Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Bałtyckie kamienie...
... .
Taka oto odsłona poczyniona nad naszym pięknym morzem.
Dzięki piękne Andrzeju za wspólny plener :).
*** Zapraszam ***
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/10/28a837f63bf47408-1.jpg
źródło (http://www.fotosik.pl)
*** Dziękuję ***
Pawle, jest podobnie jak U Andrzeja, kolory swietne, technicznie super, kadr lepiej poukladany, ale glowa na miejscu.
Super poszło, wymemłane do cna
Nikonozaur
12-10-2012, 20:07
[...] kadr lepiej poukladany [...]
Tam było jedno jedyne miejsce z tak przez naturę przygotowanymi pod obiektyw kamieniami i akurat Pawłowi, jako gościowi przypadło w udziale. A co do reszty, no cóż, pogodę mieliśmy kiepską lub bardzo kiepską, rzeźbiliśmy z tego co było. Próbowaliśmy w Dziwnowie i Międzyzdrojach łapiąc krótkie chwile z jako takim światłem. Nie są to oczywiście żadne okoliczności łagodzące myślę jednak, że daliśmy radę.
Co do zdjęcia myślę, że widzimy tu kawał memłania w bardzo porządnym wydaniu. ;)
krokus66
12-10-2012, 20:30
To zdjęcie jest tak urzekająco piękne, że brak słów.
Pablo 77
12-10-2012, 20:32
Gdy Wojtek z Polic po raz pierwszy do mnie zawitał w gościnę,ja również oddałem wszystkie kadry gościowi :)
Niczego z tej wyprawy nie pokazałem :)
A foto bardzo piękne,ale kapcie na miejscu :) :) :)
... ale glowa na miejscu.
...ale kapcie na miejscu :) :) :)
No i całe szczęście Panowie, bo przecie jeszcze tyle pięknych plenerków przed nami :).
Mam cichutką nadzieję, że wspólnych ;).
P.S. A z gościną to jest dokładnie jak napisaliście. Ja też przeważnie zdjęć z plenerków, gdzie służę za pokazywacza i zabawiacza nie pokazuję ;):mrgreen:.
Paablitos
12-10-2012, 21:43
Ladnie zamemlane, kadr, swiatelko zlapane...dopracowane (wycackane wrecz)....:) - swietnie sie prezentuje.
Mnie osobiscie najbardziej ujal spokoj i ciepla kolorystyka... baardzo sie podoba:).
Bardzo dobra praca Pawle :-) myślę, że na warunki jakie mieliście to wyszło bdb. :-)
Nikonozaur
12-10-2012, 22:55
P.S. A z gościną to jest dokładnie jak napisaliście. Ja też przeważnie zdjęć z plenerków, gdzie służę za pokazywacza i zabawiacza nie pokazuję ;):mrgreen:.
Wynika z tego niezbicie, żem zwykły burak jest. :D
Wynika z tego niezbicie, żem zwykły burak jest. :D
No takich "buraków" tylko sobie życzyć można :).
A tak bardziej poważnie, to wiele ciekawych i odkrywczych tematów razem zwiedziliśmy.
Łącznie z tymi, które do dzisiaj wysyłają w przestrzeń promieniotwórcze izotopy ;).
Mi bardziej chodziło o takowe spędy fotograficznych maniaków, gdzie sześciu napalonych w ten sam motyw zapatrzonych jest ;).
A u nas jakby na to nie patrzeć, tajemnicza wymiana spojrzeń była i każdy w swoją mańkę poszedł ;).
I to mi się wielce podobywało ;).
Bartekkw
13-10-2012, 01:54
Kadr fajny, technicznie BDB. Ale z WB to już kolejna Twoja fota podana w taki sposób - jak dla mnie zdecydowanie za ciepło - no ale to osobiste preferencje ;)
Ciepły spokojny kadr no i technicznie jak zwykle świetnie.Pozdrawiam
Pawle, to jest jedna ekspozycja, czy kilka?
Zdjęcie, jak zawsze, dopracowane i wychuchane do granic sterylności. Uwag z mojej strony brak, nawet podanie na ciepło bardzo mi odpowiada.
Witam
Świetne zdjęcie. Wyszukane ujecie jak wiele Twoich.
Widać udany plenerek. I co ciekawe widać że zdjęcia z tego pleneru mają coś wspólnego choć są zgoła odmienne i widać charakter każdego z autorów.
pozdrawiam
Jak na, co muszę podkreślić, mój gust to:
- jest za ciepło;
- niebo jest nieco zbyt wyjarane;
- po prawej jest za dużo pustej przestrzeni.
... no ale to osobiste preferencje ;)
No właśnie ;).
Pawle, to jest jedna ekspozycja, czy kilka?
...
Można właściwie przyjąć, że jedna. A dlatego właściwie, że trochę detali na kamerdolcach zapożyczyłem z innej klatki.
Dziękuję i pozdrawiam :).
Jak na, co muszę podkreślić, mój gust to:
- jest za ciepło;
- niebo jest nieco zbyt wyjarane;
- po prawej jest za dużo pustej przestrzeni.
Czyli jednym słowem 3 x NIE!
I co ja teraz zrobię...;)?
Jak tu dalej żyć...;)?
Może sobie jakoś z tym poradzę...;).
Piękne dzięki dla wszystkich za poświęcony czas i pozostawienie słów kilku :).
Piękne zdjęcie! Gratulacje!
krzysztofz24
15-10-2012, 13:33
Nie da sie uniknac przyrownania do do pracy Andrzeja (bo fociliscie ramie w ramie i Wasze watki wisza na stronie niedaleko siebie:-)).
Tak jak i tam jestem na duze tak.
Nastroj i kolorystyka bardzo mi sie podoba.
U Andrzeja bardziej mi sie podoba umiejscowienie zrodla swiatla w kadrze, u Ciebie lepiej zagospodarowany kadrowo dol zdjecia.
To juz nie przyrownujac dalej, na pewno na duze tak.
jacekz40
15-10-2012, 14:46
Czyli jednym słowem 3 x NIE!
I co ja teraz zrobię...;)?
Jak tu dalej żyć...;)?...
... Pawle takie pytanie należy postawić premierowi naszego rządu - jak żyć :mrgreen:
kadr bez zarzutu, ale znając realia polskiego morza (trochę tam bywam ;)), widząc (bo nie da się ukryć warunków) te panujące...to słodkości zrobiłeś mocne. Te opinie - "za ciepło" ja bym zapisał - "za słodko" :)
Co ja z resztą będę pisał ;) sam wiesz jak jest :)
Ale masz ten talencik, tego się nie da podważyć :)