PDA

Zobacz pełną wersję : problem z jakością papieru w labie ???

MichalakMariusz
05-10-2012, 16:08
Witam. Mam pewien problem. Otóż od jakiegoś czasu najepszefoto.pl gdzie drukuję zdjęcia wysyła mi odbitki bez znaku wodnego kodak endura jak to zwykle bywało. Papier jest czysty, bez jakiegokolwiek nadruku. Mam wrażenie ,że to gorszy papier i wydruk. Nie wiem może uległem magii znaków firmowych ? Zastanawiam się nad zmianą labu. Zależy mi na jak najlepszym wydruku rozmiaru 15x22,6 i 15x21cm .Możecie mi Państwo coś polecić z dobrych i sprawdzonych labów? Pozdrawiam i dziękuję !

Trupek
05-10-2012, 17:52
To chyba nie jest żaden przekręt. Do firmy w której pracuję też ostatnio przyszła partia takiego papieru. Dostawce mamy stałego od lat. Wygląda na to, że w fabryce coś im nie poszło jak trzeba i nie nadrukowała się nazwa papieru.

Vincente
06-10-2012, 02:07
To jest ten sam papier. Po prostu bez nadruku. Moim zdaniem tak jest lepiej :)

Czornyj
06-10-2012, 16:51
Kodak oferuje papier opcjonalnie ze znakiem wodnym lub bez, natomiast w NF na 100% używają Endury - bywam tam osobiście, widziałem od kuchni.

Ogólnie to poważna firma - mają tam 4 maszyny mokre Noritsu, dwa duże, cyfrowe Xeroxy produkcyjne, dwa plotery pigmentowe i b. dużą introligatornię. Nikt przy tej skali inwestycji nie bawi się w groszowe oszczędności na papierze czy chemii.