Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Latarnik...
... .
*** Zapraszam ***
TUTAJ ZNACZEK ;):
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/09/058f60db1ffceea0-1.jpg
źródło (http://www.fotosik.pl)
TUTAJ WERSJA PRAWIDŁOWA ;) (http://images10.fotosik.pl/2456/7889dc3a3d21c051.jpg)
*** Dziękuję ***
Ładnie skomponowane i dopracowane zdjęcie, chociaż warunki nie rozpieszczały. I opowieść jest.
Adam Majchrzak
29-09-2012, 22:25
Lubię taką tonację a pierwiastek ludzki jest bardzo dobrym dopełnieniem w tej pracy.
(Fajnie, że latarnia zachowała geometrię, za to plus 8) )
Pozdrawiam! =]
Świetnie zgrane skały z chmurami, które wskazują centrum kadru zaakcentowane ludzką sylwetką. Podoba się :)
Nikonozaur
29-09-2012, 23:01
Element (nie element ;)) ludzki robi fotę. podoba się. Warunki rzeczywiście stanęły okoniem. ;)
jarekf34
29-09-2012, 23:29
Dziękować to Tobie, że dałeś wersję prawidłową bo na tym "znaczku" to hmm... za wiele nie widać :) Fajnie skomponowana fota.
katatjuta
30-09-2012, 00:13
Bardzo fajne. Oczywiście że się podoba a w szczególności kard.
Jak wiele wnosi w zdjęciu te klika pikseli składające się na postać latarnika! Bardzo interesująca fotka.
Świetna fota, Pawle!
Bardzo fajna tonacja, choć widziałbym to w BW:)
Sebastianito
30-09-2012, 10:04
Dopracowane zdjecie.
Jest elegancko, kolorystyka bdb.
mirekvampirek
30-09-2012, 11:06
z tobą jest tak jak w tym przyslowiu " gdzie inni nie mogą tam pablook'a pośle " :-)
wiele kadrow widziałem z tej latarni i wszystkie utwierdzaly mnie w przekonaniu, że ciężka to miejscowka do sfotografowania w sensowny sposób,
warunki nie rozpieszczaly? co z tego skoro potrafiles to obrócić na własną korzyść, kolorystyka, kadr, klimat, obróbka, opowieść, wszystko sie złożyło na bdobry obrazek
gratuluję po raz setny
pozdrawiam
Każdy detal dobrze dopracowane jak i cały kadr dobrze obmyślany , świetnie! :)
Bartekkw
30-09-2012, 22:01
Fajny kadr Pawle. Czepne się jedynie podstawy z której wyrasta latarnia - jak na moje oko lekko jest za jasna i miksuje się z niebem.
Świetne! Bardzo mi się podoba a obecność latarnika dopełnia dzieła :)
Adam Majchrzak
01-10-2012, 00:43
...hmmm, nie rozumiem skąd się bierze przekonanie, że pogoda jak na tej pracy kwalifikuje się do określania jej mianem "warunki nie rozpieszczają", przecież właśnie wtedy robi się najlepsze ponuraczki :mrgreen:
krzysztofz24
01-10-2012, 12:28
Detal, kolorystyka i ogolnie obrobka na wysokim poziomie. Jestszeroko i dynamicznie, dobra skala z postacia ludzka...no wszystko gra:-).
Ale z rozmiarami zdjec do prezentacji, to hmm...niezbyt fortunnie dobrales.
Tylko 600 po dluzszym, przeciez mozna 1000. A po kliknieciu tylko 1200,
1000 a pod spodem przynajmniej 1300 i byloby konkretniej;-).
... choć widziałbym to w BW:)
Znając Twoje zamiłowanie Radku do czerni i bieli wcale się nie dziwię ;).
Ale i w BW coś tam się znajdzie ;).
Pozdrawiam :).
...bdobry obrazek
gratuluję po raz setny
pozdrawiam
Wypada pięknie podziękować :). Za resztę słów także. Miło czyta się takie teksty.
Ale ja podobnie jak Ty i wielu innych na tym forum bawię się fotografią.
I aby zostało tak jak najdłużej ;):).
Pozdrówki :).
...Czepne się jedynie podstawy z której wyrasta latarnia - jak na moje oko lekko jest za jasna i miksuje się z niebem.
Czepianie się ludzką rzeczą jest ;). A tak na serio, cóż począć jak ona takim kolorem potraktowana została. I tak ją dosyć solidnie przygaszałem. Dalsze majstrowanie już moim zdaniem nie było wskazane ;).
... z postacia ludzka...
Ale z rozmiarami zdjec do prezentacji, to hmm...niezbyt fortunnie dobrales.
Tylko 600 po dluzszym, przeciez mozna 1000. A po kliknieciu tylko 1200,
1000 a pod spodem przynajmniej 1300 i byloby konkretniej;-).
A tak dla ciekawostki podam, że w ludzką postać wcielił się nasz forumowy Hubertus (Hoobie).
I tutaj pięknie mu dziękuję :).
A co do rozmiaru, to masz pełną rację Krzysztofie. Miałem gotowy plik 1200.
Jako, że regulamin głosi, aby ciut mniejsze rozmiary na forum gościły, amputowałem dziada o połowę :twisted:;):).
I na koniec słów kilka odnośnie zastanych warunków atmosferycznych.
Jak widać ciekawego światła zabrakło. Ale nie to najbardziej nam doskwierało. Mocny wiatr i wszechobecna wodnista mgiełka dawała się trochę we znaki. Warunki do długiego naświetlania najgorsze jednak nie były ;).
Zresztą zawsze staram się walczyć. Szczególnie w miejscach o których wiem, że nie będzie mi dane jeszcze raz szybko odwiedzić ;).
Serdeczne dzięki wszystkim piszącym i oglądającym :).
Bardo dobre jak zawsze,kadr,obróbka i dopełnienie przez element ludzki.pozdrawiam