Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] 3 z Piątki
Bartekkw
03-10-2012, 21:55
Zapraszam.
1.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/10/staw1-2.jpg
źródło (http://imageshack.us/a/img14/2590/staw1.jpg)
2.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/10/stawy-1.jpg
źródło (http://imageshack.us/a/img87/2306/stawy.jpg)
3.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/10/piatkab-1.jpg
źródło (http://imageshack.us/a/img198/5189/piatkab.jpg)
krzysztofz24
03-10-2012, 22:13
To tak.
2 odrzuce, nie pasuje mi kadr.
Za to 1 i 3 mi sie podoba.
Mam bardzo podobny kadr do 1, tylko bez sniegu i jakies pare tygodni wczesniej strzelony niz ten:-).
Suma sumarum to jako zwyciezce wytypuje 3.
Dlaczego? Bo nie ma na niej tej zieleni co na 1.
Nie to zeby mi ta zielen przeszkadzala...ale 3 przez jej brak jest taka surowsza.
Zwiastuje nadchodzaca zime.
I kadrowo 3 tez taka naj. Pas sniegu (wzdluz sciezki?),
dobrze wzrok prowadzi, potem zlamanie skosem...
Nikonozaur
03-10-2012, 22:17
Kaczki odleciały i natychmiast pojawiły się lepsze foty. :) Ładny zestaw, dobre kolory i kadry niczego sobie. Nawiązując do wypowiedzi Krzyśka mi bardziej podchodzą te z zielonym. ;)
zdecydownie 3, choc i tak zaryzykuje stwierdzenie ze widziałem lepsze Twoje strzały Bartoszu:)
Bartekkw
03-10-2012, 23:00
zdecydownie 3, choc i tak zaryzykuje stwierdzenie ze widziałem lepsze Twoje strzały Bartoszu:)
Normalnie nie dogodzisz człowiekowi ;)
I ja zdecydowanie za 3 jestem;) chodź tak zapytam z ciekawości, bo być może ja mam coś wzrok zwichrowany. Czy przypadkiem w miejscu gdzie schodzi się ścieżka z góram, czy tam ta kosodrzewina po lewej nie jest przypadkiem lekko rozmyta?
ps. 2 tyg temu było o wiele mniej śniegu:(
<| MICHAŁ |>
04-10-2012, 08:38
Normalnie nie dogodzisz człowiekowi ;)
nie to, ze nie dogodzisz, ale ani światło nie jest wybitnie dobre, ani kadry nie rzucają na kolana - są po prostu w miarę poprawne i tyle. Ja też widziałem lepsze i Twoje i (co tu ukrywać) dużo lepsze z piątki...
Bartekkw
04-10-2012, 09:07
nie to, ze nie dogodzisz, ale ani światło nie jest wybitnie dobre, ani kadry nie rzucają na kolana - są po prostu w miarę poprawne i tyle. Ja też widziałem lepsze i Twoje i (co tu ukrywać) dużo lepsze z piątki...
Jak ja lubię takie komentarze...ludzie...skupcie się na aktualnych zdjęciach z wątku a nie na tym że kiedyś ktoś wstawił lepsze lub że w portfolio były lepsze....:-? Ja wcale nie twierdze że to zdjęcia mojego życia.....
<| MICHAŁ |>
04-10-2012, 10:44
w zawoalowanej formie Ci napisalem, ze slabe sa... ale skoro lubisz prosto po oczach, to prosze bardzo.
Ja wcale nie twierdze że to zdjęcia mojego życia
skoro wiec wstawisz po to zeby wstawiac i dodatkowo masz tego swiadomosc.... to sie nie dziw...
Fajny zestaw ale ja za nr.3 będę się upierał.pozdrawiam
Bartekkw
04-10-2012, 10:58
w zawoalowanej formie Ci napisalem, ze slabe sa...
...
No to napisz w takim razie czemu uważasz je za słabe - wszak jest to opinia inna niz dotychczasowe i pytanie czy wyłącznie sybiektywna ? Ja je za takowe w świetle mojego dorobku nie uważam. Inaczej bym ich nie wstawiał :)
jacekz40
04-10-2012, 11:06
Jak ja lubię takie komentarze...ludzie...skupcie się na aktualnych zdjęciach z wątku a nie na tym że kiedyś ktoś wstawił lepsze lub że w portfolio były lepsze....:-? Ja wcale nie twierdze że to zdjęcia mojego życia.....
A ja trochę rozumiem Bartka ;)
Lubi to bardzo, żyje pasją i chce się nią dzielić niezależnie czy zdjęcia są najwyższych lotów. Każdy z nas ma w swoich zasobach zdjęcia prezentujące bardzo różny poziom, dla nas samych pewnie w większości zasoby są "piękne" albo co najmniej bardzo przyzwoite :) dopiero publiczna prezentacja weryfikuje nasze spojrzenie na dane zdjęcie. Są także przypadki, że bywa zupełnie odwrotnie - trzymamy głęboko schowane zdjęcia, które nam wydają się "takie sobie" a po opublikowaniu konsternacja, bo zdjęcie wywołuje pozytywne emocje u sporej grupy odbiorców. Nigdy nie wiemy w czyje gusta możemy trafić :)
Forum to dzielenie się pasją z innymi ... i tak naprawdę nigdy nie wiemy do końca jaki odbiór czeka nasze kadry. Raz na wozie raz pod wozem ;) Komentarze są formą wyrażania emocji i nie zawsze będą pozytywne. Przecież nawet bardzo dobre zdjęcia, żeby nie powiedzieć super piękne czy wręcz idealne na 50 głosów zachwytów będą miały ten jeden negujący czy to kadrowanie, czy światło czy kolorystykę itp...po prostu nie można "dogodzić" wszystkim, bo odbiór zdjęcia jest tylko i wyłącznie indywidualną oceną widza.
Bartekkw
04-10-2012, 11:09
A ja trochę rozumiem Bartka ;)
Lubi to bardzo, żyje pasją i chce się nią dzielić niezależnie czy zdjęcia są najwyższych lotów. Każdy z nas ma w swoich zasobach zdjęcia prezentujące bardzo różny poziom, dla nas samych pewnie w większości zasoby są "piękne" albo co najmniej bardzo przyzwoite :) dopiero publiczna prezentacja weryfikuje nasze spojrzenie na dane zdjęcie. Są także przypadki, że bywa zupełnie odwrotnie - trzymamy głęboko schowane zdjęcia, które nam wydają się "takie sobie" a po opublikowaniu konsternacja, bo zdjęcie wywołuje pozytywne emocje u sporej grupy odbiorców. Nigdy nie wiemy w czyje gusta możemy trafić :)
Forum to dzielenie się pasją z innymi ... i tak naprawdę nigdy nie wiemy do końca jaki odbiór czeka nasze kadry. Raz na wozie raz pod wozem ;) Komentarze są formą wyrażania emocji i nie zawsze będą pozytywne. Przecież nawet bardzo dobre zdjęcia, żeby nie powiedzieć super piękne czy wręcz idealne na 50 głosów zachwytów będą miały ten jeden negujący czy to kadrowanie, czy światło czy kolorystykę itp...po prostu nie można "dogodzić" wszystkim, bo odbiór zdjęcia jest tylko i wyłącznie indywidualną oceną widza.
Alleluja Jacku ;) Dobrze to ująłeś - i w moim przypadku tak pozostanie ;)
<| MICHAŁ |>
04-10-2012, 11:24
No to napisz w takim razie czemu uważasz je za słabe
napisalem, wystarczylo przeczytac, zamiast sie unosic.. :)
Lubi to bardzo, żyje pasją i chce się nią dzielić niezależnie czy zdjęcia są najwyższych lotów. Każdy z nas ma w swoich zasobach zdjęcia prezentujące bardzo różny poziom, dla nas samych pewnie w większości zasoby są "piękne" albo co najmniej bardzo przyzwoite :smile: dopiero publiczna prezentacja weryfikuje nasze spojrzenie na dane zdjęcie. Są także przypadki, że bywa zupełnie odwrotnie - trzymamy głęboko schowane zdjęcia, które nam wydają się "takie sobie" a po opublikowaniu konsternacja, bo zdjęcie wywołuje pozytywne emocje u sporej grupy odbiorców. Nigdy nie wiemy w czyje gusta możemy trafić :smile:
Forum to dzielenie się pasją z innymi ... i tak naprawdę nigdy nie wiemy do końca jaki odbiór czeka nasze kadry. Raz na wozie raz pod wozem :wink: Komentarze są formą wyrażania emocji i nie zawsze będą pozytywne. Przecież nawet bardzo dobre zdjęcia, żeby nie powiedzieć super piękne czy wręcz idealne na 50 głosów zachwytów będą miały ten jeden negujący czy to kadrowanie, czy światło czy kolorystykę itp...po prostu nie można "dogodzić" wszystkim, bo odbiór zdjęcia jest tylko i wyłącznie indywidualną oceną widza.
Prosze, bez takich glebokich mysli.
Bartek sam wie, ze zdjecia sa takie sobie i nagle wielkie halo, bo ktos napisal, ze zeczywiscie sa takie sobie - napisalem dlaczego tak uwazam, skonfrontowalem to co widze z tym co widzialem w jego wykonaniu wczesniej i z tym co widzialem u innych... wiec co? nie mozna juz napisac krytycznej opinii?
Bartekkw
04-10-2012, 11:32
Michał - OK. Kupuje twoją krytykę. Pozostaje jedynie nadzieja że następnym razem lepiej zaświeci. Kadry uważam za w miarę udane
<| MICHAŁ |>
04-10-2012, 11:33
wiec lepszego swiatla Ci zycze!
i sobie tez, bo w przyszly weekend jade na zdjecia w gory z moim serdeczym przyjacielem z Jozefowa :)
jacekz40
04-10-2012, 11:48
napisalem, wystarczylo przeczytac, zamiast sie unosic.. :)
Lubi to bardzo, żyje pasją i chce się nią dzielić niezależnie czy zdjęcia są najwyższych lotów. Każdy z nas ma w swoich zasobach zdjęcia prezentujące bardzo różny poziom, dla nas samych pewnie w większości zasoby są "piękne" albo co najmniej bardzo przyzwoite :smile: dopiero publiczna prezentacja weryfikuje nasze spojrzenie na dane zdjęcie. Są także przypadki, że bywa zupełnie odwrotnie - trzymamy głęboko schowane zdjęcia, które nam wydają się "takie sobie" a po opublikowaniu konsternacja, bo zdjęcie wywołuje pozytywne emocje u sporej grupy odbiorców. Nigdy nie wiemy w czyje gusta możemy trafić :smile:
Forum to dzielenie się pasją z innymi ... i tak naprawdę nigdy nie wiemy do końca jaki odbiór czeka nasze kadry. Raz na wozie raz pod wozem :wink: Komentarze są formą wyrażania emocji i nie zawsze będą pozytywne. Przecież nawet bardzo dobre zdjęcia, żeby nie powiedzieć super piękne czy wręcz idealne na 50 głosów zachwytów będą miały ten jeden negujący czy to kadrowanie, czy światło czy kolorystykę itp...po prostu nie można "dogodzić" wszystkim, bo odbiór zdjęcia jest tylko i wyłącznie indywidualną oceną widza.
Prosze, bez takich glebokich mysli.
Bartek sam wie, ze zdjecia sa takie sobie i nagle wielkie halo, bo ktos napisal, ze zeczywiscie sa takie sobie - napisalem dlaczego tak uwazam, skonfrontowalem to co widze z tym co widzialem w jego wykonaniu wczesniej i z tym co widzialem u innych... wiec co? nie mozna juz napisac krytycznej opinii?
Ależ Mikie ;) najpierw podziękowanie za zwrot "głębokie myśli" - cieszę się, jest mi bardzo miło, że tak odebrałeś :) ...ale właśnie one są bardzo ogólne i dotyczą prezentacji zdjęć każdego z nas.
A tym bardziej nie neguję prawa do krytyki i w żadnym calu nie nawiązuję do uwag krytycznych pod tym zdjęciem. Forum bez zdjęć byłoby nic nie warte.
Dla mnie forum to w 99% prezentacja zdjęć, inne działy są, bo muszą być ale ile można czytać o tym, który obiektyw jest lepszy i dlaczego? ;) Tamte działy są dobre i pożyteczne... ale liczby nie kłamią zdecydowanie najwięcej ludzi przegląda i czynnie uczestniczy w części forum poświęconej prezentacji zdjęć. Także ja nie jestem wyjątkiem :) I życzę sobie i innym użytkownikom jak najwięcej udanych zdjęć, jak najwięcej zdjęć prezentowanych w tych działach, bo gdy nam zabraknie chętnych do wstawiania zdjęć to wtedy będzie bieda... co wtedy będziemy chwalić, krytykować?
katatjuta
04-10-2012, 12:49
Wybieram jedynke. Niebo na wszystkich jest eleganckie.
fajnie fajnie p. Barto ! kiedy tam byłeś ?
Bartekkw
05-10-2012, 16:03
fajnie fajnie p. Barto ! kiedy tam byłeś ?
21-23.09 ...solidnie popadało
geralttt
06-10-2012, 18:11
Jakościowo supcio. Czuć przestrzeń i atmosferę chwili. Na trójce przez chwilę przystanąłem razem z tobą. Widok jest, powietrze świdruje płuca, 3ba korzystać z kadru, który wpadł akurat w oko.
Znam tę aurę, wielokrotnie pociłem się zasuwając z aparatem przy tego typu pogodzie i przyznam, że świetnie się spisałeś.. :)
Pozytywne odsłony. 3mam kciuki za kolejne.. :)