PDA

Zobacz pełną wersję : Kolejny kalendarz dla koneserów sztuki

morzon
08-10-2012, 16:16
Jest Pirelli, jest Lavazza... jest i Lindner!

Podejrzewam, że wstyd się przyznać, ale dopiero dzisiaj o nim usłyszałem - a były już 3 wcześniejsze edycje. Patrząc po wcześniejszych latach - ta jest zdecydowanie najbardziej s...pektakularna.

http://kalendarzlindner.pl/2013.php

Także tego...

Flores
09-10-2012, 10:19
Idiotyzm, badziew... brak mi słów. Jaki kraj taki kalendarz.

Rossi_PL
09-10-2012, 11:35
Co do kalendarza 2013, kontrowersyjny oczywiście, ale niestety tandetny i kiepściuchny w stosunku do ich rocznika 2011.

(...)Jaki kraj taki kalendarz.
A co ma nasz kraj do tego, że jakaś grupa osób pracująca nad kalendarzem miała takie wizje a nie inne ? Ja tu bym się czepiał raczej tego kto to zaakcepotwał finalnie;)

Matey3000
09-10-2012, 11:39
ten kalendzarz jest reklama firmy- ta role spelnia nadzwyczaj dobrze. ''Gola pupa i trumna'' rozslawily ta firme w europie juz poprzednimi wydawnictwami.

Flores
09-10-2012, 21:31
A co ma nasz kraj do tego, że jakaś grupa osób pracująca nad kalendarzem miała takie wizje a nie inne ? Ja tu bym się czepiał raczej tego kto to zaakcepotwał finalnie;)

A tak sobie narzekam na wszechogarniającą do porzygu tandetę.

żółto-czarny
09-10-2012, 21:59
Flores, a czy pisząc o tandecie masz na myśli te konkretne zdjęcia, czy całą wizję kampanii reklamowej? Bo ja, choć nie uważam się za "prawdziwego Polaka i katolika" tylko sobie wzdycham... cycek i pupa dobre na każdą okazję :( Ale przecież głównym klientom tej firmy i tak wszystko jedno (chyba).

Flores
10-10-2012, 12:16
Wydaje mi się, że głównym klientem tej firmy to są domy pogrzebowe bo oni są tylko producentem. Nie jestem żadnym artdajrektor z agencji reklamowej, żeby im wymyślać kampanię ale to co oni prezentują IMHO to totalna żenua. I mogę powiedzieć tutaj nie tylko o tej jednej firmie ale o setkach a może nawet tysiącach im podobnych w kraju. Zdjęcia są tragiczne jeżeli chodzi o poziom a kontekst zdjęć wymyślony przez jakiegoś idiotycznego nastolatka. To tylko straszenie cycem i wg. niektórych opini jest to spoko. Już czekam jak jakieś zakłady mięsne wyprodukują swój kalendarz - goły lachon leży na gigantycznej parówie, gościu w skórzanej czapeczce z ćwiekami trzyma ją na smyczy a w tle trzódka chlewna zżera przemielone ziemniory. Litości!

marszull
10-10-2012, 13:42
Już czekam jak jakieś zakłady mięsne wyprodukują swój kalendarz - goły lachon leży na gigantycznej parówie, gościu w skórzanej czapeczce z ćwiekami trzyma ją na smyczy a w tle trzódka chlewna zżera przemielone ziemniory. Litości!

Ale jakby to naprawde dobrze zrobic, to moglo by wyjsc calkiem zacnie ;)

R
10-10-2012, 13:43
w pierwszej chwili myslalem ze to nowy kalendarz nikoniarzy :mrgreen:

Flores
10-10-2012, 13:47
Ale jakby to naprawde dobrze zrobic, to moglo by wyjsc calkiem zacnie ;)

Tylko jakby to zrobił Tim Walker :)

R
10-10-2012, 13:50

on mial brata? Johny'ego?

Flores
10-10-2012, 14:00
Tak, ale on dużo pił.

marszull
11-10-2012, 10:17

jeszcze paru by sie znalazlo ktorzy by dobrze ten temat zrobili
ale to raczej nie w takich budzetach jak ta sesja z trumnami ;)
a swoja droga to ciekawe jaki byl budzet na sesje?

Flores
11-10-2012, 14:06
a swoja droga to ciekawe jaki byl budzet na sesje?

Pewnie ze trzy trumny ;)

A tak na serio, jakby jakiś mięsny się odezwał z wielkim budżetem na kalendarz to byłoby piękne wyzwanie. Rozmarzyłem się ;)

marszull
11-10-2012, 17:07
Pewnie ze trzy trumny ;)

A tak na serio, jakby jakiś mięsny się odezwał z wielkim budżetem na kalendarz to byłoby piękne wyzwanie. Rozmarzyłem się ;)

:)

Flores
11-10-2012, 17:38
Kolejny kwiatuszek: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=2620784971&ars_source=ars&ars_socket_id=16&ars_rule_id=84

Załamuję ręce, niech ktoś mnie obudzi.

Jędrula
15-10-2012, 11:25
No co, 6 otworów Ci za mało...?

freefly
15-10-2012, 14:59
Kolejny kwiatuszek: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=2620784971&ars_source=ars&ars_socket_id=16&ars_rule_id=84

Załamuję ręce, niech ktoś mnie obudzi.

To dla stomatologów, a nie dla koneserów estetyki wyższych lotów. Potencjalnemu nabywcy zwisa forma prezentacji Ważne są parametry i opis.

Flores
15-10-2012, 16:16
To dla stomatologów, a nie dla koneserów estetyki wyższych lotów. Potencjalnemu nabywcy zwisa forma prezentacji Ważne są parametry i opis.

Mam nadzieję, że nie jesteś żadnym gościem od jakiegokolwiek marketingu a już broń Cię Panie Boże fotografem reklamowym bo z takim podejściem poszedłbyś z torbami i to szybciuteńko.

freefly
15-10-2012, 17:05
Mam nadzieję, że nie jesteś żadnym gościem od jakiegokolwiek marketingu a już broń Cię Panie Boże fotografem reklamowym bo z takim podejściem poszedłbyś z torbami i to szybciuteńko.

Masz rację nie jestem gościem od marketingu, ani fotografem reklamowym. Gdyby, chciał przepłacić za ten przedmiot z allegro, to kupiłbym go pięknym sklepie oblepionym pięknymi fotkami za trzy razy większą kwotę.
A że nie chcę przy okazji zakupu rzeczy zapłacić marketingowcom i fotografom, dlatego kupię na allegro z tymi beznadziejnymi fotami, bo interesują mnie jedynie parametry i cena, a nie nieudolny marketing sprzedawcy.

Flores
17-10-2012, 10:59
Allegro, strona internetowa, katalog czy bilboard to są formy promocji produktu. Jeżeli sprzedawca chce, żeby jego produkt się sprzedał to musi w odpowiedni sposób go zaprezentować. Zamiast umieszczać swoją idiotyczną "dziunię" gryzącą swoje kudły, mógłby pomyśleć i dać kilka ładnych, wyszparowanych packshotów. W taki sposób produkt estetycznie by się prezentował i zyskałby większe szanse na sprzedaż swojego produktu bo w tym wypadku tylko odstrasza klienta. A prezentując taką postawę o której piszesz to tylko obrazujesz to co się dzieje na rynku fotografii reklamowej w tym kraju. Pełno tandety, kiczu i debilizmu, gdzie większość godzi się na robienie takich rzeczy a także klientów z taką postawą, którzy przyjmują ten cały syf z otwartymi rękoma.

R
17-10-2012, 11:13
Allegro, strona internetowa, katalog czy bilboard to są formy promocji produktu. Jeżeli sprzedawca chce, żeby jego produkt się sprzedał to musi w odpowiedni sposób go zaprezentować. Zamiast umieszczać swoją idiotyczną "dziunię" gryzącą swoje kudły, mógłby pomyśleć i dać kilka ładnych, wyszparowanych packshotów. W taki sposób produkt estetycznie by się prezentował i zyskałby większe szanse na sprzedaż swojego produktu bo w tym wypadku tylko odstrasza klienta. A prezentując taką postawę o której piszesz to tylko obrazujesz to co się dzieje na rynku fotografii reklamowej w tym kraju. Pełno tandety, kiczu i debilizmu, gdzie większość godzi się na robienie takich rzeczy a także klientów z taką postawą, którzy przyjmują ten cały syf z otwartymi rękoma.

aaa tam. laska i cycki to podstawowa i jedyna zauwazalna forma promocji... ;)

no chyba ze ktos nie lubi cycka, to jara sie swiatlem na packshotach :mrgreen: