Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] tańczące z Tatrami
markes1987
10-10-2012, 11:55
Wczorajsze niebo nad Tatrami
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/a/img715/502/7006792editedit4.jpg)
krzysztofz24
10-10-2012, 12:12
Oszszsz normalnie mnie rozwalilo! Super, co za moc natury.
Monumentalne niebo i jeszcze dobry dol, piekne swiatlo tam na gorach.
Widac, ze to niebo troche podrasowales, ale w granicach dobrego smaku. Zreszta moglo byc z powerem juz na miejscu.
Ogolnie MEGA mi sie podoba, jest power.
SUPER.
P.s Podmien poki mozesz na wersje 1000pix, a ta koniecznie zalinkuj. Bo jeszcze watek zamkna.
markes1987
10-10-2012, 12:30
nie zdążyłem podmienić :/ daję tutaj żeby zrobili to admini jeżeli się da..
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/a/img842/3228/7006792editedit5.jpg)
Fantastyczny widok, po prostu brak słów...
Prawdę mówiąc wykrzesałby z tego dwa kadry. Niebo mogłoby robić za akwen delfinów ( na długim czasie oczywiście... ;) )
Bartekkw
10-10-2012, 12:32
Zjawiskowo, ale za mocno na niebie jak dla mnie. Dół za to ciekawy.
Za Bartkiem - niebieski trochę chyba za bardzo pojechany - ale obrazek miód-malina :D
Mega Wypas, w drugiej warstwie chmur drugie Tatry się formują ;-) czy to ujęcie z Gubałówki ?
Prawie jak z Patagonii - czad! Może za mocna obróbka ale i tak kupuję w całości :)
fotoMichal
10-10-2012, 16:03
Zjawiskowo, ale za mocno na niebie jak dla mnie. Dół za to ciekawy.
zgadzam się!
Naprawdę dobra praca! Trafiłeś mega warunki, co do obróbki - mi leży tak jak jest, ale może warto zobaczyć jak będzie wyglądało z minimalnie delikatniejszym niebem.
RobertSoul
10-10-2012, 17:02
Zjawiskowe to fakt :) chmurki ciekawe i pewnie ciekawie wyglądało to na żywo ;) - pozdrawiam!
mhm. mega fota została zepsuta zbyt nachalną obróbką. Po co tak forsować, wystarczy lekko podkreślić tak niebywałą formę chmur
Pablo 77
10-10-2012, 20:43
Górę za mocno potraktowałeś przez co jest mało kompatybilna z pięknym dołem :)
Witam
Ciekawa praca. Z miłą chęcią zobaczyłbym w bardziej naturalnej odsłonie - co tyczy się nieba.
pozdrawiam
Nieźle, ale niebo trochę za ostre:)
Świetne! Trochę może za mocno podciągane na niebie, bo w rzeczywistości już pewnie było wystarczająco ciekawie :) Ale to już kwestie indywidualnych odczuć :)
Wczorajsza? eee chyba tak nie było
Moje zdanie znasz....znakomite, odpowiedni moment i odpowiednie miejsce!
josephebeloki
11-10-2012, 21:11
Też coś takiego sfotografowałem na Gubałówce :) kurde... wrzucę jak znajdę :)
geralttt
11-10-2012, 22:36
Kapitalne do sześcianu!!! :) Błagam nie zmieniaj jeśli nie czujesz inaczej! To jest forum dyskusyjne. Czytaj wypowiedzi innych, sprawdzaj i wcielaj w życie tymczasowo, ale jeśli to jest wersja która pomimo twoich eksperymentów z podpowiedziami innych najbardziej ci pasuje to nie zmieniaj jej na stałe! :)
kapitalnie artystyczne jest to niebo. To ono gra tutaj pierwsze skrzypce. Przyćmiewa dół, ale dół jest takim jakim powinien być - jest tylko dopełnieniem, jak błękit wody dla ryby w niej płynącej, jak zieleń lasu dla wilka przezeń kroczącego... Jest uzupełnieniem, właściwym, gdyż bez niego abstrakcyjne chmurzyska byłyby tylko jednostkową abstrakcją, tutaj jest całość - jest nieziemski, kompletny, wyabstrahowany z rzeczywistości obraz!
Poezja cholera, poezja normalnie, nie ściemniam... No ocean na niebie ehh!!! ...
Zdrów!
Rafał
W Tatrach byłem ostatni raz o tej porze 14 lat, zaś takich warunków foto nie miałem tam nigdy. Zatem, za cholerę nie wiem jak wyglądają na żywo o tej porze roku, w takim świetle, z pierwszym śniegiem, z jesiennymi lasami na stokach. I dlatego wszelkie moje "wymandrzania się" nt obróbki - podkręcania kolorów, kontrastu, wyciągania, jako, że są funta kłaków warte, to nie będę strzepił klawiszy.
To jest Twoja wizja tego co tam się działo, jak chciałeś pokazać góry w tym świetle. I chwała Ci za to.
Gratuluję warunków i zazdroszczę miejscówki.
Szkoda, że zdjęcia nie ma, ale nic to ;).
Widziałem je i mogę jeszcze podziwić tam gdzie jest obecne ;).
Jak dla mnie kapitalna odsłona :).
Ciekawym mocno jest, czy zrobiłeś taką mega panoramę z większą zawartością dołu i maksymalnie pokazanym tym wspaniałym, niebnym spektaklem?
P.S. Tą inną już widziałem ;).