PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Kilka minut za późno

nimnull
24-10-2012, 21:59
Warunki były świetne, ale kilkanaście minut wcześniej :)
Całą trasę padał deszcz, z 15 min przed szczytem przez szczelinę w chmurach wyszło słońce.
Jak już dotarliśmy było po wszystkiemu...
Na pocieszenie taki coś mi zostało.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/10/2468824-2.jpg
źródło (http://plfoto.com/zdjecia_new2/2468824.jpg)

Pozdrawiam Mirek

Bartekkw
24-10-2012, 22:15
no i fajnie wyszło. Ciekawy klimat

Ze[N]
24-10-2012, 22:33
Ja wiem, że to forum dedykowane bardziej profesjonalistom niż amatorom, ale ja mam gorącą prośbę, aby wprowadzić regułę opisywania zdjęć. Jaka przysłona, jaki czas, jaka ogniskowa, itd.

Zdjęcie fajne, ale nic o nim nie wiem. Czy ze statywu, a może z ręki udało Ci się taki kadr ustrzelić. Czy to przez zestaw jakiś filtrów nakładanych na siebie, a może w ogóle nie stosowałeś żadnej obróbki.

Proszę, aby dopisywać takie rzeczy - myślę, że są ludzie których te informacje interesują.

Pozdrawiam.

JaroPienza
24-10-2012, 22:57
;2950589']... myślę, że są ludzie których te informacje interesują.

Pozdrawiam.

a są też tacy których nie interesują. Zrobisz kilka tysięcy zdjęć to i Ciebie przestanie interesować.
Zawsze możesz się dopytać. Jeżeli ktoś nie chce to nie powie.

Osobiście wolę podziwiać jakie to cuda dzieją się na ziemi.

Pozdrawiam

Sebastianito
24-10-2012, 23:28
Juz 2 raz sie Jarku dzisiaj z Toba nie zgodze.... forum ma uczyc... galerie internetwe sa do podziwiania. Odnosnie zdjecia to bardzo ladnie w kadrze ulozone i bardzo ladny kolor.

JaroPienza
24-10-2012, 23:52
Juz 2 raz sie Jarku dzisiaj z Toba nie zgodze.... forum ma uczyc... galerie internetwe sa do podziwiania. Odnosnie zdjecia to bardzo ladnie w kadrze ulozone i bardzo ladny kolor.

Nie musisz się zemną zgadzać. Każdy ma prawo powiedzieć co myśli i czy chce dodawać jakieś informację, czy nie.
Nikt nikogo nie powinien zmuszać do dodawania info z Exifa. Jeżeli ktoś nie zostawi tam ich.
Napisałem również że można się dopytać autora, a nie stawiać mu przymus. Poza tym najlepsza nauką jest wyjście w teren i samemu nabranie doświadczenia. Sam się dopytywałem wiele razy, nie zawsze otrzymywałem odpowiedź i taką drogę każdy powinien przejść. Nikt nikogo nie powinien zmuszać do pełnego opisywania zdjęć!!!

P.S. Seba Ty albo nie zrozumiałeś co napisałem albo szukasz dziury w całym.

Sebastianito
25-10-2012, 00:21
Nie szukam dziury w calym....

MarianS
25-10-2012, 08:07
Bardzo dobrze zbudowany kadr, jest przestrzeń , mimo nie ciekawego światła podoba się. Pozdrawiam

nimnull
25-10-2012, 08:29
Dzięki za komentarze MarianS idealnie trafiłeś z opisem co chciałem pokazać - przestrzeń właśnie:)
Przejrzystość powietrza bardzo szybko się zmniejszała, to był moment kiedy pierwszy plan jeszcze był bardzo klarowny i "żywy", po pewnym czasie wszystko już było szare.
Ze[N] - materiałów elektronicznych jak i papierowych na temat jak robić zdjęcia jest pełno, dla mnie osobiście nie ma znaczenia jak dane zdjęcie powstało - liczy się efekt.
A najlepszą metodą nauki jest pokazywanie własnych prac. I podejrzewam, że jeżeli swoją pracę opiszesz w jaki sposób ją wykonałeś - usłyszysz co zrobiłeś źle.
Pozdrawiam Mirek

ART69
25-10-2012, 08:39
Ładny widoczek ustrzeliłeś :-) trochę LG odciąga wzrok, ale poza tym jest mz. OK :-)

biegly
25-10-2012, 08:56
Zacny widoczek :)

hateom
25-10-2012, 12:10
Bardzo fajnie pokazana przestrzeń w stonowanych i spokojnych kolorach.

krokus66
25-10-2012, 14:05
Ładne. Podoba mi się przestrzeń i klimat.