PDA

Zobacz pełną wersję : Wypadek/samochód

hcman
09-10-2012, 23:24
Witam,
Na wstępie - bardzo cieszę z tego że mogę tu jeszcze pisać - w piątek miałem zderzenie z łosiem, które na szczęście zakończyło się bez ofiar w ludziach, choć było bardzo drastycznie :(
Do rzeczy - wrzucam zdjęcie samochodu, słupki straciły geometrię i fachowiec proponuje wymianę dachu. Pchać się w coś takiego czy grozi to utratą jakiegokolwiek bezpieczeństwa w aucie? Proszę o podpowiedź bo waham się czy go klepać czy sprzedawać na części. AC nie mam więc całkowity koszt naprawy mój . Przepraszam jeśli źle wstrzeliłem się z tematem, ale nie wiem gdzie to wrzucić.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ee50c4948b559634.html

aTomek
09-10-2012, 23:46
W rodzinie miałem styczność z samochodem po dachowaniu (Fiat Brava). Wymienili dach, łączenie było gdzieś na słupkach.
Po jakimś czasie samochód został konkretniej skasowany (zderzenie czołowe). Po wypadku słupki i dach jak nowe, samochód nie stracił na sztywności.

jacq
10-10-2012, 00:13
jeśli nie zmienisz tego dachu Ty, zrobi to handlarz i ujrzysz swoje auto w komisie jako bezwypadek z mniejszym przebiegiem. Trzeba by go oddać do dobrego fachowca który nie nasmarka tylko pospawa i usztywni samochód tak by po odcięciu dachu i dół nie stracił geometrii.

Przelicz ile wyjdzie Cię naprawa, a ile sprzedaż w takim stanie i co za to kupisz. Lub zrób i sprzedaj.