Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Słonecznik czysto amatorsko
Przemek-83
06-10-2012, 13:34
To jedno z pierwszych zdjęć jakie zobiłem D3100 na kitowym szkle nie wiem czy jest dobre ale widziałem gorsze :)
Od kilku dni pykam też z N55-200 VR
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/841/dsc0010fhdr.jpg/)
To jedno z pierwszych zdjęć jakie zobiłem D3100 na kitowym szkle - akurat to jest malo istotne,
nie wiem czy jest dobre - nie,nie jest dobre,np.balagan w tle.
ale widziałem gorsze :) - ja widzialem niestety lepsze :)
Od kilku dni pykam też z N55-200 VR - trawke pykasz czy cos silniejszego ?
Karbulot
07-10-2012, 14:30
Kolorki ładne, obróbka też. Mimo słońca.
Niestety kadr lichy. Słonecznik centralnie (poczytaj o portretowaniu) no i koszmarne jakieś domki w tle.
Czyli niestety zwykły pstryczek (choć w ładnych kolorach). ;)
Przemek-83
08-10-2012, 18:02
Wiem,że to nie jest foto najwyższych lotów ale nigdzie nie jest napisane ,że wszystkie pokazywane muszą takie być :)
Oglądam trochę zdjęć i patrze co i jak może się czegoś nauczę :P
astramus
09-10-2012, 08:46
Wiem,że to nie jest foto najwyższych lotów ale nigdzie nie jest napisane ,że wszystkie pokazywane muszą takie być :)
Oglądam trochę zdjęć i patrze co i jak może się czegoś nauczę :P
Ale po to wstawiasz swoje wypociny aby ktoś mógł je skomentować, żebyś mógł wyciągnąć wnioski, coś poprawić lub też i nie. Z reguły, komentowane są zdjęcia najwyższych i najniższych lotów. A co chciałeś przekazać tą pracą ?
M.
Karbulot
09-10-2012, 13:43
Podejściem: "nigdzie nie jest napisane ,że wszystkie pokazywane muszą takie być" co najwyżej uzyskasz, że nikomu więcej nie będzie chciało się komentować Twoich prac. Bo po co, skoro uważasz się za fotograficznego wizjonera nowego trendu.
Przemek-83
09-10-2012, 17:04
Podejściem: "nigdzie nie jest napisane ,że wszystkie pokazywane muszą takie być" co najwyżej uzyskasz, że nikomu więcej nie będzie chciało się komentować Twoich prac. Bo po co, skoro uważasz się za fotograficznego wizjonera nowego trendu.
Nie chodzi o to ...wiem,że zdjęcie jest kiepskie ale aż najgorsze całkowicie też nie jest.
Chciałem zobaczyć jakie jest zainteresowanie dodawanych zdjęć przez np. nowych użytkowników forum lub przez osoby które się dopiero uczą robić zdjęcia.
Oglądając zdjęcia innych osób dostrzegłem pewną tendencję i chciałem się sam przekonać
Nie martw się nie mam nowego trendu i dobrze wiem,że jestem cienki "puki co" jak barszcz :)
pozdro
Kadrując zwracaj uwagę na to, co masz w tle. Zdjęcie byłoby całkiem fajne, gdyby przesunąć słonecznik w prawo w kadrze, a w tle dać samo niebo albo jakąś zieleń.
No i masz złe podejście porównując swoje zdjęcia do gorszych. Porównuj do najlepszych, tylko tak się rozwiniesz :)
Karbulot
10-10-2012, 08:45
Nie chodzi o to ...wiem,że zdjęcie jest kiepskie ale aż najgorsze całkowicie też nie jest.
No cóż. Jak już napisałem, kolorki i ostrość ogólnie rewelacja. Gdybyś stanął dalej od słonecznika i ustawił się, aby w tle mieć tylko niebo a nie jakieś domki oraz nie kadrował kwiata centralnie, uznałbym zdjęcie za warte stocka.