Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Moher w Panoramie
Chcialem troche odczekac, ale jak checie to macie:D
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/)
Dodam, ze na duzej wersji widac dwa ludki z lewej strony na klifie....;)
No i wersja sluszna - KLIK (http://iv.pl/images/11539044799065059915.jpg)
Bartekkw
06-10-2012, 20:16
No muszę przyznać Grzesiu że chyba poprzednia odsłona bardziej mi się podobała. Tutaj chyba trochę przesadziłeś z kontrastem i zbytnio podkręciłeś niebo po prawej
Co do kontrastu to nie wiem, inna technika wykonania zdjecia jak i obrobki, dlatego pewnie widac roznice, kolory podobne, czasowo to jakies 15 minut roznicy a niebo z prawej bylo IMO warte podkrecenia;)
Ale Bartku kazda opinia sie liczy i lykam z pokora co by nastepnym razem zwrocic na niektore rzeczy uwage;)
maniak666
06-10-2012, 20:29
Kadrowo poprzednie bardziej mi podchodzi, tutaj ten jakby niedomknięty dól przeszkadza w odbiorze. Kolory podciągnąłeś być może nieco zbyt mocno, ale to szczegół.
geralttt
06-10-2012, 21:09
Mz udana odsłona... :) Lubię żywe barwy, a tutaj jest się czym nasycić. :)
Bardzo przyjemne. Ile klatek składałeś?
Ile klatek składałeś?
Osiem, cztery gory i cztery dolu....
Co do dolnego ciecia, lewa strona byla dosc brzydka, taki wydeptany placek ziemi, mozna bylo wiecej trawska dac, ale co sie odwlecze to....;)
Witam
Miejscówka urocza . Jest klimat. Kolory - to kwestia gustu. Może dół trochę nie najszczęśliwszy ale trudno mieć wszystko.
Podsumowując fajna odsłona.
Pozdrawiam
Sebastianito
07-10-2012, 00:27
Widzę, że ktoś tu chyba odkrył prace na „maskach świecących"
Widzę, że ktoś tu chyba odkrył prace na „maskach świecących"
Pojecia nie mam....co to?
Sebek, sciamnial nie bede, NEFy wywolane i wyrownane w ACR, zapisane do TIFFa, potem pTGui do TIFFa a na koniec CNX.....to wszystko;)
Sebastianito
07-10-2012, 08:57
Teraz to ja nie wiem o czym ty mówisz. Tak czy inaczej zdjęcie świetne.
krzysztofz24
07-10-2012, 20:00
Jest dobrze.
Co do obrobki, kontrastu bym mniej odrobine widzial, kolory mocne ale akceptuje:-). Niebo w okolicy slonca, nie ciagnalbym tak.
Ogolnie widac, ze chciales mocno to podac. Ja bym wolal tez z powerem, ale w mniejszej ilosci;-).
I nie no musze to napisac. Tak jak teraz kadr jest dobry, ale jakby dac pare cm dolu(patrzac na mala wersje) zeby bylo polaczenie miedzy tymi kawalkami zieleni i jeszcze wiecej prawej strony(zmiesciloby sie cale slonce i ta skala na dole w calosci).
To kadrowo bylaby miazga.
Ogolnie jest spoko, nawet bardzo spoko, ale kadrowo mogla byc miazga a nie "tylko" spoko;-).
Podziekowal, teraz zabiore3 sie za zdjecia po zachodzie, bo niebo bylo niesamowite, czerwono siwe, tyle, ze bez swiatla na klifie;)
Sebastianito
07-10-2012, 20:49
polacz 2 foty!
Mam dylemat, bo zdjęcie definitywnie robi wrażenie, ale chyba aż "za bardzo" - wydaje mi się że mniej soczystości i kontrastu i wyglądałoby to naturalniej. Z drugiej strony - nie byłem tam, nie widziałem, może rzeczywiście było aż tak cukierkowo.
Kadrowo bardzo fajnie, ładne światełko, ale jak już wspomniano wyżej, dla mnie też trochę za dużo kontrastu, niebo trochę za niebieskie miejscami, a chmury w okolicach słońca za mocno potraktowane. Czekam na kolejne :)
krokus66
08-10-2012, 12:37
Poprzednie bardziej mi się podobały, aczkolwiek nie odrzucam tego.
katatjuta
08-10-2012, 12:43
Jak dla mnie to kosmos :) I światło na skałach i w chmurach się fajnie dziej. No ta wersja jest super.