Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Jesień nad Morskim Okiem
Bartekkw
28-09-2012, 00:48
.....a zasadniczo prawie już zima ;) Zdjęcie sprzed kilku dni. Zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/09/morskie2c-2.jpg
źródło (http://imageshack.us/a/img221/2153/morskie2c.jpg)
Świetne kolory jesienio-zimy :) Fajne światełko na liściach.
Ładnie to pokazałeś :-) światło i kolor jak to u Ciebie elegancko wygląda :-)
krzysztofz24
28-09-2012, 10:39
Mam wrazenie, ze na zboczu po lewej delikatnie uciekla ostrosc. Ale to szczegol.
Swietnie to kolorystycznie wyglada. Bardzo udanie pokazany mix jesieni i zimy.
Na pewno sie podoba.
Bartekkw
28-09-2012, 16:15
Mam wrazenie, ze na zboczu po lewej delikatnie uciekla ostrosc.
A to jest całkiem możliwe - niestety Sigma tak czasami ma że boki są nieostre - w sumie nie wiem od czego to zależy
Przyjemne zestawienie koloru z tym białym ... ;)
katatjuta
28-09-2012, 17:50
Bardzo fajny "letnio"-zimowo-jesienny kadr :) Kolorki naprawdę dobrze grają z pozostałością.
niestety Sigma tak czasami ma że boki są nieostre
Też to zauważyłem u siebie, nie wiem czemu tak ma...
A zdjęcie przyjemne ;)
jarekf34
28-09-2012, 20:39
Ależ Ty masz oko do ciekawych kadrów, ja zapewne przeszedłbym obok tego krzaczka i nici z tak fajnego zdjęcia :) Bardzo przyjemne foto.
Ładnie to poskładałeś do kupy. Kolory też fajne.
Nikonozaur
28-09-2012, 20:44
Może Ci się ta Sigma po prostu rozjeżdża, bo to nie pierwsze zdjęcie z taką degradacją obrazu. Fajnego obrazu, bo poza lewoskosem wciągam jak jest. ;)
Coś jest na rzeczy z tą Sigmą, bo mi też na niektórych zdjęciach się rozjeżdża... ale dopiero ostatnio się to zaczęło dziać i nie mogę znaleźć reguły, kiedy - bo przeważnie jest ostra po całości.
Ładny widok w pięknych kolorach. :)
PS. Jeżeli chodzi o S 10-20 to chyba ten obiektyw już tak ma, u siebie też obserwuję czasami spory spadek ostrości po bokach z niewyjaśnionych przyczyn. ;)
Bardzo dobry kadr. Rzeczywiscie to połączenie pór roku daje takie przyciągające oko wrażenie... Technicznie poprawnie, a na taką wadę optyki juz nie mamy dużego wpływu, poza jej wymianą ;) Mi osobiscie to delikatne rozmycie nie przeszkodzilo w odbiorze tego zdjecia.