coś w deseń "Rodzina Adamsów".

Kompozycja w porządku zatem można to jakoś naprawić :)

Nie znam reklam plusa,bo nie oglądam polskiej telewizji,ale z tym horrorem to DUŻA przesada a krzyża i ćwieków lepiej w ogóle nie będę komentować... :/ Może czas na zmianę monitora kolego?Te kolory są po prostu troszkę bardziej przygaszone i chłodniejsze,z pewnością jednak nie grobowe! Żeby było ładnie zawsze musi być cukierkowo?!Uważam,że kolorystka podkreśla klimat tego portretu i nie zamierzam nic zmieniać.
Tym dla których jesień to tylko wesołe kolory gratuluję tak szerokich horyzontów :D
Pozdrawiam :)

Jarek S
28-10-2012, 13:57
Kasiu, mam prośbę, zrób to dla mnie i przerób te zdjęcie na tonacje grobową, może wtedy kolega dostrzeże różnicę ;)

josephebeloki
28-10-2012, 14:04
Czekam ... zatem. Szacunek jak Wy na tym zdjęciu widzicie PORTRET W PIĘKNĄ ZŁOTĄ JESIEŃ.

CathyNoo
28-10-2012, 14:07
Czekam ... zatem. Szacunek jak Wy na tym zdjęciu widzicie PORTRET W PIĘKNĄ ZŁOTĄ JESIEŃ.
Proponuję czytać ze zrozumieniem ;) Gdzie jest napisane,że to portret w piękną,złotą jesień,co?Tytuł brzmi "Portret jesienny" a w opisie jest wzmianka,że to portret w jesiennym klimacie.Jak powszechnie wiadomo,jesień nie zawsze jest piękna i złota...

Jarek S
28-10-2012, 14:08
A gdzie jest napisane, że to miał być portret z tłem w postaci pięknej złotej jesieni ? Coś przeoczyłem ?

Spóźniłem się ;)

FHR
28-10-2012, 14:09
A ja mam prośbę, żeby wysokość miała 850px ;) Po poprawieniu temat będzie otwarty.

josephebeloki
28-10-2012, 14:53
... tak tak , teraz będzie dyskusja na temat definicji jesieni :). Fotka jest jak najbardziej w porządku, ale klimat grobowy i koniec kropka.

Jeśli Wam kojarzy się jesień z takim grobowym stanem -> okej. Ja jesień kojarzę przeważnie z takimi kolorami:
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=216912

No nie znalazłem, tutaj żadnej fotki z tematem JESIEŃ => w której by było:
0 żółci,
0 pomarańczu,
0 zieleni ,
0 niebieskiego

MI się po prostu jesień kojarzy z czerwono/pomarańczowo/żółto/złotymi barwami, nie z ZIMNYM FIOLETEM i SZAROŚCIĄ. Fotka do której dałem link przedstawia fajnie kolory jesieni.

Jeśli Wam jesień się kojarzy z takimi barwami zakres RÓŻ - FIOLET -> bo na palecie tak to wygląda po próbkowaniu:
-opaski: #673654,
-ust: #76304c,
-skóry:#bca2ab -> no róż/fiolet jak nieboszczyk,
-płaszczu #800035
-swetra: #3b2f43

=> to ja osobiście Wam współczuję.

Powtarzam jeszcze raz => kadr jest bardzo fajny, kolorystyka NIE.

Jarek S
28-10-2012, 14:56
Osobiście wypada mi tylko Ci współczuć z powodu wyznaczania jedynej słusznej linii kolorystyki jesiennej ...
;)

krzychun
28-10-2012, 22:40
Dobry, powiedziałbym nostalgiczny, klimat.