Zobacz pełną wersję : zrzut zdjęć z podziałem felderów per data
Witam,
Szukam oprogramowania, które potrafi zrzucać zdjęcia z karty/aparatu z automatycznym podziałem na foldery o nazwie z datą wykonania zdjęcia. Czy w N90 można zachować numerację zdjęć, pomimo usunięcia ich z karty ?
np. skończyłem na dsc_0012.jpg, czyszczę kartę, pierwsza nowa fota to dsc_0013.jpg
np.
-2012-10-02
---IMG0001.jpg
---IMG0002.jpg
-2012-10-03
---IMG0003.jpg
-2012-10-04
---IMG0004.jpg
---IMG0005.jpg
dzięki,
Kio
grzesiu26
03-10-2012, 10:56
Nikon Transfer
...i chyba w Windows 7 jest taka opcja po podłączeniu aparatu do np. USB...
Witaj Ziomal,
Oprócz wspomnianego już VievNX ( na stronie Nikona jest nowa wersja bodaj 2.5) opcję taką jak poszukujesz posiada ZONER Photo Studio - również można w ustawieniach wskazać datę wykonania jako nazwę folderu - i co ciekawe może być nią data pełna, typu d_m_ r, data skrócona m_r, lub sam r. Popróbuj.
Co do drugiego tematu w menu aparatu sam ustawiasz czy numerację kontynuować (tak jak chcesz) czy rozpoczynać od nowa Zaglądnij do instrukcji - wszystko opisane) :D
Pozdrawiam
PS. Oba programy można ustawić tak, aby po imporcie kasowały foty z karty.
rychu_cmg
03-10-2012, 11:28
Witam, Szukam oprogramowania, które potrafi zrzucać zdjęcia z karty/aparatu z automatycznym podziałem na foldery o nazwie z datą wykonania zdjęcia.
Większość programów ma tą opcję. Nawet import zdjęć i wideo wbudowany w Windows. Jakiego programu do organizacji i obróbki zdjęć używasz ?
Czy w N90 można zachować numerację zdjęć, pomimo usunięcia ich z karty ?
np. skończyłem na dsc_0012.jpg, czyszczę kartę, pierwsza nowa fota to dsc_0013.jpg
Menu ustaw. osobistych / d7 na on