PDA

Zobacz pełną wersję : Karta dźwiękowa na USB

siona
15-10-2012, 13:24
potrzebowałbym jakieś niedrogie cudo do wyeksportowania dźwięku cyfrowego z lapka do ampli. w zasadzie jedyny wymóg to poprawna praca w trybie spdif. nie oczekuje od cudaka żadnych audiofilskich doznań po konwersji do analoga. ma ktoś jakiś działający i niedrogi typ?

Kyle
16-10-2012, 14:02
Niedrogi, tzn. ... 300zł ?

Majek
17-10-2012, 09:55
Chcesz wyeksportować dźwięk analogowy z lapka, przekonwertować go na cyfrowy i wsadzić do ampli po spdifie? Czy odwrotnie? Jeżeli do ampli ma trafić sygnał cyfrowy, to sprawdź najpierw, czy w lapku jedno z gniazdek pod jacka nie jest kombajnem z wbudowanym coaxialem. Czasem tak producenci robią. Wtedy dajesz tylko przejściówkę coaxial- spdif.

siona
18-10-2012, 18:51
Chcesz wyeksportować dźwięk analogowy z lapka, przekonwertować go na cyfrowy i wsadzić do ampli po spdifie? Czy odwrotnie? Jeżeli do ampli ma trafić sygnał cyfrowy, to sprawdź najpierw, czy w lapku jedno z gniazdek pod jacka nie jest kombajnem z wbudowanym coaxialem. Czasem tak producenci robią. Wtedy dajesz tylko przejściówkę coaxial- spdif.

chcę wyeksportować spdif z lapka w formie cyfrowej bez żadnych obórek. mam lenovo x220 i z tego co doczytałem niestety na wyjściu nie mam sygnału cyfrowego :/.
tak więc potrzebuję karty za 30 no max 50 pln i kompletnie nie zależy mi na jakości analoga byleby tylko link na spdif był stabilny i bezproblemowy.