Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : sygnał dźwiękowy potwierdzający wyostrzenie w D700

maryjano
11-10-2012, 00:12
Witam,
Właśnie nabyłem D700 i w stosunku do D300 sygnał dźwiękowy prawie nie jest słyszalny mimo, że jest ustawiony w menu. Przy wyzwalaniu na czas, dźwięk jest ledwo słyszalny pod warunkiem, że przyłożę ucho do body. Czy Wy też tak macie? A może jest jakaś regulacja albo przytkany otwór brzęczka:(

dawid503
11-10-2012, 00:23
jest kilka poziomów głosu... Patrzyłęś na to ?

maryjano
11-10-2012, 00:28
jest kilka poziomów głosu... Patrzyłęś na to ?

jest tylko niski i wysoki jak w D300(tu słychać bardzo wyraźnie)

zgera
11-10-2012, 09:39
Witam,
Właśnie nabyłem D700 i w stosunku do D300 sygnał dźwiękowy prawie nie jest słyszalny mimo, że jest ustawiony w menu. Przy wyzwalaniu na czas, dźwięk jest ledwo słyszalny pod warunkiem, że przyłożę ucho do body. Czy Wy też tak macie? A może jest jakaś regulacja albo przytkany otwór brzęczka:(

Mam tak samo w D90, wcześniej w D5000 sygnał był głośny, ponadto głośnik był w okolicy wybieraka wielofunkcyjnego.
W D90 sygnał słyszę po przyłożeniu ucha do głośnika, brak regulacji głośności, ponadto głośnik umieszczono w okolicy gniazda karty, trzymając aparat zasłaniamy głośnik.
Podobno wcześniej wyprodukowane modele D90 mają głośniejszy dźwięk.

Maciek N
11-10-2012, 09:45
W D700 sygnał rzeczywiście nie jest głośny ale wystarczający żeby go słyszeć na głośnej sali weselnej. Ja nawet uważam że to zaleta. Np. w czasie przysięgi małżeńskiej. Mam kolegę który wydawać by się mogło słyszy dobrze ale tego dźwięku w ogóle nie słyszy. Może w tym problem?

darkmajin
11-10-2012, 10:11
pikacze w kościele... zawsze mnie to śmieszy.. jest przycisk na priorytet ostrości po co wam pikanie?

maryjano
11-10-2012, 11:38
W D700 sygnał rzeczywiście nie jest głośny ale wystarczający żeby go słyszeć na głośnej sali weselnej. Ja nawet uważam że to zaleta. Np. w czasie przysięgi małżeńskiej. Mam kolegę który wydawać by się mogło słyszy dobrze ale tego dźwięku w ogóle nie słyszy. Może w tym problem?

wcale tego nie wykluczam, a sadząc po innych postach nie jest to usterka D700 a jego "uroda". Dzięki za uwagi:) A może pójdę na badanie słuchu:):) Hurra, właśnie otworzyłem pokrywę karty i usłyszałem ten głos-wniosek: fotografować z otworzoną pokrywą:) Zgłaszam wniosek racjonalizatorski do Nikona!!!