Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Bruksela

Jarkod
05-10-2012, 00:31
Za dwa tygodnie lecę do Brukseli. Przylatuję na lotnisko międzynarodowe o 10:30 i liczę, że od 12 do końca dnia będę miał czas na zwiedzanie i fotografowanie. Mieszkał będę na Avenue des Anciens Combattants. Co warto z fotograficznego punktu widzenia zobaczyć w ciągu tych kilku godzin i jak się tam dostać?

romek257
05-10-2012, 16:16
Ja mieszkam niedaleko Brukseli i pewnie dlaego wydaje mi sie ze tam nic ciekawego nie ma :) Ale jak ktos mnie odwiedza to zabieram go zeby zobaczyl model atomu (Brussel, Atomiumlaan) no i oczywiscie glowny plac (rynek) czy jak go zwal (Brussel Grand Place) no i ewentualnie muzeum chinskie czy japonskie (sam nie wiem hehe) Chinese Pavillion

dame
21-01-2013, 14:59
Mieszkam w Brukseli od roku i szczerze mowiac, samo miasto jest kolejną europejską betonową dżunglą. Poza standardowymi obiektami, ktore znjadziesz w kazdym przewodniku (parlament EU, atomium, grand palace, manneken pis), trudno znalezc tu cos wyjatkowo godnego uwagi. Wspomniane Chinese Pavillion są chyba zamknięte o tej porze roku. Ogólnie zima w tym roku jest dość ponura i słaba jest aura na robienie zdjęć (słabe jest światło).

Jesli planujesz dluzszy pobyt w Belgii to warto sie zainteresowac mniejszymi miejscowosciami w okolicach Brukseli typu Leuven czy Brugia. Są o wiele bardziej urokliwe i łatwo tam dojechać z Brukseli (bilet w te i spowrotem w okoliach 5-7 eur od osoby). Wszystkie podróże pociągiem możesz zorganizować przy pomocy strony http://www.b-europe.com