Zobacz pełną wersję : Darmowy fotograf na wieczorze panieńskim
Otrzymałem takiego maila: organizujemy wieczór panieński, wynajęłyśmy najdroższy klub w mieście, super DJ-a, włoski bufet i super alkohole, będą chippendales i wystrzałowe stroje. Z uwagi na tak wielkie koszty nie starczyło na fotografa. Czy mógłby Pan za darmową reklamę swej firmy zrobić nam profesjonalny fotoreportaż? Pilnie czekamy na info.
I co ja mam odpowiedzieć, bo na razie jestem zatkany ofertą darmowej harówy...
Popros o zdjecia uczestniczek tej imprezy :D
Star Dust
04-10-2012, 21:50
idz :) impreza napewno bedzie super, zaplate w drinkach badz w naturze odbierzesz :)
to może transakcja bezgotówkowa ?
Albo umowa wiazana, ze i slub za free bedziesz robil :D
heheheehehhehehehehehehehe!
DOBRE!
odpisłbym: zarabiam sporo na fotografii więc nie ma sprawy, zrobię Wam ten reportaż gratis lecz osttnio kupiłem rezydencję w Monte Carlo, żona codzienie lata do fryzjera do Paryża, wic musiłem jej upić odrzutowy mały samolocik, sam fruwam ostatnio zakupionym, małym śmigłowcem no i koszty mnie przerosly... no i brakło na zwykły samochód więc jeśli będzie Pani laskawa zakpić mi zwykły model nowej Hondy Accord bym miał sie czym do Was doczołgac bo fotografia to mój konik lecz prosa brak, no chyba, że macie lądowisko helikopterów na dachu to chętnie dolecę i zrobię za friko, nawet wydepilowane jajka chipenów;)
Na stronie XXX jest pełno takich imprez można podpatrzyć co... fotografować ;-)
Tomek Konopka
04-10-2012, 22:15
Popros o zdjecia uczestniczek tej imprezy :D
punkt pierwszy
to może transakcja bezgotówkowa ?
punkt drugi
i wszystko na temat ;-)
upić odrzutowy mały samolocik
Nie ma to jak lotnictwo, można po pijaku pomykać. ;)
będzie Pani laskawa zakpić mi zwykły model nowej Hondy
Tym bardziej należy kpić z samochodów... ;)
krzysztofz24
04-10-2012, 22:49
Ja bym na pewno poszedl ma ta impreze :-).
Nie marnuj okazji, popstrykasz sobie JPG, a kto wie jak sie wieczor rozwinie:-).
BYlem raz fotografem na wieczorze panienskim.... za darmo.... i szczerze polecam! :D Zwlaszcza z takim rozmachem.... kasy za to nie ma, ale sa inne "atrakcje" :D
Niektóre z tych atrakcji opisał anonimowy autor Compendium medicum auctum w 1719 r. :)
Venus zdradliwa roskosz cukruje,
Wkrótce nad kata ciało morduje
Uprzykszonemi, zbyt bolesnemi
Wrzody, guzami zaraźliwemi...
Usta wyrzuca y podniebienie,
Mowę odmienia jej zarażenie...
Rękom y nogom władzę odjęła,
Wszystkiego człeka w niewolę wzięła...
Zmięszała głowę, snu nie pozwoli,
Sumienie gryzie dla swojej woli.
O jak mizerna uciecha ciała,
Niejednemu się we znaki dała.
Niech fotografuje za darmo ten co będzie robić zdjęcia za kasę na ślubie. Chyba, że nie jest tak głupi by pracować za darmo.
Mi to wygląda na prowokację i odpowiedziałbym w podobnym tonie, co marekb
gdyby to był kawalerski to zawsze można powiedzieć że focisz do 21.00 a potem zabierasz wszystkie na bogato wykupione panienki do prywatnej loży a kawalerowie niech grają w darta ;)
Zawsze możesz zabrać pannę młoda, ale zależy co kto lubi ;)
Tylko co będzie jak chippendales zawiodą? Panna młoda poprosi fotografa żeby za darmo dał pokaz? Przecież zdjęcia robi za darmo więc może ..... ;)
O niedobry świecie, jakich niewdzięcznych klientów nam zsyłasz, o panie, ratuj, bo świat się kończy!
Piaskownica z CF przeniosła się na Nikoniarzy? Kolega foto (np.) Paweł wrzuca prowokacyjne ogłoszenie, które to łyka kolega foto (np.) Piotr, który to podnieca się treścią i wspólnie z pozostałymi kolegami przeżywają ten okrutny świat... Tym razem prowokacja poszła na maila... dziwi mnie, że wciąż ktoś się w to bawi i nie usuwa takiego maila (olewa ogłoszenia) od razu... Nie szkoda czasu? Życie za długie i nie ma co robić?
Od razu się*kończy. Pewna schyłkowość i związana z nią dekadencja nadaje smaczek naszej egzystencji.
Dopraszanie się wyrozumiałości u niewiast dla męskiego gatunku jest zajęciem skazanym na niepowodzenie, jednak spróbuję. Toż właśnie miś dostał zaproszenie na zabawę w pasiece. Wszystkie inne misie też by poszły, ale nie mają zaproszenia. Nawet jeśli to prowokacja, to podobno w każdej plotce drzemie ziarnko prawdy, więc a nuż...
Na szczęście są tematy bardziej emocjonujące niż jasność obiektywu i odłażące gumy :-)
Napisz, że zrobisz foto reportaż ale wpadniesz ze znajomymi, zdjęcia pstrykniesz z iPhone'a co by sprzętu nie dźwigać i niskim kosztem będziecie mieć być może fajną imprezę.
adriansocho
05-10-2012, 16:27
Czy mógłby Pan za darmową reklamę swej firmy zrobić nam profesjonalny fotoreportaż? Pilnie czekamy na info.
Ja bym się chętnie zgodził (gdybym był fotografem zawodowym), tylko bym ustalił, że ma to być reklama na min. 1/2 strony w jakimś popularnym piśmie przez okres np. 6 miesięcy, plus do tego kilka bilboardów w Twojej miejscowości. Normalnie taka reklama by kosztowała więcej niż cały sprzęt fotografa ślubnego, a tak .... jeden wieczór ....
eristoff
05-10-2012, 17:55
idź jak uda się zrobić odpowiednie ujęcia to Pan Młody pewnie chętnie zapłaci żeby zobaczyć co przyszła żona robiła, albo na odwrót Panna Młoda zapłaci żeby nie pokazywać nikomu tych fotek.
krzychun
05-10-2012, 18:02
Albo oboje zapłacą jeśli to odpowiednio rozegrać;)
Rafał_Sz
05-10-2012, 19:31
Sprawny fotograf zrobi takie zdjęcia, że ślubu nie będzie. ;)
Otrzymałem takiego maila: organizujemy wieczór panieński, wynajęłyśmy najdroższy klub w mieście, super DJ-a, włoski bufet i super alkohole, będą chippendales i wystrzałowe stroje. Z uwagi na tak wielkie koszty nie starczyło na fotografa. Czy mógłby Pan za darmową reklamę swej firmy zrobić nam profesjonalny fotoreportaż? Pilnie czekamy na info.
Ja nie rozumiem jak można się w ogóle zastanawiać nad taką ofertą. Ja bym w ciemno brał takie zaproszenie.
zatkany ofertą darmowej harówy...
No biedaku narobisz sie ino se śliniaczek weż he he he
punkt pierwszy
punkt drugi
i wszystko na temat ;-)
oj nie czepiaj się, od dwóch dni walczę z klawiaturą bezprzewodową, na początku myślałem, że baterie, teraz po wymianie dwóch kompletów już sam nie wiem, raz działa bez problemu raz zjada mi literki innym razem poleci rrrrrrrrrrrrrr
r
sorry za OT
Paablitos
05-10-2012, 20:51
Idz!
skorzystasz za darmo... ok :D
a jak skorzystasz za pieniadze... to juz podpada pod pro...;):D.
Prowokator... ;)
Idę z Tobą - blendę potrzymam!
Władca Pixeli
06-10-2012, 03:30
:mrgreen:
http://imageshack.us/a/img99/9272/freexx.jpg
źródło (http://imageshack.us/a/img99/9272/freexx.jpg)
Sapphiron
06-10-2012, 08:33
Bezczelność ludzi nie zna granic ;)
ale ja tam bym zrobił zdjęcia na tej imprezie :) a oddanie materiału za opłatą :)
Drodzy zawodowi. Ile w Waszym dorobku jest imprez za które dobrze Was wynagradzano?? Pewnie sporo. A do zdjęć z ilu z nich wracacie chętnie? No właśnie...
Jak na moje oko ta imprezka może stać się ulubioną w Twoim portfolio ;) Czasami warto się nieco zabawić. Pracujesz jak wół a po nocy śnią ci się najnowsze wersję PS-a i kosmicznie niedostępny sprzęt. Może od teraz zaczniesz śnić naprawdę? ;) Bierz to i BAW się dobrze. Tak po prostu...
Sapphiron
07-10-2012, 22:07
Nie wiem jak inni ale ja na każdym zleceniu dobrze się bawię :) i nie śnią mi się kosmiczne sprzęty bo pracuję na takim jaki sobie wymarzyłem :)
Prowokacja, czy nie, znajomo brzmi tekst: "Z uwagi na tak wielkie koszty nie starczyło na fotografa." Słyszałem to nie raz nawet na wielkich imprezach firmowych...