Zobacz pełną wersję : [ Portret ] A oto Maciek
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://wm.danielzega.com/wp-content/uploads/2012/10/polska_0304.jpg)
Zauważyłam (po obejrzeniu kilku Twoich zdjęć), że bardzo udziwniasz obróbkę dzieciową. Przede wszystkim za jasno, zbyt duża intensywność kolorów. No i same kadry - bez szału.
No fakt, sam kadr może się podobać ale te biele biją po oczach strasznie.
No ba... Uczy sie czlowiek powoli... Hahaha...
Pozatym w druku wyglada to troszke inaczej... Injeszcze sie potlumacze troche... Bo slonce mi w monitor swiecilo i wogole jakis nie przyjazny klimat mam przy obrabianiu.... A tak wogole to lubie dawac cos wiecej od siebie :P... A skoro ludzie to kupuja tonco mam przestawac?... I jak reszta pod jedno kopyto... Zle czy dobre nie istotne, wazne ze inne...
Ja Twój styl obróbki już polubiłem, podoba mi się : )
Zauważyłam (po obejrzeniu kilku Twoich zdjęć), że bardzo udziwniasz obróbkę dzieciową. Przede wszystkim za jasno, zbyt duża intensywność kolorów. No i same kadry - bez szału.
A wiesz, tak zupelnie z ciekawosci zajrzałem do kilku twoich postow, i zacząłem sie zastanawiac o co ci dokladnie chodzi? Moze nie widzialem ze wiele twojej tworczosci, ale z tego co zobaczylem wynika, ze Ty ze swoim komputerem pokłóciłaś sie strasznie, nie wspominajac o przeslonie w aparacie...
Tak tez przyszlo mi na mysl ze tym dziwnym sposobem chcesz po prostu liznac jak to sie robi? Hahahaha...
Wiec tak... Co jest na moim zdjeciu czego nie ma na twoich... Takie kreatywne porownanie...
Jest ostrosc, klarownosc, z jasnoscia tez jest ok, histogram nie mruga, moze to przez konwert do sRGB... Na druku szczegóły sa w swiatlach jak i w cieniach... Widac material czapeczki z tego zdjecia... Co do kadrow, moje sa mniej ciasne i wymuszone... Co staje sie wazne gdy drukujesz zdjecia pod ramki ktore maja inny rozmiar niz klatka aparatu... ;) co do kolorow... Hmmm... Akurat mam koniec zmiany, wiec napisze tylko ze dziecinstwo moim zdaniem powinno byc kolorowe, i nasycone, nie tylko kolorami...
stylizacja na plemnika ?
Ba! Koniec konca, to ten najsilniejszy ;)
rafal1980
05-10-2012, 16:49
Kadr jak i samo ujęcie dobre, natomiast zdecydowanie za bardzo bije po oczach.