PDA

Zobacz pełną wersję : lampa błyskowa z generatorem

eM4ya
23-10-2012, 19:37
Witam,
potrzebuję rady i pomocy w znalezieniu lampy błyskowej studyjnej oraz do niej generatora mocy do pleneru - 800Ws.
Co polecacie, czego używacie.

Za dobre rady i chęci pomocy z góry dzięki.

Phase_One
23-10-2012, 21:10
Jeśli szukasz czegoś lepszego bezkompromisowego to w rozsądnej cenie masz tylko Elinchrom'a Ranger RX Speed, bo później to Profoto, Bron itp. Ja używam Ranger'a RX Speed oraz Elinchrom Quadra RX i jestem zadowolony :)

kris750
28-10-2012, 16:53
ale lampa studyjna i generator to przeciez nie ma nic wspolnego z zestawem plenerowym. No ja to tak rozumiem ze lamoa studyjna to nie jest lamoa plenerowa.
generatory to masz popularne tronixy np. xt se lub L750, do tego z lamp 800ws np. powerluxy ve nie sa zbyt ciezkie. Poradzilem jak potrafilem, sam jestem w trakcie dobierania wlasnie podobnego zestawu tylko nieco slabszej lampy ze wzgledu na mniejsza wage samej lampy.

HadrianKubasiewicz
30-10-2012, 03:13
Bowens + TravelPack

Sent from my iPad using Tapatalk

marcz
30-10-2012, 13:07
W TravelPack'a bym się nie pchał. Powód - dosyć drogo i b. mała liczba błysków na jednym ładowaniu.
Polecam albo lampy albo inne rozwiązania jak Tronix czy zasilacze akumulatorowe różnych producentów (np. Fomei, Elfo) albo rozwiązanie chyba najbardziej uniwersalne czyli porządny generator spalinowy - np. Honda EU 20i.

Dager
31-10-2012, 15:24
Jednym z najlepszych patentów - nie licząc jakiś dedykowanych rozwiązań za ciężką kasę jak bowensowe trvelpacki czy broncolory są w tej chwili zasilacze Tronixa. Np Tronix explorer mini obsługuje lampy do 1200Ws i jest przy tym całkiem poręczny.

Przemyśl czy nie lepiej byłoby zainwestować w jakiś zestaw plenerowy. Są mniej uniwersalne ale wygodne i całkiem wydajne. Dobrą baterię i dużą moc ma np. Discovery 1200 (http://fripers.pl/product_info.php/info/p1763_Przenosny-zestaw-oswietlenia-blyskowego-DISCOVERY-600-FreePower.html)

Borowa
31-10-2012, 16:35
Quantuum LP750 lub to samo w Elfo tylko inaczej się nazywa
Do tego lampy studyjne lub z generatorami czy elektronika na ziemi a sama główka na górze