Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Kilka minut za późno
Warunki były świetne, ale kilkanaście minut wcześniej :)
Całą trasę padał deszcz, z 15 min przed szczytem przez szczelinę w chmurach wyszło słońce.
Jak już dotarliśmy było po wszystkiemu...
Na pocieszenie taki coś mi zostało.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/10/2468824-2.jpg
źródło (http://plfoto.com/zdjecia_new2/2468824.jpg)
Pozdrawiam Mirek
Bartekkw
24-10-2012, 22:15
no i fajnie wyszło. Ciekawy klimat
Ja wiem, że to forum dedykowane bardziej profesjonalistom niż amatorom, ale ja mam gorącą prośbę, aby wprowadzić regułę opisywania zdjęć. Jaka przysłona, jaki czas, jaka ogniskowa, itd.
Zdjęcie fajne, ale nic o nim nie wiem. Czy ze statywu, a może z ręki udało Ci się taki kadr ustrzelić. Czy to przez zestaw jakiś filtrów nakładanych na siebie, a może w ogóle nie stosowałeś żadnej obróbki.
Proszę, aby dopisywać takie rzeczy - myślę, że są ludzie których te informacje interesują.
Pozdrawiam.
JaroPienza
24-10-2012, 22:57
;2950589']... myślę, że są ludzie których te informacje interesują.
Pozdrawiam.
a są też tacy których nie interesują. Zrobisz kilka tysięcy zdjęć to i Ciebie przestanie interesować.
Zawsze możesz się dopytać. Jeżeli ktoś nie chce to nie powie.
Osobiście wolę podziwiać jakie to cuda dzieją się na ziemi.
Pozdrawiam
Sebastianito
24-10-2012, 23:28
Juz 2 raz sie Jarku dzisiaj z Toba nie zgodze.... forum ma uczyc... galerie internetwe sa do podziwiania. Odnosnie zdjecia to bardzo ladnie w kadrze ulozone i bardzo ladny kolor.
JaroPienza
24-10-2012, 23:52
Juz 2 raz sie Jarku dzisiaj z Toba nie zgodze.... forum ma uczyc... galerie internetwe sa do podziwiania. Odnosnie zdjecia to bardzo ladnie w kadrze ulozone i bardzo ladny kolor.
Nie musisz się zemną zgadzać. Każdy ma prawo powiedzieć co myśli i czy chce dodawać jakieś informację, czy nie.
Nikt nikogo nie powinien zmuszać do dodawania info z Exifa. Jeżeli ktoś nie zostawi tam ich.
Napisałem również że można się dopytać autora, a nie stawiać mu przymus. Poza tym najlepsza nauką jest wyjście w teren i samemu nabranie doświadczenia. Sam się dopytywałem wiele razy, nie zawsze otrzymywałem odpowiedź i taką drogę każdy powinien przejść. Nikt nikogo nie powinien zmuszać do pełnego opisywania zdjęć!!!
P.S. Seba Ty albo nie zrozumiałeś co napisałem albo szukasz dziury w całym.
Sebastianito
25-10-2012, 00:21
Nie szukam dziury w calym....
Bardzo dobrze zbudowany kadr, jest przestrzeń , mimo nie ciekawego światła podoba się. Pozdrawiam
Dzięki za komentarze MarianS idealnie trafiłeś z opisem co chciałem pokazać - przestrzeń właśnie:)
Przejrzystość powietrza bardzo szybko się zmniejszała, to był moment kiedy pierwszy plan jeszcze był bardzo klarowny i "żywy", po pewnym czasie wszystko już było szare.
Ze[N] - materiałów elektronicznych jak i papierowych na temat jak robić zdjęcia jest pełno, dla mnie osobiście nie ma znaczenia jak dane zdjęcie powstało - liczy się efekt.
A najlepszą metodą nauki jest pokazywanie własnych prac. I podejrzewam, że jeżeli swoją pracę opiszesz w jaki sposób ją wykonałeś - usłyszysz co zrobiłeś źle.
Pozdrawiam Mirek
Ładny widoczek ustrzeliłeś :-) trochę LG odciąga wzrok, ale poza tym jest mz. OK :-)
Bardzo fajnie pokazana przestrzeń w stonowanych i spokojnych kolorach.
krokus66
25-10-2012, 14:05
Ładne. Podoba mi się przestrzeń i klimat.