Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Flakes and stripes
http://wpk.eltrakon.pl/L1008956E%20Flakes%20and%20stripes.jpg
źródło (http://wpk.eltrakon.pl/L1008956E%20Flakes%20and%20stripes.jpg)
Gwoli wyjaśnienia:
Pan moderator FHR nakazał zmniejszenie zdjęcia, jako - w domyśle - zbyt dużego w pionie, i wątek zablokował.
A polemika z moderacją jest bardzo niebezpieczna. ;)
PS Dlatego nie lubię pionowych kadrów - mój monitor też jest poziomy.
ranbir kapoor
09-10-2012, 00:34
czy wielkosc jest przed czy juz po desizezacji bo nie wiem czu juz moge czy jeszcze nie komentowac
Hmmm... Jak by to ująć? Jest i przed i po taka sama.
ranbir kapoor
09-10-2012, 00:38
brakuje mi po lewej tego pojedynczego stripesa co z prawej ladnie kadr zamyka
czy moderator o tym nie wspominal?
Takie mam okno w sypialni, u góry trochę zaokrąglone a parapet tylko na dole... On nic mi o tym nie powiedział! :(
Wilgołąbka to płynie chyba gdzieś w okolicach Buenos Aires, bo drzewa tam u was w poziomie rosną.
Ale wiewiórki są czarne i sobie radzą.
Ale wiewiórki są czarne i sobie radzą.
Rasista! Afrowiewiórki mu nie pasują.
Ja? Olik jest czarny a jednak je zjada.
Afrokoty mogą zjadać afrowiewiórki. A te flakesy to śnieg?
Nie, pojemniczki na leki w proszku.
wpkx, Twoje fotki bardzo mnie przytłaczają i wprowadzają w dziwny nastrój ;-)
Do kosza z tym gniotem :)
żółto-czarny
09-10-2012, 11:12
Lubię takie nieoczywiste, czy wręcz abstrakcyjne foty, które trzeba odgadnąć :)
dominikpl72
09-10-2012, 13:08
Rzeczywiście - jak na mój gust w oryginalnym pionowym kadrze było fajniejsze...
Ale swoją gratuluję i zazdroszczę umiejętności znalezienia tak kreatywnego sposobu na uwagi moderacji :) Choć jak się chwilę zastanowię - to w sumie mnie to nie dziwi... Po wszystkich nieszablonowych kadrach umieszczanych niezmiennie w kategorii "Krajobraz" - kolega wpkx spokojnie zasłużył sobie na miano forumowego hmmm... Michała Drzymały? :)
PS. Większość dzisiejszych monitorów ma funkcję pivot :) Więc znalazłby się też bardziej "techniczny" argument dla uwag moderatorów co do rozmiarów pionowych kadrów :)
krzysztofz24
10-10-2012, 00:22
To na pewno nie jest krajobraz:-)
Ale kogo to obchodzi...wlasnie wypilem 5 piw ( i mysle czy nie skoczyc po 6), slucham sobie na You Tube Lany del Ray...i to zdjecie mi sie tu idealnie wpasowuje:-).
Naprtawde fajnie szukasz tego czegos w fotografi.
Czasami wystarczy zamknac chwile w kadrze, to ulotne wrazenie, uczucie...
P.s
Ale widze, ze tu mocniejsze uzywki sa w uzyciu, jak wy o jakichs wiewiorkach;-)
P.s2 Nie ide po 6-ste, ide spac;-).
krokus66
10-10-2012, 10:23
To zdjęcie niechybnie potwierdza, że się rozwijasz. Kiedyś to już napisałem, mało kto mi uwierzył ..., większość niestety mnie nie zrozumiała. Obecnie napiszę bardziej czytelnie.
Napisałem ongiś, iż po 3-im zdjęciu chyba Cię zrozumiałem. Następne Twoje prace łącznie z dzisiejszą utwierdzają mnie jedynie. Nie będę się rozpisywał i zanudzał, powiem krótko, cyt.: "Nulla res e nihilo gignitur."
Należy jednak koniecznie mieć na uwadze, cyt.: "Magnus ille est, qui fictilibus sic utitur, quemadmodum argento, nec ille minor est, qui sic argento utitur quemadmodum fictilibus."
Nikonozaur
10-10-2012, 21:18
"Stripes" widzę wyraźnie jednak "flakes" mam na swoim miejscu. ;)
sztefanek
11-10-2012, 00:38
Też mam trochę zdjęć bez kategorii i chyba jednak wrzucę je do krajobrazu ;)