Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Pierwszy Post krytyka mile widziana :)
Walter K.
20-10-2012, 19:48
Witam wszystkich :)
To mój pierwszy post na forum i zarazem pierwsze dodane zdjęcie, więc czekam na krytykę i dobre rady :)
Z góry dziękuje :)
Nadchodzi .....
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/a/img196/4617/plfoto.jpg)
Nikonozaur
20-10-2012, 19:59
Witam na Forum.
Możliwe, że nadchodzi, ale taaaaaakie niebo to nie wszystko. W tej postaci masz jedynie fotkę dokumentacyjną, taką z cyklu "tam tak było", trzeba był poskładać tę efektowną górę z czymś na glebie. ;)
dominikpl72
21-10-2012, 10:22
A mnie się fotka podoba. Ładne malarskie kolory i ja w tym kadrze dostrzegam uzasadnienie dla takich proporcji nieba i "podłogi".
W żadnym wypadku do wywalenia.
To że nie ma ciekawego dołu to fakt, ale tym samym podbija niebo - tylko na nim skupiamy wzrok
Drażni jedynie po prawej stronie powiększająca się(na grubość) horyzont
Nie jest to arcydzieło ale na pewno nie do kosza
Walter K.
22-10-2012, 00:32
Dziękuję za dobre słowa. Wszystkie opinie uwzględnię przy następnym plenerze. Pozdrawiam
Sendilkelm
22-10-2012, 10:00
Podobają mi się te kolorki na niebie. Dołu wystarczająco mało, żeby nie dawać samego nieba, więc jest gitarka.
Witam na Forum.
Możliwe, że nadchodzi, ale taaaaaakie niebo to nie wszystko. W tej postaci masz jedynie fotkę dokumentacyjną, taką z cyklu "tam tak było", trzeba był poskładać tę efektowną górę z czymś na glebie. ;)
Uściślając - porządną fotkę dokumentacyjną - dół niczym nie zepsuty (mam na myśli jakieś druty, stodoły czy inne badziewie), a proporcje kadru są dobre. Czy zawsze musi być coś na PP?
Z kapci nie wyrywa, na dłużej nie zatrzymuje, ale jak na początek jest ok.
Robert_P
22-10-2012, 11:51
Jakby tak ciachnąć w połowie to procentowo będzie więcej dołu :) i już będzie gitarka !
krzysztofz24
22-10-2012, 14:59
No cos by tam na dole moglo byc;-). Ale niebo masz wypasik.
MadOnion
22-10-2012, 22:20
Jak dla mnie debiut jak najbardziej udany : )
Z kapci nie wyrywa, na dłużej nie zatrzymuje, ale jak na początek jest ok.
Całkowicie popieram. Mam tylko watpliwości dotyczące nasycenia żółcią, czy może być aż tak?
Walter K.
27-11-2012, 20:38
Może troche za dużo suwakiem pojechałem :) Dziekuję za odwiedziny i opinię :) Pozdrawiam