PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Nie można mieć wszystkiego :-(

maniak666
15-10-2012, 21:13
...tutaj widać czego ewidentnie zabrakło.
Szuflady czeluście.

Z niezapomnianego(przynajmniej przeze mnie) pleneru w Lake District z Mirkiem i Piotrkiem.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/)

Zapraszam

Nikonozaur
15-10-2012, 22:33
Rzeczywiście, niebo nie zagrało jak trzeba, ale reszta ok. U dołu zdałoby się z centymetr więcej. ;)

maniak666
15-10-2012, 22:35
Dobre 5cm wywaliłem. Śmietnik straszny. Może za duzo?

Bartekkw
15-10-2012, 22:39
Za Andrzejem. Ładny kolorek zrobiłeś

Nikonozaur
15-10-2012, 22:51
Dobre 5cm wywaliłem. Śmietnik straszny. Może za duzo?
Raczej tak, bo teraz PD wygląda trochę jak oderwany od rzeczywistości.

Sebastianito
15-10-2012, 23:11
Kolor świetny ale góry na wyspie kapryśne są i albo za dużo chmur dadzą albo wcale.

Adam Majchrzak
16-10-2012, 00:59
Miejsce wyśmienite! Warunki również, niesamowita czystość powietrza.
Pozwoliłem sobie na mały zabieg :wink:

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/a/img809/4953/nieboa.jpg)

Pozdrawiam! =]

pgaik
16-10-2012, 07:45
Miejsce wyśmienite! Warunki również, niesamowita czystość powietrza.
Pozwoliłem sobie na mały zabieg :wink:
Pozdrawiam! =]

Sorrki, ale nie kumam czegoś takiego ... czy autor prosił o prezentowanie "poprawionych" wersji? Bo może nie doczytałem. To tak jakbyś poszedł do galerii z plakatówkami ... i ich użył ;)

Sama praca - ciekawe miejsce, faktycznie może z centymetr dołu by się przydał ;)

krzysztofz24
16-10-2012, 08:31
Tez bede za 1-2 cm dolu, zeby skaly mialy polaczenie.
Niebo niestety nie dopisalo, choc nie przekresla to wcale zdjecia mz.
Kolory i to swiatlo na szczytach, super.

Adam Majchrzak
16-10-2012, 08:47
...

Te miejsce wyróżnia się tym spośród wielu portali, że właśnie tutaj można przedstawiać podobne zabiegi, robi to wielu użytkowników, i nikomu jeszcze nie przyniosło to ujmy.
Wręcz przeciwnie, czasami wywiązuje się ciekawa dyskusja.
Tak więc jeśli uraziłem Twoje poczucie estetyki to wybacz, ale "kumać" Tobie tego nie pomogę...

krzysztofz24
16-10-2012, 08:49
Te miejsce wyróżnia się tym spośród wielu portali, że właśnie tutaj można przedstawiać podobne zabiegi, robi to wielu użytkowników, i nikomu jeszcze nie przyniosło to ujmy.
Wręcz przeciwnie, czasami wywiązuje się ciekawa dyskusja.
Tak więc jeśli uraziłem Twoje poczucie estetyki to wybacz, ale "kumać" Tobie tego nie pomogę...

Ale w dobrym tonie (jesli autor nie ma nic przeciwko), jest wstawic linka do zdjecia, a nie zdjecie:-).
Nie powinno sie wstawiac komus zdjec w watek.

Adam Majchrzak
16-10-2012, 09:09
Ale w dobrym tonie jest wstawic linka do zdjecia, a nie zdjecie:-).
Nie powinno sie wstawiac komus zdjec w watek.

Tak, zgadzam się. Masz absolutną rację.
Autora przepraszam. :mrgreen:
[A więc raz jeszcze podsyłam wersję o którą się pokusiłem (http://imageshack.us/a/img404/7757/niebop.jpg) =) ]

Pozdrawiam! =]

Pablo 77
16-10-2012, 10:20
Wyraźnie brakuje lepszego nieba i za Andrzejem odnośnie dołu.

Miejscówka warta ponownego ataku :)

Duder
16-10-2012, 13:38
Uważam, że to dobra fota, zwłaszcza dobrze oddaje przestrzeń. Co do tego co na dole, to rzeczywiście przydałoby się połączenie lewej z prawą, choćby jeszcze z pół cm. Niebo mi tu nie przeszkadza, tak dużo się dzieje na górach, że spokojne jednolite tło je podkreśla. Może tylko rozważyłbym ciachnięcie ze 2cm góry?

ART69
16-10-2012, 18:48
Całkiem przyzwoity kadr wykopałeś :-) z drobnymi korektami kadru można pokombinować, o ile się da oczywiście :-)

maniak666
16-10-2012, 21:53
(...) Co do tego co na dole, to rzeczywiście przydałoby się połączenie lewej z prawą, choćby jeszcze z pół cm. (...) Może tylko rozważyłbym ciachnięcie ze 2cm góry?

Faktycznie może nieco zbyt drastycznie potraktowałem dolną część kadru. Co do cięcia góry- próbowałem, ale trochę oddechu brakowało.
Nie mam nic przeciwko zamieszczaniu proponowanych alternatywnych wersji prac. Nie przeszkadzalo mi osobiście wstawienie przez Adama swojej wizji, choć również wole zalinkowane wersje. Otwierają sie w osobnym oknie i bez potrzeby przewijania można sobie porównać. Mamy tu taki zwyczaj coby linkować swoje wersje-więc tego się trzymajmy, choć powtarzam-nie robię z tego problemu.
Dzięki wszystkim za odwiedziny i skrobniecie słów paru.

Sobek00
16-10-2012, 23:54
Witam

Ciekawe zdjęcie. II plan robi wrażenie . Szkoda ze niebo nie dopisało. Choć nie ujmuje to zdjęciu.

pozdrawiam

piotrm100
18-10-2012, 22:04
Co Ty tam Maniaku w tej szufladzie jeszcze trzymasz? Juz rok na zapasach jedziesz! Bardzo fajne swiatelko na tych szczytach zlapales. Teraz juz jestem gotowy na spotkanie ze Schwarzwaldem w jesiennym wydaniu. Dlugo kazesz czekac?

maniak666
18-10-2012, 22:29
Teraz juz jestem gotowy na spotkanie ze Schwarzwaldem w jesiennym wydaniu. Dlugo kazesz czekac?
Wiosna 2014:-)

piotrm100
18-10-2012, 22:38
Wiosna jesiennie?! Na to warto czekać choćby i do 2014!

jacekz40
19-10-2012, 00:18
A ja zaglądam z przyjemnością :) Nie zawsze niebo musi być chmurzaste, w tym kadrze golizna dobrze się komponuje z dołem. A jak... taki będę i się wyłamuję i nie zgadzam się z opiniami o braku nieba :)