Zobacz pełną wersję : Kopciuszek - prawdziwa historia...
Archibald
16-10-2012, 20:15
Nieco inny wymiar pleneru ślubnego... ;)
Pozdrawiam,
Artur.
Oglądałem i bardzo mi się podobało. Ciekawe i coraz to bardziej modne podejście do tematu sesji ślubnej w Twoim wykonaniu na medal ;)
Wielkim fanem jestem Twoich zdjęć, ale toto... toż to patologia. Ja wiem, wiem, klient - nasz pan... Wykonanie też m/z słabe jak na Ciebie.
tomtytus
16-10-2012, 22:00
Zdecydowanie nie mój klimat...
Archibald
16-10-2012, 22:01
pgaik - dzienks bardzo :)
dammiz - wykonanie jest dokładnie takie jakie chciałem, co oczywiście nie oznacza, że ma się podobać. Ale trafiłeś - miała być patologia. Miała być jeszcze mocniejsza, ale jednak hamulec lekki się włączył, i uwierz mi, że nie u mnie ;) I jeszcze dodam - pomysł od początku do końca mój, tu nie było "klient - nasz pan" - to ja ich nakłoniłem do tej patologii :-P Świetnie jest, że drażni, że się nie podoba, świetnie jest, że innym się podoba, chwalę to sobie :)
tomtytus - ostrzegałem ;)
wypas, szacun dla Wszystkich zaangażowanych. Nareszcie coś nowego.
Archibald
16-10-2012, 23:27
segl dzięki :) Tym bardziej za otwarty umysł, bo coraz ich mniej...
jacoslavgth
16-10-2012, 23:47
segl dzięki :) Tym bardziej za otwarty umysł, bo coraz ich mniej...
jak juz pisałem na fejsie - mega :) można sie zainspirować...
Archibald
16-10-2012, 23:56
Okazuje się, że bardzo, bardzo nie dla każdego ;) Ale to dobrze, bo mega nudzą mnie ludzie, którzy nie potrafią się pośmiać z siebie samych, z szydery, zamiast tego mają tylko sztywne ramy wokół. Naturalną selekcją mogą dla mnie nie istnieć ;)
Świetna robota, macie jednak chłopaki nierówno ;D Ale tak trzymać, nie prostujcie ;)
whatever
17-10-2012, 09:12
jeśli mnie pamięć nie myli to kiedyś w zamierzchłych czasach widziałam już podobną produkcję na Twoim blogu. Wtedy umarłam po raz pierwszy, teraz - po raz drugi :D Pierwsze wejście wróżki to już czysta poezja :P
Michał Fąfrowicz
17-10-2012, 09:42
Wow, niesamowity ogrom pracy :) Podziwiam chęci :>
A konwencja inna niż wszystkie, mi się podoba taka na wesoło :)
Hahaha :) Nieźle, nieźle :D Widziałem już wczoraj na FB :) Najważniejsze to bawić się fotografią i mieć frajdę z tego co się robi :D
Ned Stark
17-10-2012, 10:35
Archibald oglądam Twoje zdjęcia od długiego już czasu zawsze z wypiekami na twarzy i chyba jeszcze raz się ożenię żeby mieć takie dobre zdjęcia, a nie to g.... tak jak wszyscy w Poznaniu z wiadomego parku....
Psychotrop
17-10-2012, 10:35
@Amadeusz
na razie ostrzeżenie "wzrokowe".
komentujemy zdjęcia, a przepychanki zostawiamy na PW !
p.s.
Arczi
sesja boska - za samą inwencję należy się nagroda :)
dominikpl72
17-10-2012, 10:50
Komentarz - wersja oficjalna: Podoba mi się.
Komentarz - wersja nieoficjalna: Jest totalnie megaśnie zajebiaszczo fajowo :)
aaaa na1 te owłosione nogi mnie zabiły! dla mnie miazga pozytywna! tak trzymaj!
krzysztofz24
17-10-2012, 11:05
I tak sobie z rana po przebudzeniu, bardzo fajna alternatywna wersje bajki o Kopciuszku przeczytalem. Mi sie bajka podobala.
Bardzo oryginalny pomysl na plener slubny. Nie jestem do konca przekonany czy chcialbym taka pamiatke na cale zycie:-). Moze tej patologi ciuy za duzo miejscami.
Ale patrzac z drugiej strony, z boku jako widz, to bym jeszcze ostrzej ta bajeczke podana widzial:twisted:
antos777
17-10-2012, 13:28
Oglądam i banan nie schodzi mi z japy, gratuluje pomysłu, wykonania i pary.
Mnie to osobiście rozwaliło. W sensie pozytywnym! GENIALNE!
Archibald
17-10-2012, 19:16
Dzięki Wam bardzo :) Nie spodziewałem się, serio :)
(...)macie jednak chłopaki nierówno ;D Ale tak trzymać, nie prostujcie ;)
Co prawda ja tu sam, bez chłopaków ze Spinacza, ale dzięki - nie zamierzamy prostować ;)
jeśli mnie pamięć nie myli to kiedyś w zamierzchłych czasach widziałam już podobną produkcję na Twoim blogu. Wtedy umarłam po raz pierwszy, teraz - po raz drugi :D Pierwsze wejście wróżki to już czysta poezja :P
Kurczak, sam nie wiem już... chyba, że o coś ze Spinacza (http://spinaczstudio.blogspot.com/) chodziło?..
Arczi sesja boska - za samą inwencję należy się nagroda :)
Heh, dzięki ;) I bardzo dzięki za przywracanie wiary w człowieka, jesteś co najmniej półtora gościa ;)
(...)Ale patrzac z drugiej strony, z boku jako widz, to bym jeszcze ostrzej ta bajeczke podana widzial:twisted:
No bo miało być ostrzej, ale jednak ludzie miewają hamulce... szkoda... ;)
Pozdroofka :)
to nie jest kolejny plener dla małych dziewczynek -przedobre :)
whatever
18-10-2012, 14:26
Archibald http://spinaczstudio.blogspot.com/2011/11/edding-baj-spinacz.html#more - jes dis is it !!
rafal1980
18-10-2012, 16:05
Zdecydowanie jestem na TAK :D Rozbawiła mnie ta sesja ;) Oby tak dalej, luźno i z jajem ;)
Ech nieżle się uśmiałem. Brawo!
Archibald
19-10-2012, 18:14
Dzięki bardzo :)
whatever - no to się cieszę, ale wiesz - Spinacz to zawodowcy a tu byli jednak amatorzy... to sporo rzutuje na efekt końcowy, mój pomysł był naprawdę bardziej hardcorowy ;)
Pozdrawiam :)
Ale s............................f! To przewał na wszystkich zakresach - albo jesteś fotograf, albo piwniczny reżyser! Stanowczo na NIE - to nie jest fotografia!!!
Archibald
19-10-2012, 22:29
Jestem piwniczny reżyser - i co, przeszkadza Ci to? A wiesz gdzie mam Twoje zdanie?.. W piwnicy :-P
ARCHIBALD - mam wrażenie, że zmierzasz do grafiki pokroju PANK albo do ... zderzenia ze ścianą. Mam propozycję - popatrz na prace kolegi STYX, Krzyśka Kisały i innych ... fotografów - z akcentem na słowo "fotografów"! Twój plener - całkowicie pomijając brak walorów estetycznych w moim rozumieniu tego tematu - wywołuje u mnie prawie k...ulsje. A jest teraz u mnie 7 osób i one mają podobne odczucia... Ale o gustach się nie prawi - chyba:) Więc konkrety - obróbka 10/10, kadry 8/10, temat - 0/10.
Archibald
19-10-2012, 22:50
A dlaczego sugerujesz, że nie widziałem prac innych?.. Nie poczułeś tematu - świetnie, nikt nie zmuszał. Ba! Miałem nadzieję, ze wywoła on więcej kontrowersji, że będzie ogrom głosów na "nie" - serio. Nie bardzo mam ochotę wyjaśniać dlaczego to poczyniłem i z jakich powodów, więc powiem tylko tyle - świetna odskocznia od codzienności. Wręcz rewelacyjna. A to, że mam poczucie humoru jakie mam - trudno ;)
PS. Piotrkowi Knapowi nie dorównam technicznie, ale też nie będę go gonił. On ma swój styl, a ja się czasami bawię. Ot co :)
Moim zdaniem absolutna tragedia. Gdyby to były jakieś zdjęcia z imprezy z kolegami, po wypiciu - byłbym w stanie zrozumieć. Ale jako plener ślubny, pamiątka na całe życie.... cóż, dla mnie to jest po prostu dziwne, zupełnie nie moja estetyka. Jedynie obróbka ładna, ale co z tego?
Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
Archibald
20-10-2012, 08:17
Milo mi, dziekuje :-)
blackadder
20-10-2012, 11:13
Świetny pomysł i wykonanie
Nr 3 i 4 rozbrajające :)
Seweryn Czarnocki
20-10-2012, 13:42
Eh co tu dużo pisać jesteś Bogu!!!
Masz świetną fantazje i oryginalny styl dystans do siebie i duże poczucie humoru.Z przyjemnością obejrzałem prawdziwą historie na blogu.
łoooo coś pięknego! gratulacje
Był mega ślub teraz kopciuszek co dalej? doczekać się już nie mogę! :)
Jestem na NIE.
Całość może i śmieszna tylko, że ja uważam, że zdjęcia ślubne to coś do czego się wraca (rzadziej lub częściej - dodatkowo umieszczając je w pewnym dość szczególnym kontekście - jako ważne wydarzenie w życiu TYCH ludzi) - stąd pytanie - ile razy można się śmiać z tego samego kawału?
PS1. PM na niektórych zdjęciach wygląda niezbyt ładnie - (w moim rozumieniu) to już elementarny błąd w sztuce fotografii ślubnej (lub jak kto woli około-ślubnej).
PS2. Napisy są mało czytelne - prawie biały tekst na prawie białym tle - to się nie zdarza w komiksach.
PS3. Całość lekko przydługa.
imonmati
22-10-2012, 23:04
Artur- jesli kiedykolwiek przyjdzie Ci do glowy ze dosc, ze nie, ze teraz to juz tylko slodkie oklepane, standardowe- to oficjalnie informuje- znajde Cie;))
Za podejscie do tematu, za dystans do tego co "wypada", za caloksztalt i takie tam inne- Jestes moj ulubiony autor zdjec wszelakich;))