Zobacz pełną wersję : Sigma 70-300 F4-5.6 Macro DG - czy warto?
Potrzebuję obiektyw do macro w niskiej cenie. Czy ten model: Sigma 70-300 F4-5.6 Macro DG - ma szanse spełnić moje oczekiwania (zdjęcia głównie produktowe - niekonwencjonalne /szczegóły, detale produktu/ na stole bezcieniowym) - na własne potrzeby /nie komercyjne/.
Dodatkowo zastosowanie pierścieni pośrednich.
Cena nowego obiektywu to 599,- pln
Inne typy, propozycje?
Jeżeli jest to wersja bez APO, to nie polecam. Poza tym sprawdź czy ten obiektyw ma własny silnik, bo jak nie, to z D5100 nie będziesz miał AF.
I tak będę ostrzył tylko w manualu więc AF nie ma znaczenia. Z APO nie widzialem nic w "dobrej" cenie. A może wybrać Tamron AF 70-300 mm f/4-5.6 Di LD Macro za 635,- ?
Obiektyw jest mi potrzebny tylko do makro!
Do makro to kup używanego nikkora 55mm micro. http://allegro.pl/micro-nikkor-55-2-8-ais-w-wa-i2709371265.html będziesz bardziej zadowolony, bo jest to prawdziwe 1:1
Jak wyglądać może współpraca z pierścieniami pośrednimi bo mój NIKKOR 35 mm f/1,8G AF-S DX zupełnie nie ma na to ochoty?
Jak wyglądać może współpraca z pierścieniami pośrednimi bo mój NIKKOR 35 mm f/1,8G AF-S DX zupełnie nie ma na to ochoty?
Jak masz pierścienie z elektroniką, to wszystko działa. Jak nie masz elektroniki, a samo przeniesienie styków lub nawet tego, to nie działa, a dokładnie działa jak z obiektywem bez cpu - pełen manual, więc obiektywy G nie mają regulacji przesłony.