Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Oko w oko z królem lasu
Witam po długiej przerwie :)
Chciałbym się podzielić pięknym wspomnieniem z pewnego spotkania... mam nadzieję że komuś się spodoba :)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/10/30297DSC_m-2.jpg
źródło (http://galeria.digitalcamerapolska.pl/images/big/2/9/7/30297DSC_m.jpg)
Pozdrawiam serdecznie.
No coż....spotkanie pewnie piekne miales. Ale jednak zdjecie nie porusza. Z jednego z dwóch powodow:
1. byk jest za daleko
2. byk stoi troche krzywo i ma za maly wieniec.
Jakby mial z deka wieksze to wowczas tytuł by pasował - Król. A tutaj wyglada mizernie. Poroze ginie w tle.
Ale sceneria ladna - ta kepa traw po lewej, nastepnia aleja debowa.
Sam w tym roku mialem spotkanie na "portret" 12'staka, ale taka ciemnica ze na max ustawieniach jechalem. Ale to co przezylem to moje:) Bylem miedzy 2 bykami, gdzie 1 drugiego przeganial. Poezja. A rece drżały ze az sprzetu ustabilizowac nie moglem.
a wracajac do zdjecia - mimo mego pitolenia, to ogolnie zdjecie na plus :)
no tak to już jest , że w lesie jest ciemno
spotkania zazdrości Ci nie jeden czytający / oglądający
co do zdjęcia może lekko bardziej wykadrować , pozbyć się śmieci z PDR
No coż....spotkanie pewnie piekne miales. Ale jednak zdjecie nie porusza. Z jednego z dwóch powodow:
1. byk jest za daleko
2. byk stoi troche krzywo i ma za maly wieniec.
Jakby mial z deka wieksze to wowczas tytuł by pasował - Król. A tutaj wyglada mizernie. Poroze ginie w tle.
Ale sceneria ladna - ta kepa traw po lewej, nastepnia aleja debowa.
I troszkę ciemnawe.
Wszyscy mają rację ale moja racja musi być na wierzchu :-) Ociec ...
1 - wg mnie głównym tematem zdjęcia jest piękny las uzupełniony o postać króla lasu :-) Więc nie bardzo zgadzam się z zarzutem że KRÓL jest za mały, dzięki temu widzimy jak to jest stary i potężny las:-)
2 - każdy byk jest za mały na tą odległość i potęgę tych drzew ;-) /patrz zdjęcia żubrów Reja /
3 - może ten teren opadał więc nie twierdziłbym tak kategorycznie że jest krzywo zresztą to drobiazg ;-)
4 - obróbka może, jednak bym zrobił trochę jaśniej bez szkody dla klimatu ogólnego ;-)
Mnie sie bardzo podoba i zazdroszczę. Jako nieliczny fotografujesz bardzo środowiskowo i podejmujesz się tak trudnych zdjęć jak fotografia lasu która należy do najtrudniejszych :-)
gratuluję i pozdrawiam
Mariusz
No niestety troszkę nie wykorzystana sytuacja. Zdjęcie niestety słabe, a przez to ze jest na nim uwieczniony jeleń się nie obroni.
evilseed
12-10-2012, 07:12
No cóż, w pełni zgadzam się z timim Przede wszystkim za ciemne :)