PDA

Zobacz pełną wersję : serwis - kogo polecacie?

nocebo
29-09-2012, 19:33
Ponieważ na forum nie znalazłem aktualnych informacji na temat miejsc gdzie można ze spokojem oddać zepsuty obiektyw to odgrzewam temat.
Upadł mi obiektyw i nie ostrzy prawidłowo
Już raz miał podobny upadek i wtedy oddałem go do p.Bieńka w wawie - naprawił, skasował prawie 1k i zostawił trochę syfów wewnątrz.
Nie chcę oddawać mu go znowu, bo zaraz suma za naprawę przekroczy koszt obiektywu.
Znacie może jakieś inne serwisy w Polsce, które solidnie naprawiają obiektywy?

MKazik
30-09-2012, 10:54
Jaki to obiektyw?

adriansocho
04-10-2012, 17:16
Już raz miał podobny upadek i wtedy oddałem go do p.Bieńka w wawie - naprawił, skasował prawie 1k i zostawił trochę syfów wewnątrz.

Do tego człowieka nie wolno oddawać nawet aparatów kompaktowych, a co dopiero lustrzanek!!! Czyszcząc kompakta Olympusa po upuszczeniu w piasek załatwił wbudowany mikrofon, zniszczył kartę pamięci oraz spowodował występujący okazjonalnie problem z ostrością.

Vinci
04-10-2012, 19:07
Pan Szczepan Kostrzewski z Poznania
Ja nie korzystałem (juz prawie, nawet uzgodniłem wstępny termin wysyłki, ale zaryzykowałem i sam naprawiłem - w sumie drobiazg był), tym niemniej podaję, bo jest mnóstwo bardzo pochlebnych opinii na Jego temat.
Tutaj na przykład można coś więcej na ten temat poczytać (http://klubkm.pl/forum/showthread.php?t=10750) (oj mam nadzieję że nie podpadam za reklamę), ale sądzę, że taka wskazówka pewnie się przyda i innym.