Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Na plaży w Orłowie

Bartekkw
11-10-2012, 23:52
Coby na chwilkę odpocząć od tatrzańskich plenerów ;) Zapraszam

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/10/pale1u-2.jpg
źródło (http://imageshack.us/a/img706/8099/pale1u.jpg)

creep
12-10-2012, 00:34
Na pierwszy rzut oka ciasno, ale po chwili stwierdzam że jest akurat. Fajnie ułożone - pale zgrały się z kierunkiem chmur (tzn domyślam się, że same się nie zgrały...).

Duder
12-10-2012, 00:54
No fajna rodzinka: tata, mama do niego przytulona i malec oczywiscie w wodzie. :-) A powazniej - naprawdę świetna fota, kolorystycznie, kadrowo, kompozycyjnie. Może tylko winietę bym lekko osłabił.

Bartekkw
12-10-2012, 01:04
No fajna rodzinka: tata, mama do niego przytulona i malec oczywiscie w wodzie...

Faktycznie.... można było dać bardziej finezyjny tytuł ;)

pawelmacieszonek
12-10-2012, 09:00
bardzo ladnie ale troszeczke mi brakuje mocniejszych kolorow na niebie.

bk2x
12-10-2012, 10:01
bardzo miłe w odbiorze, faktycznie jest analogia do rodziny;) ładne kolorki

hubik
12-10-2012, 10:54
Piękne zdjęcie!

bajcy
12-10-2012, 11:02
Z racji, że jestem fanem Twoich fotografii Bartku, to musze ją skomentować:)
dawno juz tak długo nie wpatrywałem się w zdjęcie, jak w to Twoje, urzekło mnie bardzo. Kolorystycznie, kadrowo dla mnie Perfect, no i tak Rodzinka, na dodatek widać ze bardzo zakochana;)
Ps. w przyszłym roku jak bedziesz sie w tatry wybierał, to daj znać, to może gdzies tam sie spotkamy na szlaku;)

Bartekkw
12-10-2012, 16:51
Z racji, że jestem fanem Twoich fotografii Bartku, to musze ją skomentować:)
dawno juz tak długo nie wpatrywałem się w zdjęcie, jak w to Twoje, urzekło mnie bardzo. Kolorystycznie, kadrowo dla mnie Perfect, no i tak Rodzinka, na dodatek widać ze bardzo zakochana;)
Ps. w przyszłym roku jak bedziesz sie w tatry wybierał, to daj znać, to może gdzies tam sie spotkamy na szlaku;)

Dzięki za pozytywny odbiór :) Co do wypadu to możnaby się globalnie grupą zebrać i jakąś trasę foto zrobić

PABLOOK
12-10-2012, 17:52
Bardzo smakowity pionik :).
Kolorki, motyw, rozmycie mniam :).
Z winietą za Duderem ;).

Pablo 77
12-10-2012, 20:38
Do mnie gada,nawet bardzo :)

Sebastianito
12-10-2012, 21:48
Mnie osobiscie pozamiatalo. Swietnie jest wszystko na tej focie... SUPER!

bajcy
12-10-2012, 22:13
.... Co do wypadu to możnaby się globalnie grupą zebrać i jakąś trasę foto zrobić
Ja jestem jak najbardziej ZA i mysle że wielu forumowiczów przystało by do takiego pomysłu;)

ART69
12-10-2012, 22:29
Bardzo miła w odbiorze fota :-) od kadru, światła, po obróbkę :-)

Nikonozaur
12-10-2012, 23:03
Świetna fota, jakbym miał zgadywać czyja wskazałbym na Maćka (Nemetha). Co w tego rodzaju fotografii ujmy raczej nie przynosi. ;)

Bartekkw
13-10-2012, 01:56
... jakbym miał zgadywać czyja wskazałbym na Maćka (Nemetha)...

Toż to dla mnie komplement - zawsze podziwiałem prace Maćka :)
Dzięki za komentarze

MarianS
14-10-2012, 08:13
Bardzo dobra praca, dopracowana kolorystycznie.Pozdrawiam

dem
14-10-2012, 14:51
Takie właśnie lubię. Doskonale Bartku. Tylko ramka ..fuj, fuj ;)

krzysztofz24
15-10-2012, 13:29
Motyw, czyli 3 slupki jako glowny bohater zdjecia do mnie niezbyt gada. Jakby byl jeden falochron, czy dwa jakos ulozone w kadrze...tylko to kurde byloby inne zdjecie;-).
To co mi sie w zdjeciu podoba i do mnie gada. To kolorystyka i taki spokojny, cichy nastroj...
Klimatycznie jest.

Bartekkw
15-10-2012, 13:56
Motyw, czyli 3 slupki jako glowny bohater zdjecia do mnie niezbyt gada. Jakby byl jeden falochron, czy dwa jakos ulozone w kadrze...tylko to kurde byloby inne zdjecie;-).
.

Wiesz Krzysiu...wszystkiego trzeba próbować. Wszak u nas sporo jest dobrych miejscówek i morskich ...i górskich ;)

krzysztofz24
15-10-2012, 14:09
Wiesz Krzysiu...wszystkiego trzeba próbować. Wszak u nas sporo jest dobrych miejscówek i morskich ...i górskich ;)

Nie no wiadomo:-). Nie samymi gorami czlowiek zyje, mieszkam na maszowszu, musze zyc tez czyms innym, bardziej plaskim;-).
A morze tez sympatia i sentymentem darze.

Ogolnie temat "dlugich czasow z szybka spawalnicza;-)" jest mi obcy. Nie robilem i nie robie takich fot.
Choc czasami rozkminiam czy by nie sprobowac, bo ciekawe efekty mozna uzyskac, inne nierealne spojrzenie...

Tak samo z minimalami. Jak widze tego typu zdjecie to albo absolutnie do mnie nie gada, albo od razu czuje.
Albo tak jak tutaj najpierw do mnie nie zagadalo kadrowo (bardziej mam na mysli zawartosciowo), a pozniej jednak zagadalo klimatem i kolorystyka. Nastroj zdjecia na pewno mi pasuje.

Mozna by tu dojsc do rozwazan nt zawartosci minimalu w minimalu;-). I co to wogole jest minimal, a kiedy nim przestaje byc.
Ale to temat rzeka. I w koncu dochodzi sie po prostu do indywidualnych preferencji i odbioru fotografi.
A o tym to juz mozna filozofowac a nie tylko rozmawiac;-).

jacekz40
15-10-2012, 14:34
A to Ci się udało bardzo piknie ;) Fajnie zagrała kompozycja.

RobertSoul
15-10-2012, 19:29
Wszystko już zostało napisane :)
Podoba się i to bardzo :)
Ostatnio na forum dużo dobrych zdjęć widuję - to zdjęcie jak najbardziej do nich należy :)

maniak666
16-10-2012, 21:43
Do ochów i achów swoje dołączam;)
Do marudzenia o winiecie zbyt mocnej, także.;-)

tomekkoziel
17-10-2012, 14:46
Coby na chwilkę odpocząć od tatrzańskich plenerów ;) Zapraszam

Zawsze z wielką przyjemnością oglądam takie zdjęcia.
Jedyne "ale" - to już moje subiektywne upodobania... Prawie zawsze pionowe kadry są dla mnie nienaturalne. Może to dlatego, że sam mam problemy ze zrobieniem dobrego zdjęcia właśnie w pionie. Zwykle wybieram poziom ew kwadrat.
Miało być o zdjęciu a piszę o własnych niedoskonałościach... Wracając do zdjęcia.
Fantastyczne miejsce do robienia zdjęć na nieco dłuższych czasach. Nie zmarnowałeś tego czasu :)
Tomek