PDA

Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Real beauty (wersja mini) :D

danielz
16-10-2012, 18:15
Żeby nie przeciągać:

Modelka: Gabi Z.
Fotograf: Tata Z.
MUA&Styl: Mama Z.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://wm.danielzega.com/wp-content/uploads/2012/10/fejs-2-9.jpg)

Fakt faktem modelka nam trochę przykimala na sesji. Proszę tez nie czepiać się do wlosow... Sesja do czasopisma "Wale w sove" ;)

A no jeszcze o asystencie zapomnialem... Wiec

Asystment: Stefan de Hamster
2 asystment: Slodziak de La Rabbit... Ktory prawdopodobnie ze wzgledu na to ze jest pluszakiem, cala sesje, beznamietnym wzrokiem sledzil biel na suficie

stock
17-10-2012, 10:24
nie pomyliłes dzialów czasem z tym zdjęciem ?

maro842
17-10-2012, 10:43
beauty to fakt ale chyba nie ten dział

danielz
17-10-2012, 10:45
Stock. Nie! A czemu pytasz... Przeciez wszystko sie zgadza, tematyka, opis, bjuti modelka tez jest ;)

No nie stawiajmy takich granic... Zdjecie oceniajcie, bo przynaleznosc juz jest okreslona... A jesli dale wam nie pasuje, to czym to zdjecie, oprocz wieku modelki rozni sie od pozostalycj w tym dziale???

ThomasVoland
17-10-2012, 12:33
Beauty to nie jest i fashion też nie, to oczywiste. A w glamour chodzi o przedstawienie modelki w sposób atrakcyjny dla oglądającego, zazwyczaj (lekko) erotyczny ("Fotografia Glamour to fotografowanie modelek z naciskiem na ich urodę, seksualność i urok. Na zdjęcia glamour modelka może pozować w ubraniu, ale zdjęcie musi być zmysłowe"). Patrzę na to zdjęcie i nie mam pojęcia jak można je przypisać do tej kategorii i jeszcze po wpisach, że to zły dział, upierać się że jest dobry.

PabloT79
17-10-2012, 13:21
to czym to zdjecie, oprocz wieku modelki rozni sie od pozostalycj w tym dziale???

głównie tematyką ;) To tak jakbyś wystawił w dziale Zwierzęta, zdjęcie krajobrazu tylko dlatego, że na pierwszy plan wleciała Ci mucha :)

a ponadto w tym dziale nie otrzymasz tylu komentarzy i wskazówek od osób fotografujących dzieci, co w dziale fotografii albumowej.

danielz
17-10-2012, 20:53
Ale ja naprawdę nie potrzebuje wskazówek, a umieściłem to tu specjalnie, jak można na pierwszy rzut oka wywnioskować z opisu... Z początku myśląc, ze będzie to swojego rodzaju dowcip na przerwanie monotonii... Teraz jednak widzę, ze niektórzy naprawdę .... ...... . ..... (kropki wypełnijcie sami bo ja się wstydzę)... (ps skinny500 wiem czym jest bjuti, glamur, i cala reszta szufladek, w których niestety jesteśmy mimowolni zamknięci... ale wcale nie przeszkadza mi to w życiu i robieniu zdjec ;))... Mam nadzieje, ze zdjęcie sprawdziło się w jego zamierzeniu i pocieszyło oko tych, nie przesiadujących tu po to, żeby się po mądrzyć... Pozdro i pamiętajcie, ze nie tylko wy macie internet, my słabsi tez umiemy czytać :*

I jeszcze jedno ps :)... Jakie wskazówki mógłbym twoim zdaniem Pablot79 otrzymać? Ze główka krzywo?, może kadr?, a może się komuś kolory nie spodobają bo woli czerwony... No i jeszcze ta przeraźliwie deklasyfikujaca w tej kategorii zdjęć obróbka... hahahaha ;)