Zobacz pełną wersję : Mglisty klasyk
fotoGRAFIK
25-10-2012, 22:17
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://ciepiel.pl/blog/wp-content/uploads/2012/10/korzeniowy-m.jpg)
Michał Fąfrowicz
25-10-2012, 23:24
Przyjemna i ciepła plenerowa obróbka. Niestety nic więcej chyba ;)
Kadr sam w sobie zwykły, jak sam napisałeś klasyczny i ciężko coś więcej oceniać. Co byś chciał usłyszeć?
Ciężko nawet napisać, że ciekawa i unikalna miejscówka, bo niestety wiele razy już widzieliśmy to miejsce na zdjęciach w tym dziale :D
joł :)
Dla mnie jest rewelacyjne. Nic dodać, nic ująć.
Michał Fąfrowicz
26-10-2012, 00:07
No właśnie rewelacja jest względna. Dla mnie zdjęcie otrzymałoby miano rewelacyjnego gdyby była jakaś naturalna, niewymuszona akcja, więź między nią i nim. W amerykańskich książkach o fotografii taka scena nazywana jest 'candid moment', ale wykrzesać to na plenerze czasem nie jest łatwo ;)
fotoGRAFIK
26-10-2012, 12:24
Spokojnie, mam i takie kadry, wstawiłem ten bo jest centralny, pozowany i taki trochę "dla babci do ramki" i przez to mi się spodobał
aikidudi
26-10-2012, 15:15
podoba się kolorystyka, obróbka i młodzi też będą lubić to zdjęcie. wole jednak zdjęcia tak jak to ujął Michał
rafal1980
26-10-2012, 15:26
Bardzo ładna klatka ;)
Archibald
26-10-2012, 19:22
(...) ale wykrzesać to na plenerze czasem nie jest łatwo ;)
A czasem wręcz jest to niemożliwe, niestety :)
Powyższe zdjęcie jest bardzo spoko, do niczego się nie przyczepię poza tym, że jak Michał napisał - jest to po prostu powielony kadr, jedynie mgła go odróżnia od poprzednich tu prezentowanych (mi znanych). Sam chciałbym mieć w portfolio foto z tego miejsca, pewnie większość par też by chciała zrobić tam plener, ale na forum jest już oklepane. Co absolutnie nie znaczy, że złe :)
Niezły klimat, oczywiste (dobre) kadrowanie. Podoba się małą GO na pierwszym planie. Tylko od głównych bohaterów trzeba było wydusić nieco lepszą grę...