PDA

Zobacz pełną wersję : fotografia produktowa - garnki nierdzewne

militarius
03-10-2012, 16:50
Witam.
W najbliższym czasie będę realizował zlecenie na sfotografowanie ośmiu zestawów garnków nierdzewnych - zdjęcia pojedynczych sztuk i całe komplety + detale. Mam wynajęte na 3h fajnie wyposażone studio wraz z pomocą asystenta, więc nie powinno być większych problemów ze wszystkim.
Ale mimo wszystko jeśli ktoś miał kiedyś doświadczenie w fotografowaniu takich przedmiotów to mam gorącą prośbę o podzielenie się tym i jakieś przydatne rady/na co zwrócić uwagę itp. :)
Sprzęt jaki będę miał do dyspozycji to D70s lub D60, 35 1.8, 50 1.8, kit 18-55. Czym focić?
Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

RobertMiernik
03-10-2012, 17:48
Zaopatrz się w szmaty czyszczące i czarne zastawki do eliminowania niepożądanych odblasków...
I mnóstwo cierpliwości...

Zwracaj uwagę na smugi i odblaski.

Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2

!AGresT
09-10-2012, 11:28
Nie chcę Cię straszyć, ale przyjmując, że każdy zestaw będzie składał się z 5 garnków, to od wejścia do wyjścia ze studia wychodzi poniżej 4 minut na zdjęcie. Nie policzyłem zdjęć detali - wtedy wyjdzie poniżej 2 minut na każde.
Błyszczący, zaokrąglony metal to naprawdę trudna robota, w takim czasie niewykonalna (chyba że byle jak). Biorąc pod uwagę, ze będą różnych rozmiarów i kształtów, do każdego jednego ujęcia musisz modyfikować światło/zastawki (poza czarnymi przygotuj też białe i szare). Do tego rozpakowywanie/czyszczenie. Na dodatek robisz to pierwszy raz (tak mniemam, skoro pytasz).
Uważam, że to misznipasibol...

militarius
09-10-2012, 11:32
Faktycznie 3h nie starczyło, przeliczyłem się ;) skończy się na 8h.

!AGresT
09-10-2012, 11:37
Zobaczymy efekty?