PDA

Zobacz pełną wersję : Domke F-7?

dejote
25-10-2012, 23:13
Poszukuję torby foto. Ale nie takiej zwykłej torby. Zacznijmy od wyglądu: fajnie jakby wyglądała jak Domke F-2 Waxwear, ale ta odpada z uwagi na małe rozmiary. Torba ma pomieścić: zagripowane D7000 z podpiętym 14-24/2.8, zagripowane D700 z podpiętym 80-200/2.8 AF-S (niedługo zamiast d700 będzie d3s), 28-70/2.8 (niedługo N 24-70), 50/1.8, rybkę i jeszcze parę szkiełek, 2 x SB-800 z zapasowymi aku i ładowarką. Do tego jakieś miejsce na wepchnięcie MacBooka Pro 13,3 i zasilacz. Koniecznie zewnętrzna kieszeń*na dyktafon. Czy to wszystko zmieści się w Domke F-7? Wepchnę tam gdzieś laptopa?

Vinci
25-10-2012, 23:46
Może Mekko Classic C8 ?
Mekko to podróbka Domke. Ten model jest dość duży (niestety też ciężki - gruba bawełna swoje waży) ale pojemny i solidnie wykonany. Nie biegam z torbą w plenery na co dzień, ale trzymam w niej wszystkie szkła, lampę i D90 z gripem. O tyle wygodne, ze jak mam ciśnienie na zdjęcia, to łapie torbę i wszystko mam w zasadzie zabieram ze sobą. Gdybym to miał tachać ze sobą kilka godzin po lesie czy mieście, to chyba bym się rozpłakał.
Nie wiem czy zmieszczą się 2 body z gripami i tymi obiektywami -pewnie kwestia rozplanowania. Gdzieś tam widziałem w kieszeniach tej torby lampy (moje kieszenie(dość duże) mam puste - wszystko mieści się wewnątrz. Do kieszeni czasem wrzucam jakieś uchwyty na lampy, pudełko z wyzwalaczami, filtry itp. Kieszenie są pojemne i duże.
Z boku jest duża kieszeń, pewnie makówka 13 wejdzie. Kieszeń nie zapinana. Jak podasz wymiar to mogę zmierzyć.

dejote
30-10-2012, 01:50
Macałem tą Mekko w ostatni weekend. Zdecydowanie zbyt mała.