PDA

Zobacz pełną wersję : Fujifilm=PEŁNA KLATKA???

Greg81
25-09-2012, 13:38
Mały przeciek myślę żę wart zainteresowania http://www.fotopolis.pl/index.php?n=15671&fujifilm-wypusci-aparat-z-pelna-klatka

P.R.P.
25-09-2012, 14:29
Już podobno zostało to zdementowane. Ale pomarzyć o FX FUJI a la d700/600.. Mniam.. Kolory Fuji, skóra, niebo, zieleń.. Ech.

qbic
25-09-2012, 16:18
Nie chcą zabić sprzedaży cropowej serii.

P.R.P.
25-09-2012, 16:29
A ja myślę, że jakby dali body pokroju d700 za np. 10k to byli by chętni i na cropa i na FX. Ja bym był. ;)

cheyenne
25-09-2012, 16:42
i ja

eskimos
25-09-2012, 22:02
i ja

Dla was dwoch nie oplaca im sie rozwijac linii produkcyjnej :wink:

Cichy
25-09-2012, 22:08
trzech :) ale przypominam, że "magia" fuji pro polegała na matrycy CCD, która dawała super obrazek. Teraz wszędzie pchają CMOSY, technologia CCD nie była na tyle zaawansowana, by coś można było więcej z niej wycisnąć (a może się myle...)

P.R.P.
25-09-2012, 22:24
Ja tylko chcę mieć z powrotem te kolorki i DR.. ;) No i używalne iso do 3200 też nie pogardziłbym.. :mrgreen:

GL
26-09-2012, 00:45
A ja myślę, że jakby dali body pokroju d700 za np. 10k to byli by chętni i na cropa i na FX. Ja bym był. ;)

Fuji i body pokroju D700... bez jaj.

P.R.P.
26-09-2012, 04:00
Pomarzyć fajna rzecz..

rutra70
03-10-2012, 21:38
Nie D700, D800

MstrG
01-07-2015, 16:20
Dla tych co się jeszcze łudzili przez te trzy lata:
http://fujifilm-blog.com/2015/06/30/interview-with-mr-takashi-ueno-from-fujifilm-tokyo-why-dont-fujifilm-make-full-frame-dslr/

Building an interchangeable lens camera from scratch meant that we could choose any sensor size from full frame, APS-C, to Micro Four Thirds. We gave a lot of thought to this, and reached our conclusion that APS-C is the best format for the optimum balance of body size and image quality.

higher image quality can be achieved with full frame sensors, but in order to maximize the use of the sensor size, the lens will be very bulky and heavy.

Yes, if you attach the large and heavy high performance lens to the full frame DSLR, then you will certainly get high image quality. The combination will maximize the potential of the full frame, but if you have to carry the bulky lens everywhere to achieve the high image quality, then this is not what FUJIFILM is aiming for.

We aimed for the system with the optimum balance of high image quality and compact lightweight body that professionals can use. With that idea in mind, we came to the conclusion that the APS-C mirrorless system is the way to go as opposed to full frame D-SLR.

The technology of the FUJINON lens has a lot to do with that. With the power of FUJINON lens, we can achieve the full frame image quality with the APS-C sensor. We have the technology at the FUJIFILM. FUJINON lenses are widely known within the industry for their TV and Cine lenses and they are even used for satellites. They were already well regarded as high quality lenses in different fields. APS-C is certainly smaller than full frame. We learned that the disadvantage can be recovered with the lens performance through various simulations.

Yes, we can only do this with the FUJINON technology. Some may think that the system stands at halfway between of everything, but we believe it has the best balance of everything. And this is why we chose the APS-C format. Of course, this is not only achieved solely by the FUJINON technology. We cared about the lens, so we had to consider about the sensor and processor carefully, too.

Wydaje się, że obrali kierunek już dawno.

qbic
01-07-2015, 16:42
Gdy istnieje seria A7 od Sony, FFFuji nie ma sensu.

Xformat
02-07-2015, 06:34
Jako alternatywa dla ff, czyli mniejsze korpusy i szkła fuji jest fajną propozycją. Dzisiaj raczej nie ma szans na nową linię, chociaż może w przyszłości będzie jakiś sens. Z innej beczki, wróciłem do lustra po zabawie w bezlusterkowe ff. Wielkość szkieł w sonym oraz ich cena rujnuje wyobrażenie o zgrabnym zestawie do podróży. Z litości pominę posiadanie własnej elektrowni lub worka zapasowych akumulatorów.

maxwawa
02-07-2015, 13:16
Jako alternatywa dla ff, czyli mniejsze korpusy i szkła fuji jest fajną propozycją. Dzisiaj raczej nie ma szans na nową linię, chociaż może w przyszłości będzie jakiś sens. Z innej beczki, wróciłem do lustra po zabawie w bezlusterkowe ff. Wielkość szkieł w sonym oraz ich cena rujnuje wyobrażenie o zgrabnym zestawie do podróży. Z litości pominę posiadanie własnej elektrowni lub worka zapasowych akumulatorów.
..przeszedłem dokładnie tę samą drogę i w pełni się zgadzam.
Wyleczyłem się z Sony A7xx i... micro 4/3
Dla mnie, fascynata fotografii, nie ma razie innej drogi jak posiadanie lustrzanki FF i małego bezlusterkowca APS-C (dodatkowo z np. bardzo dobrym trybem filmowania FULL HD)

qbic
02-07-2015, 17:13
Wszystko zależy od rodzaju fotografii, skoro piszecie o sobie to dla równowagi napisze że "dla mnie" A7s to najlepszy aparat jaki używałem a mam tylko szkła EF Canona.

Xformat
02-07-2015, 20:36
Wszystko zależy od rodzaju fotografii, skoro piszecie o sobie to dla równowagi napisze że "dla mnie" A7s to najlepszy aparat jaki używałem a mam tylko szkła EF Canona.

Dobre czasy, mamy wybór czyli każdy znajdzie coś dla siebie.