Zobacz pełną wersję : Fotoksiążka,a gramatura papieru
aikidudi
15-10-2012, 21:54
Witajcie, nie chcę zaśmiecać innych wątkow dlatego otwieram nowy.
Mam klientów, którym cena za fotoksiążki 30x30 z gramaturą papieru 800g jest są za drogie i potrzbują na czymś zaoszczędzić. Fotoksiążki chcę drukować w najlepszefoto i przy kalkulowaniu cen sa tylko 2 gramatury tj. 800g i 1200g. Myślę o czymś cieńszym, ale nie wiem jak to będzie się prezentowac ani jak będzie z jakością. Czy macie może doświadczenie z mniejszymi gramaturami? Fotoksiążki mają być pamiątką ze ślubu, ale teraz to chyba wszędzei liczy się tanio...
paparazzi89
15-10-2012, 21:57
to nie są drukowane fotoksiążki, tylko naświetlane fotografie i naklejane na przekładki- i ta gramatura jest od tej przekładki zależna- po co pytasz tutaj? nie lepiej napisać/zadzwonić do NF?
aikidudi
15-10-2012, 22:01
to nie są drukowane fotoksiążki, tylko naświetlane fotografie i naklejane na przekładki- i ta gramatura jest od tej przekładki zależna- po co pytasz tutaj? nie lepiej napisać/zadzwonić do NF?
pytam, bo info potrzebuje jak najszybciej a niestety dziś pracę skończyłem później i nie mogłem do nich zadzwonić.
W dodatku sama subiektywna informacja odnosnie jakości takiej grubosci będzie jakąś wskazówka dla mnie czy wogóle oferować taką grubość.
paparazzi89
15-10-2012, 22:03
jeszcze jedna uwaga- piszemy o fotoksiażkach czy fotoalbumach? :)
aikidudi
15-10-2012, 22:10
w czym różnica? jak dla mnie to to samo. Albumy to kojarzą mi sie wyklejane, afotoksiążki to zadrukowane całe strony. Popraw mnie jeśli jestem zbyt zielony. Nigdy jeszcze nie zamawiałem w najlepszefoto żadngo wydruku, ale sugeruje się opiniami innych.
Teraz zerknąłem na kalkulator cen i jest to foto album
paparazzi89
15-10-2012, 22:15
więc fotoalbum to fotoksiążka ;) tyle że nie drukowana a wywoływana i naklejana na przekładki
a fotoksiążka to fotoksiążka drukowana i jest prawie połowe tańsza- zaloguj się, kliknij dodaj nowe zamówienie i masz do wyboru fotoalbum pro i fotoksiążka pro
fotoksiążka ma 300g/m2
http://www.najlepszefoto.pl/oferta/
chyba sie zglosze do nf po jakieś wynagrodzenie za wyręczanie ich z pracy :)
aikidudi
15-10-2012, 22:20
więc fotoalbum to fotoksiążka ;) tyle że nie drukowana a wywoływana i naklejana na przekładki
a fotoksiążka to fotoksiążka drukowana i jest prawie połowe tańsza- zaloguj się, kliknij dodaj nowe zamówienie i masz do wyboru fotoalbum pro i fotoksiążka pro
fotoksiążka ma 300g/m2
http://www.najlepszefoto.pl/oferta/
chyba sie zglosze do nf po jakieś wynagrodzenie za wyręczanie ich z pracy :)
hehe, dzieki :)
W sumie nawet pisze na ich stronie ;)
Drukowałes kiedyś coś u nich?
paparazzi89
15-10-2012, 22:22
na targach mnie do siebie przekonali i wszystkie fotoksiążki (fotoalbumy) robię teraz u nich.
Fotoksiążkę PRO i Basic będę zamawiał niedługo jako pokazowe dla klientów
fotoalbumy mogę polecić - oczywiście z akrylem i kasetką drewnianą :)
paparazzi89
15-10-2012, 22:22
jaką podajesz klientom cenę za ten fotoalbum że jest za drogo?
aikidudi
15-10-2012, 22:26
wiesz podaje ceny w funtach :) bo klienci taką walutą dysponują. Doliczam około 500zł za projekt i za załatwienie sprawy do ceny z najlepszefoto.
Uważam, że jak na obowiązujące ceny tutaj to jest tanio, ale klient klientowi nie równy
paparazzi89
15-10-2012, 22:27
no to nie jakas straszna kwota... ;/ cóż do angli zmierza polska :)
dobranoc
aikidudi
15-10-2012, 22:31
dzięki za pomoc, trzymaj się
spokojnej nocki
A to musi być koniecznie najlepszefoto?? Zobacz tutaj: http://celfoto.com/ wszystkie ksiązki w tym sezonie zrobiłem u nich. Przekładki 120, 300, 700 do wyboru. i nie sugeruj sie cenami, dla profesjonalistow podejmujących stałą współprace mają ceny -30%, tylko sie trzeba z nimi skontaktowac
a ja polecam fotoksiążki z fotojoker, są naprawde świetne a program do robienia jest najłatwiejszy jaki znam...
paparazzi89
30-10-2012, 18:53
I dał byś takie coś klientowi który płaci np 2500zl za zdjęcia ze ślubu?
aikidudi
16-11-2012, 19:26
A to musi być koniecznie najlepszefoto?? Zobacz tutaj: http://celfoto.com/ wszystkie ksiązki w tym sezonie zrobiłem u nich. Przekładki 120, 300, 700 do wyboru. i nie sugeruj sie cenami, dla profesjonalistow podejmujących stałą współprace mają ceny -30%, tylko sie trzeba z nimi skontaktowac
dzieki Coroner. Szkoda, ze na stronie nie pokazują tyle opcji co najlepszefoto.
Para zdecydowała się na 1 fotoksiążkę w styczniu i druge 3 miesiące później ;) gdyby mieli załatwiane fotoalbumy przez miejscowego gościa to zapłaciliby jakieś 300f więcej :)