Wins
12-10-2012, 19:28
Pogoda zaczyna "kaprysić" i w związku z tym chciałbym popracować nad technikami makro. Kupiłem pierścienie dystansowe Delty i pierwsze próby mam za sobą /zupełnie nie chce mi to współpracować ze stałką NIKKOR 35 mm f/1,8G AF-S DX - jedynie 13 daje szanse na powodzenie - może Ktoś zna przyczynę? - w przypadku całego zestawu wiadomo - ogniskowa, ale dlaczego z pojedynczymi nie działa?/
Odszukałem mój obiektyw od analogowej Minolty - Sigma AF 28-200/F3.5-5.6 DL Macro i chciałbym go podpiąć do D5100 /aby na początek nie inwestować w nowy obiektyw/ i w tym miejscu pytanie!
- czy są gdzieś dostępne przejściówki do tego połączenia?
- gdyby się to udało jeszcze z pierścieniami to nie ukrywam byłoby super
Mam świadomość, że jeżeli takie połączenie by się udało to może być tylko w manualu, ale nie specjalnie mi to przeszkadza.
Odszukałem mój obiektyw od analogowej Minolty - Sigma AF 28-200/F3.5-5.6 DL Macro i chciałbym go podpiąć do D5100 /aby na początek nie inwestować w nowy obiektyw/ i w tym miejscu pytanie!
- czy są gdzieś dostępne przejściówki do tego połączenia?
- gdyby się to udało jeszcze z pierścieniami to nie ukrywam byłoby super
Mam świadomość, że jeżeli takie połączenie by się udało to może być tylko w manualu, ale nie specjalnie mi to przeszkadza.