Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Twardziel
Z pamiętnika albumu rodzinnego...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://wm.danielzega.com/wp-content/uploads/2012/10/DAN6452-21.jpg)
Mocne. Podoba mi się, jedynie może ciut za dużo prawej strony. Jak centralnie, to do końca, a może nawet wziąłbym to w kwadrat.
blisko mojej fotografii ... jest dobrze ...
Jeszcze tylko slowka wyjasnienia...to nie moja bajka... Pstryknąłem je od niechcenia odwiedzajac babcie w Polsce... A propos twardziela, to az trudno w to uwierzyc ale to moja rodzina.. Haha... I w zyciu bym nie uwierzyl ze tyle mozna wypic, tyle razy krew przetoczyc, i dalej sobie zyc... Dostalem tez dobra rade, zeby spiryt tylko czysta woda zapijac, bo po kolorowych sie piuka....
Mocne. Podoba mi się, jedynie może ciut za dużo prawej strony. Jak centralnie, to do końca, a może nawet wziąłbym to w kwadrat.
Ogolnie mam takie jakies głupie cos, co nie wiem skad sie wzielo i powoduje ze strasznie nie lubie jak cos jest centralnie, bo automatycznie robi sie nudne... Na niektórych fotach doslownie zmuszam sie do takiego kadrowania... Za to lubie jak cos jest nie do konca, jak jest cos takiego co od razu zmusza do wyjscia ze schematu poprawnosci... Chociaz tutaj nie ma jak wygrac... Jak zrobisz zdjecia poprawne to sie czepiaja, ze pustaki, bo do techniki wykonania sie nie da... Jak zrobisz zdjecie majace glebie to sie czepiaja, ze to by kroczek w prawo poszli albo, zeby model sie wyprostowal... Wiec... Jak bym dal to na srodek, powiedzial bys pewnie, ze ladne, a tak mamy tu sobie o czym popisac...
A i jeszcze jedno male pytanko... Z czego Ci sie wzielo ze centralnie byloby lepiej? Czy moze to z tego, ze wiekszosc zdjec w tym temacie tak wyglada? A moze to przyswojone podczas nauki.... Wiem, ze moze paplam strasznie, ale odnosze wrazenie, ze jak bysmy dostali kolorowanki, to zaden z nas by kredką nie wyjechal za linje, bo to jednak estetyka... A przeciez do odwaznych swiat nalezy... Haha... Nie warto sie zamykac w schematach ustalonych przez kogos innego i czasem lepiej zaszalec, oczywiscie biorac pod uwage, ze czasami robimy co musimy, a czsami co chcemy.... Wow... Ale sie otworzylem, no nie?... Hehe
Moim zdaniem jak zdjęcie jest dobre (chodzi mi o treść), to zawsze się wybroni. Tak jest w tym przypadku. Gbybam jedynie, że może zupełnie centralnie, czy w kwadracie miałoby jeszcze mocniejszy przekaz, ale i tak jest super. Lubię takie portrety.
Wiesz... Ja sie w tym jakos nie czuje... Potrafie zrobic ale to jakos nie to samo... Nie ma tu zabawy swiatelkami, guziczkow, mrygajacych lampe i w ogóle calej tej oprawy(pokolenie star wars itp.) siedasz z gosciem na przeciwko, podnosisz aparat i py sy ty ryk... Potem dwa suwaczki w lr i konwert do b/w... Umiescile je tu bardziej pod publike. Bo widzialem jak sie na innych porkach podobuje...
Ja właśnie lubię światło zastane, a podejrzewam, że takie tu było. Poza tym lubię portrety niepozowane, uchwycenie właściwego momentu. Oczywiście w studio też trzeba uchwycić moment ale jednak, to co innego.
To zdjęcie jest zwyczajnie dobre, dlatego się podoba.
A ja wlasnie widzisz, wole tworzyc cos czego nie moze zrobic kazdy, i mimo, ze czasami nie wychodzi, to wiem ze pewnego dnia ktos sie okupka z zachwytu kiedynzobaczy moja fotke... Haha... Wiem ze do tego mam jeszcze mile swietlne, ale woli walki mi nie brakuje... Wiec jesli mam wejsc do pokoju, pstryknac fotke na auto, przesunac kilka suwaczkow, i upajac sie zachwytem ludzi po kilku procentach, lub na jakiejs niezlej fazie, ktorzy widza w nim magie i historie tego biednego, styranego zyciem czlowieka... To tak, lubie tak czasami hahahaha! Ale wole sie pomeczyc i na sluchac, mimo ze ******* w wiekszosci... Ale nie ma to jak porządna motywacja, jak z wilk i zajac.... Ja wam jeszcze pokaze..!!!!... Hehe... To takie cos jak bys odkryl ze krem nawilzajacy nie sluzy tylko do walenia, konia z kopytami... Haha...